LIVE IT UP

Στη ζωή, είναι σημαντικό ο καθένας να γνωρίζει που θέλει να φτάσει, να έχει κάποιο στόχο.  Αν δεν γνωρίζεις το στόχο, πως θα το επιδιώξεις; Όπως λένε και οι μεγαλύτεροι «πρέπει να κοιτάς εκεί που θες να πας… αλλιώς θα πας εκεί που κοιτάς«. Ωραία, τελειώσαμε με τις (αμπελο)φιλοσοφίες και μπαίνουμε στο ζουμί. Στόχοι στο crossfit.

Ορίζοντας στόχους στο crossfit όχι μόνο γνωρίζεις με ποιο τρόπο πρέπει να εργαστείς ώστε να έχεις το αντίστοιχο αποτέλεσμα, αλλά ταυτόχρονα ο κάθε στόχος σου δίνει δύναμη να πας στο box και να «λιώσεις» στα burpees, στα pull ups και ό,τι άλλο…  Φτάνει όμως απλά να θέσεις το στόχο; Πως μπορείς να φτάσεις στο στόχο;

Βήμα πρώτο: Αξιολόγηση των δυνατοτήτων σου.

Μήπως πρόσφατα είχες πρόοδο στα kipping pull ups; Τότε επόμενο βήμα θα μπορούσαν να είναι τα muscle ups. Αύξησες κιλά στα back squats; Ίσως να χρειάζεσαι ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα για να φτάσεις στον επόμενο στόχο. Πριν από κάθε στόχο, μίλησε με τον coach σου σχετικά με την πρόσφατη πρόοδο (ή την έλλειψη προόδου). Συμβουλέψου τον, αυτός γνωρίζει να σου πει τις αδυναμίες σου και μπορεί να σε βοηθήσει να προγραμματίσεις και να ορίσεις τον επόμενο στόχο.

Βήμα δεύτερο: Όρισε μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους στόχους.

Για κάποιους το muscle up έρχεται εύκολα. Για κάποιους άλλους πάλι, όχι. Ορίστε μακρυπρόθεσμους στόχους. Για παράδειγμα βάλε στόχο σε 6 μήνες να πετύχεις το πρώτο muscle up (μακροπρόθεσμος στόχος). Ενώ ταυτόχρονα όρισε ευκολότερους στόχους  για μικρότερα χρονικά διαστήματα π.χ. 20 συνεχόμενα pull ups. Οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι και η κατάκτησή τους θα σε βοηθήσουν να προετοιμαστείς σωματικά και ψυχολογικά για τον τελικό μακροπρόθεσμο στόχο.

Είναι πολύ σημαντικό όπως και στη ζωή να θέτετε στόχους στο CrossFit. Με αυτό το τρόπο έχεις μια κατεύθυνση στην οποία πρέπει να κινηθείς για να δουλέψεις στις προπονήσεις σου. Τι είναι αυτό όμως που πρέπει να κάνεις για να φτάσετε εκεί;

Βήμα τρίτο: Οργάνωσε το πρόγραμμα της προπόνησής σου.

Οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται εύκολα. Χρειάζεται χρόνος, προσπάθεια και συνεχής προπόνηση. Αν η επίτευξη ενός στόχου φαίνεται δύσκολη, αυτό σημαίνει πως απλά θα πρέπει να δουλέψεις περισσότερο στις αδυναμίες σου και να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο στη προπόνησή σου. Θα χρειαστεί να παραμείνεις  μετά το τέλος της προπόνησης και να δουλέψεις πάνω σε δεξιότητες. Γράψε τους στόχους σου σε ένα ημερολόγιο και σημείωσε την πρόοδό σου τόσο στις δεξιότητες όσο και στα κιλά που σηκώνεις. Αυτό θα σου υπενθυμίζει σε ποια κατεύθυνση εργάζεσαι.

Βήμα τέταρτο: Διασκέδασέ το.

Είναι πολύ εύκολο να επικεντρωθείς σε ένα στόχο και να ξεχάσεις το καλύτερο μέρος του CrossFit, την  ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ! Προσπάθησε να εμπλέξεις φίλους σου στην επίτευξη των στόχων σου, απόλαυσε τις επιτυχίες σου αλλά μην απογοητεύεσαι όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως θα ήθελες. Συνέχισε να κάνεις σωστά τη δουλειά και κράτησε στο μυαλό τον στόχο σου.


Πηγή: www.rxdnews.gr