Αυτό το πρωινό με βρώμη και μήλο παρασκευάζεται εύκολα και γρήγορα, ενώ είναι υγιεινό, γευστικό και έχει την έξτρα πρωτεΐνη που χρειάζεσαι. 

Μερίδες: 1

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Συστατικά

  • 1 κούπα γάλα 2% λιπαρά
  • 1/2 κομμένο, καθαρισμένο μήλο μεσαίου μεγέθους
  • 1/3 της κούπας νιφάδες βρώμης
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι σφενδάμου
  • 1 πρέζα κανέλλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 20 αμύγδαλα καθαρισμένα

Οδηγίες

  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, συνδύασε το γάλα με το κομμένο μήλο. Όταν βράσουν, μείωσε τη φωτιά και ανακάτευε περιστασιακά, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει, σχεδόν για 5 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τις νιφάδες βρώμης, το σιρόπι, τη βανίλια, την κανέλλα και το αλάτι. Ανέβασε τη θερμοκρασία και όταν φτάσουν σε θερμοκρασία βρασμού, μείωσε πάλι και ανακάτευε περιστασιακά μέχρι να φουσκώσουν οι νιφάδες, για 5-7 λεπτά ακόμα.
  • Σέρβιρε και βάλε από πάνω τα αμύγδαλα.

Θερμιδική αξία ανά μερίδα

  • 413 θερμίδες
  • 18 γραμμάρια λιπαρά (4 γραμμάρια κορεσμένα)
  • 49 γραμμάρια υδατάνθρακες
  • 25 γραμμάρια σάκχαρα
  • 7 γραμμάρια φυτικές ίνες
  • 17 γραμμάρια πρωτεΐνης


Πηγή: self.com

Eπιμέλεια: Ραφαηντίνα Πατρικέλλη