#SALADUP

Η σαλάτα με λάχανο μήλα και κανέλα είναι μία ιδιαίτερη σαλάτα με αρώματα Ανατολής. Δες παρακάτω πώς να την φτιάξεις και.. Καλή Απόλαυση!

Μερίδες: 6

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά

Συστατικά:

  • 1 κόκκινο λάχανο τριμμένο
  • 1 κόκκινο μήλο καθαρισμένο και τριμμένο
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 3 ξυλάκια κανέλα
  • 6 καρφάκια γαρίφαλο
  • 1 φλ. μηλόξιδο
  • 4 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα

Για την σως

  • 80 ml. ελαιόλαδο
  • 3 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 2 κ.σ. μέλι
  • χυμό από ένα λεμόνι

Οδηγίες

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει ελαφρά.
  2. Ρίχνουμε μέσα το λάχανο, το μήλο, το σκόρδο και αφήνουμε να μαραθεί.
  3. Το σβήνουμε με το μηλόξιδο και προσθέτουμε το γαρίφαλο, την κανέλα και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  4. Προσθέτουμε και την ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρά.
  5. Κατεβάζουμε από την φωτιά και το βάζουμε σε μία πιατέλα.
  6. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σως σε ένα βαζάκι και περιχύνουμε την σαλάτα μας.
  7. Γαρνίρουμε με τα καρύδια και σερβίρουμε ζεστή η σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: gourmed.gr