Πλησιάζουν τα γενέθλια του φίλου σου ή της φίλης σου που τρέχετε παρέα και δεν ξέρεις τι δώρο να πάρεις; Μην αγχώνεσαι, σου έχουμε ιδέες.

Πάντα έρχεται αυτή η κάπως άβολη, για πολλούς, στιγμή που πρέπει να βγούμε στην αγορά και να πάρουμε δώρο σε κάποιον που γιορτάζει. Η γκάμα επιλογών εξαρτάται πάντα από διάφορους παράγοντες, πόσο καλά τον ξέρουμε αυτόν που γιορτάζει, πόσο κολλητός μας είναι δηλαδή, πόσο καλά ξέρουμε τις συνήθειές του ή τα αγαπημένα του items, πόσο χρόνο διαθέτουμε για να βγούμε στην αγορά και να αρχίσουμε να ψάχνουμε, τι budget διαθέτουμε κλπ.

Πολλές φορές λοιπόν «πελαγώνουμε» και δεν μπορούμε να αποφασίσουμε τι να του πάρουμε. Να ‘μαστε λοιπόν σε αυτό το σημείο!

Αυτό που ξέρουμε καλά είναι πως εκείνος/η που γιορτάζει τρέχει. Δεν μας απασχολεί πόσο τρέχει, που τρέχει, πόσο καιρό τρέχει. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι αγαπάει το τρέξιμο. Και αυτό είναι το στοιχείο-κλειδί.

Τρέχετε μαζί, λιγότερο ή περισσότερο, συχνά ή πιο αραιά – δεν έχει σημασία.

Σημασία έχει πως ήρθε η ώρα να ξεχωρίσετε και να του κάνετε ένα δώρο σχετικά με αυτό που ξέρετε σίγουρα ότι αγαπάει. Το τρέξιμο.

Δες παρακάτω μερικές ιδέες (πολλές από τις οποίες μάλιστα είναι και δωρεάν), κάπως διαφορετικές από τα συνηθισμένα και σίγουρα πιο απροσδόκητες.

1. Εγγραφή σε κάποια ομάδα ή run club.Διάφοροι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, ή εταιρίες έχουν ιδρύσει running teams ή clubs, οι οποίες προσφέρουν προπονητικές υπηρεσίες αλλά και πολλά άλλα benefits. Μήπως ήρθε η ώρα ο φίλος σου να τους ακολουθήσει; Τσέκαρε online και βρες πληροφορίες. Διάλεξε ποιά πιστεύεις πως του ταιριάζει καλύτερα και κάνε την εγγραφή του. Σίγουρα δεν θα το περιμένει κάτι τέτοιο. Και το καλύτερο θα ήταν να ξεκινήσετε μαζί. Why not;

2. Κατέβασε ένα πρόγραμμα προπόνησης. Ανάλογα με το πόσο τρέχει ή τον στόχο που τυχόν έχει, μπορείς να αναζητήσεις online κάποιο πρόγραμμα προπόνησης που να πιστεύεις πως θα του ταίριαζε. Κατέβασέ το και κάνε του την έκπληξη. Σου ακούγεται περίεργο; Και όμως, πολλοί δεν έχουν τον χρόνο να το ψάξουν ή δεν μπαίνουν στην διαδικασία λόγω άλλων προτεραιοτήτων. Εσύ όμως θα μπορούσες να το κάνεις αυτό για χάρη του φίλου σου που γιορτάζει, ε; Ψάξε online, θα βρεις διάφορα apps ή online training programs.

3. Συμμετοχή σε running event ή αγώνα. Την ώρα που τρέχετε μαζί, όλο και κάποια επιθυμία θα έχει εκφράσει για συμμετοχή σε κάποιο running event ή σε κάποιον αγώνα τρεξίματος. Είτε έχει λάβει συμμετοχή παλιότερα είτε δεν το έχει κάνει ποτέ, ήρθε η ώρα. Αναζήτησε τα επόμενα running events, διάλεξε αυτό που «βολεύει» περισσότερο ανάλογα με το επίπεδό του, την ημερομηνία, το μέρος κλπ και κάνε την εγγραφή για πάρτη του.