LIVE TO INSPIRE 

Τα τελευταία χρόνια ο Mike Padilla περνούσε αμέτρητες ώρες τρέχοντας στον διάδρομο που είχε τοποθετήσει στο υπόγειο του σπιτιού του στο Phoenixville, στην Pennsylvania. Και τι θέα είχε καθώς έτρεχε; Τα παιχνίδια των παιδιών του διασκορπισμένα εδώ κι εκεί!

Όμως αυτό το καλοκαίρι, ο Padilla, 41 ετών, αποφάσισε να μεταμορφώσει αυτό το άχαρο μέρος σε κάτι που θα τον ενέπνεε και θα αντιπροσώπευε την αγάπη του για το τρέξιμο.

2015_11_30_runners_man_cave2

Εκμεταλλευόμενος τον ελεύθερο χρόνο που είχε εξαιτίας ενός τραυματισμού, μέσα σε ένα μήνα κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Παρά τις αρχικές αμφιβολίες της συζύγου του, Colleen, μετέτρεψε το υπόγειο σε έναν πραγματικό «Παράδεισο του δρομέα».

2015_11_30_runners_man_cave1

Η ιδέα για κάτι τέτοιο υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού του Padilla για αρκετό χρονικό διάστημα αλλά τώρα που τα παιδιά του μεγάλωσαν – 8 και 10 ετών – ένιωσε πως έφτασε η ώρα. Τα μικρότερα δίδυμα αδέρφια του δουλεύουν στην adidas και στην Columbia Sportswear, και όταν επισκέφθηκε τα γραφεία της adidas στο Portland του Oregon, “εντυπωσιάστηκε από το interior design,” λέει ο Padilla, ο οποίος δουλεύει ως digital strategist για την Vanguard και έτρεξε τα 5χλμ σε 15:53 την περασμένη άνοιξη.

2015_11_30_runners_man_cave3

Ο Padilla λέει πως ουσιαστικά ήθελε να δημιουργήσει ένα πιο ενδιαφέρον περίγυρο στον διάδρομο που έτρεχε. Έτσι έψαξε και βρήκε μεγάλου μεγέθους εικόνες από αθλητές της Nike όπως τον Mo Farah να τρέχουν και τους προσάρμοσε στον διπλανό τοίχο.

“Μερικές φορές είναι λίγο μοναχικά πάνω στον διάδρομο, ειδικά στις 9:30 το βράδυ στα μέσα Γενάρη,” λέει ο Padilla. “Τώρα όμως, καθώς τρέχω, αν χρειάζομαι έμπνευση κοιτάζω στα αριστερά μου και αντικρίζω όλους αυτούς τους ανθρώπους και σκέφτομαι πόσο σκληρά προπονούνται κάθε μέρα”.

Ένας άλλος τοίχος έχει «ντυθεί» από πάνω μέχρι κάτω με ένα quote από το opening του Chariots of Fire, το οποίο λέει, “Με ελπίδα στην καρδιά και με φτερά στα πόδια.”

“Είναι κάτι που μας θυμίζει να χαιρόμαστε που μπορούμε να τρέχουμε και να τρέχουμε καλά και μερικές φορές ένας τραυματισμός σε κάνει να το εκτιμάς ακόμη περισσότερο αυτό,” λέει ο Padilla.

2015_11_30_runners_man_cave5

Επιπρόσθετα τοποθέτησε κι έναν projector με οθόνη 92-ιντσών — σκέφτεται ήδη να κανονίσει home parties για να παρακολουθήσουν όλοι μαζί του Ολυμπιακούς Αγώνες — καθώς κι έναν ξύλινο τοίχο που περιλαμβάνει την λέξη “RUN.”

Στο πάτωμα τοποθέτησε ένα δάπεδο σαν ταρτάν το οποίο ο ίδιος έβαψε. “Νομίζω πως αυτό τα δένει όλα,” λέει ο Padilla.

Δες παρακάτω την συνέντευξη του Padilla:

Ο Padilla ξόδεψε $7,733.65 σε αυτό που ονόμασε «the runner’s man cave». Παρόλο που δεν έχει τρέξει ακόμη πάρα πολύ στον χώρο αυτό καθώς οι καιρικές συνθήκες είναι ακόμη καλές, ο Padilla έχει περάσει αρκετό χρόνο εκεί με την οικογένειά του. Και η σύζυγός του, Colleen, είναι πιο θετική και υποστηρικτική πλέον, μιας και η ίδια είναι δρομέας και της άρεσε πολύ. Βασικά οι 2 τους γνωρίστηκαν όταν και οι 2 ήταν μέλη της ομάδας στίβου στο Cornell University.

2015_11_30_runners_man_cave6

“Όποιος είναι δρομέας και το έχει δει έχει εντυπωσιαστεί” προσθέτει ο Padilla. “έχουμε δει άλλα υπόγεια να έχουν μετατραπεί σε bar ή σε «γήπεδο ποδοσφαίρου» αλλά δεν έχουμε δει ποτέ ξανά έναν running-inspired χώρο. Ανυπομονώ καθημερινά να επιστρέψω σπίτι από τη δουλειά και να πάω στο υπόγειο.”

2015_11_30_runners_man_cave7


Πηγή: RUNNERS WORLD, Megan Hetzel