STAY ACTIVE

Τα 10.000 βήματα είναι ο ιδανικός αριθμός βημάτων για να βελτιώσεις την φυσική σου κατάσταση, να διατηρήσεις την φόρμα σου και να θωρακίσεις την υγεία σου. Πόσο εύκολο όμως είναι να κάνεις 10.000 βήματα σε μία συνηθισμένη μέρα;

Πρωινό περπάτημα. Ξεκινώντας τη μέρα σου με γυμναστική, έχεις ενέργεια όλη μέρα. Με μισή ώρα περπάτημα η οθόνη του vivofit 2 θα γράψει εύκολα 3.500 βήματα δίνοντάς σου ένα πλεονέκτημα! Επειδή δεν είναι όλοι πρωινοί τύποι το πρωινό περπάτημα μπορεί να γίνει απογευματινό ανάλογα με το πρόγραμμά σου.

Συγκοινωνίες, σκάλες κλπ. Όταν το vivofit σου έχει ορίσει έναν ημερήσιο στόχο βημάτων, σε βάζει στην διαδικασία να εκμεταλλεύεσαι κάθε ευκαιρία που σου δίνεται για να γράψεις μερικά βήματα παραπάνω. Προσπάθησε να περπατήσεις μέχρι τη στάση, να αφήσεις το αυτοκίνητο λίγο πιο μακριά και να προτιμήσεις τις σκάλες όποτε σου δίνεται η επιλογή. Ανάλογα με τον τρόπο ζωής σου μπορείς εύκολα να καταγράψεις άλλα 2.000 βήματα από τις μετακινήσεις σου.

2016_02_08_vivofit_stay_active2

Μεσημεριανό έξω. Προτίμησε στο μεσημεριανό σου διάλειμμα να περπατήσεις μέχρι το κοντινό πάρκο για να ξεμουδιάσεις, να καταγράψεις βήματα και να αλλάξεις διάθεση. Όταν οι καιρικές ή λοιπές συνθήκες δεν το επιτρέπουν σήκω και κάνε μερικά βήματα έστω και σε εσωτερικό χώρο για να εξαφανίσεις την κόκκινη μπάρα που θα έχεις εμφανιστεί στην οθόνη του vivofit και για να γράψεις μερικά βήματα ακόμα. Τα τακτικά διαστήματα περπατήματος κατά την διάρκεια της ημέρας πχ αντί να πάρεις τηλέφωνο στο συνάδελφο που κάθεται 3 γραφεία πιο κει να πας με τα πόδια, σε κάνουν πιο δραστήριο και πιο αποδοτικό. Ανάλογα με το πόσο δραστήρια θα κατορθώσεις να είσαι κατά τη διάρκεια της ημέρας σου, θα μπορέσεις να συγκεντρώσεις άλλα 1.000-1.500 βήματα.

Βόλτα με φίλους. Συνδύασε την έξοδό σου με λίγο περπάτημα. Ιδανικά, πριν καταλήξεις στο καφέ, το εστιατόριο ή το μπαρ, δοκίμασε λίγο περπάτημα. Όταν έχεις παρέα ξεχνιέσαι και τα βήματα καταγράφονται χωρίς να το καταλάβεις. Επίλεξε διαφορετικό περιβάλλον κάθε φορά για να μην βαριέσαι αφού οι επιλογές είναι απεριόριστες: κέντρο, παραλία, μαρίνα, πάρκο, αγορά, εμπορικό κέντρο. Φόρεσε άνετα παπούτσια θα κάνεις άλλα 2.500-3.000 βήματα χωρίς να το καταλάβεις!

Ακόμα και όταν δεν κάνεις καμία δραστηριότητα, αποκλείεται να κάνεις λιγότερα από 3.000 βήματα. Το θέμα είναι να βρεις κίνητρο να κάνεις τα άλλα 7.000! Στο Garmin Connect ανταγωνίζεσαι κάθε εβδομάδα τις υπόλοιπες επαφές σου για τον νικητή βημάτων της εβδομάδας. Αν είσαι ανταγωνιστικός τύπος, αυτό θα σε βοηθήσει να παραμένεις δραστήρια όλη μέρα. Αν γυμνάζεσαι θα είναι πολύ πιο εύκολο για εσένα να κάνεις 10.000 βήματα. Το θέμα είναι να κάνεις 10.000 και τις μέρες που δεν γυμνάζεσαι!


Sponsored note: Το Garmin vivofit 2 είναι ήδη διαθέσιμο στην Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες, μπες εδώ.