RECONGIZE ANY OF THOSE?

Στον κόσμο του τρεξίματος, δεν έχει και τόση σημασία, λένε, το πώς «φαίνεσαι» όσο το πόσο και πώς προπονείσαι, η κατάκτηση των στόχων σου κλπ. Και πράγματι, σημασία έχει να είσαι αφοσιωμένος σε αυτό που κάνεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν πρέπει να φροντίζεις την εμφάνισή σου.

Συγκεντρώσαμε παρακάτω 7 τύπους δρομέων που έχουν ένα ιδιαίτερα αντιπροσωπευτικό στυλ. Αναγνωρίζεις στον εαυτό σου κάποιον από αυτούς, Runster;

Ο συν-ταιριασμένος

Αυτό το στυλ αγγίζει την απόλυτη τελειότητα, από πάνω μέχρι κάτω. Μοιάζει να βγήκε από σελίδα περιοδικού, με το μπλουζάκι (και το μπουστάκι, φυσικά) να είναι σετ με το αντιανεμικό και το κολάν, και χρωματικά να ταιριάζει με τα παπούτσια – ακόμα και με το χρώμα των κορδονιών. Αυτό το στυλ μας κάνει πραγματικά να αναρωτιόμαστε αν υπάρχουν ειδικοί στυλίστες για δρομείς (και αν ναι, θέλουμε οπωσδήποτε το τηλέφωνό τους)!

Το πιστό μέλος ομάδας

Αποφοίτησε από κάποιο σχολείο/σχολή κάποια χρόνια πριν αλλά ακόμα φοράει το επίσημο μπλουζάκι. Τρέχει με κάποιον σύλλογο ή είναι μέλος μιας running team και δεν παραλείπει να τιμάει το αντιπροσωπευτικό μπλουζάκι της ομάδας του. Συνήθως διαθέτει μια σειρά από μπλουζάκια που φέρουν το αγαπημένο του logo επάνω. Go team!

Ο ατημέλητος

Αυτός ο δρομέας είναι τόσο απασχολημένος που δεν προλαβαίνει να… βάλει πλυντήριο. Ευτυχώς όμως είναι τόσο εύκολος κι ευέλικτος, που αρκείται να φορέσει οτιδήποτε καθαρό βρει μπροστά του για να βγει για τρέξιμο. Μπορεί να μοιάζει με «ουράνιο τόξο» καμιά φορά (το μπλουζάκι παρα-είναι πολύχρωμο για να ταιριάζει με το επίσης πολύχρωμο – και με άλλο σχέδιο – σορτς) αλλά είναι ευτυχισμένος που καταφέρνει να τρέχει παρόλη την δύσκολη καθημερινότητά του. Εξάλλου, το χρώμα (και ειδικά το φωσφοριζέ) είναι της μόδας, σωστά;

Ο συλλέκτης 

Προπονείται συστηματικά, τρέχει σε events και αγώνες και η… ντουλάπα του μας το αποδεικνύει! Αυτός ο τύπος δρομέα δεν παραλείπει ποτέ να πάρει το επίσημο μπλουζάκι κάθε διοργάνωσης ως αναμνηστικό και να το φοράει περήφανα στην προπόνησή του.

Ο μίνιμαλ

Αυτός ο δρομέας είναι σίγουρα καλοκαιρινός τύπος.  Προτιμά τα πολύ κοντά σορτσάκια κι ένα τιραντέ μπλουζάκι (ή μόνο ένα μπουστάκι αν μιλάμε για γυναίκα). Όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα! Δεν θέλει να τον εμποδίζει ή να τον ενοχλεί τίποτα την ώρα της προπόνησης (αρκεί να υπάρχει ένα μικρό τσεπάκι για το κλειδί που πρέπει να έχει οπωσδήποτε μαζί του). Αυτό το στυλ σίγουρα βοηθάει το καλοκαίρι (και επιτρέπει και το μαύρισμα)!

Ο βασιλιάς του «κρεμμυδιού»

Εδώ έχουμε την χειμερινή απάντηση στον μίνιμαλ δρομέα. Διαθέτει όλη την γκάμα του χειμερινού εξοπλισμού – από διάφορα είδη αντιανεμικών και αδιάβροχων ρούχων μέχρι ειδικές, ψηλές κάλτσες, γάντια, ξεχωριστά, ψηλά μανίκια, σκουφάκι, περιλαίμιο κλπ. Αυτός ο τύπος είναι διατεθειμένος να φορέσει πολλά…. στρώματα ειδικού εξοπλισμού, προκειμένου να είναι «ετοιμοπόλεμος» για οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Ο Μαγκάιβερ

Για κάποιο λόγο, αυτός ο δρομέας πάντα «ξεχνάει» κάτι και ψάχνεται τελευταία στιγμή. Μπορεί να αποφασίσει να πάει για τρέξιμο αμέσως μετά τη δουλειά, αλλά συνειδητοποιεί ότι δεν έχει μαζί του το ειδικό μπλουζάκι για το τρέξιμο. Κανένα πρόβλημα! Θα τρέξει με το t-shirt που φοράει ήδη. Μπορεί να ξέχασε τα αθλητικά παπούτσια, αλλά θα περάσει από έναν φίλο που μένει κοντά να δανειστεί τα δικά του. Αυτός ο τύπος δρομέα είναι αποφασισμένος να βγει για τρέξιμο, no matter what. Αποστολή εξετελέσθη.


Βασισμένο στο: womensrunning.competitor.com