#TRAINHARD

Τα kettlebells είναι βάρη γυμναστικής, από χυτοσίδηρο ή ατσάλι, σε σφαιρικό σχήμα, με χειρολαβή. Μπορεις να τα χρησιμοποιήσεις για  σύνθετες ασκήσεις γυμναστικής που ενεργοποιούν πολλές μυϊκές ομάδες και αρθρώσεις του σώματος ταυτόχρονα.

Αν έχεις βαρεθεί λοιπόν τα ίδια και τα ίδια ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις  τα kettlebells, τα οποία είναι με διαφορά το πιο πολυδιάστατο όργανο γυμναστικής που μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας, ανεξάρτητα από το τωρινό επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης ενεργοποιώντας και γυμνάζοντας με διάφορες ασκησεις όλους τους μύες!

Οι fitVPaddiction σου δείχνουν μερικές απο τις ασκησεις που μπορεις να κανεις ακόμη και έξω!

1. Ισομετρικούς κοιλιακούς  με kettlebell

Τα χέρια μας τα τοποθετούμε στο kettlebell , ο κορμός μας πρέπει να είναι ίσιος και η λεκάνη προς τα κάτω, χωρίς όμως να σπάμε τη μέση μας. Δουλεύουμε ισομετρικά τους κοιλιακούς μας και μένουμε σε αυτή τη θέση για 30´, 3 σετ.

IMG_2212

2. Κοιλιακούς με εναλλαγές ποδιών

Τα χέρια μας τα τοποθετούμε στο kettlebell , ο κορμός μας πρέπει να είναι ίσιος και η λεκάνη προς τα κάτω, χωρίς όμως να σπάμε τη μέση μας. Δουλεύουμε εναλλάξ τα πόδια, φέρνοντας το γόνατο κοντά στο στήθος , χωρίς να αλλάζει η στάση του σώματος μας.

12 επαναλήψεις 4 σετ

IMG_2214

3. Αιώρηση με kettlebell

Πόδια στο άνοιγμα των ωμών και  με τα δυο χέρια μας κρατάμε το kettlebell. Κάνουμε καθίσματα με το kettlebell  να είναι προς το έδαφος και στη συνεχεία τεντώνουμε πόδια και κάνουμε αιώρηση στα χέρια μας ψηλά μέχρι το σώμα να είναι εντελώς ευθυγραμμισμένο. Δουλεύουμε μύες των ποδιών , χεριών και πλάτης.

8 επαναλήψεις 4 σετ

IMG_2220

4. Προβολές με το χέρι ψηλά

Εδώ πέφτει περισσότερο βάρος στο πόδι που κάνει την προβολή γιατί το χέρι πρέπει να κρατήσει και το kettlebell. Προσοχή το γόνατο να μην ξεπερνάει τη μύτη του ποδιού και  το πόδι που κάνει τη προβολή να σχηματίζει γωνία 90 μοιρών.

6 επαναλήψεις στο κάθε πόδι και 3 σετ

IMG_2219


fitVPaddiction, Βίβιαν Δράκου και Πόλυ Χατζόγλου