Τα μαθήματα γυμναστικής σε μπάρα μπαλέτου είναι το μεγάλο trend παγκοσμίως και οι παραλλαγές στο κλασσικό μάθημα μπαλέτου έχουν πάρει φωτιά! Η χαμηλή καταπόνηση αλλά η υψηλή ένταση αυτών των προγραμμάτων θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις ένα λεπτό και γυμνασμένο σώμα. Οι ασκήσεις, οι κινήσεις ακόμη και η μουσική, έχουν όλα σχεδιαστεί για να ενισχύσουν τη χάρη και τη στάση του σώματος, προωθώντας την προετοιμασία των μυών και αυξάνοντας την ευελιξία και την ισορροπία.

5d4a3816ok

Η νέα αυτή τάση έχει έρθει και στην Ελλάδα και για τον λόγο αυτό συναντήσαμε την Δήμητρα Ζαχοπούλου, η οποία και μας συστήνει στην δική της μέθοδο.

Η Δήμητρα Ζαχαρόπουλου είναι Καθηγήτρια Μπαλέτου και κάτοχος τίτλων σπουδών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Ορθοσωμικής, Κινησιολογίας, Παιδαγωγικής Χορού και Barre. Είναι χορεύτρια κλασσικού και σύγχρονου μπαλέτου ενώ από το 2008 μέχρι σήμερα έχει χορέψει σε μερικές από τις μεγαλύτερες ομάδες μπαλέτου και όπερες της Ευρώπης (English Youth Ballet, Royal Ballet of Flanders, Μπαλέτο της Χάγης, της Βαρκελώνης, Βαλένθιας κά). Για 6 περίπου χρόνια υπήρξε και Πρωταθλήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής.

5d4a3551ok

Πριν 2 χρόνια η αγάπη της για την τέχνη του μπαλέτου όσο και για το fitness, της δημιούργησε την ανάγκη να αναπτύξει την δική της μέθοδο που να συνδυάζει τα 2 αυτά στοιχεία, το “Barre Method by Dimitra“. Πρόκειται για ένα σύστημα εκγύμνασης με πολύ τεχνική μπαλέτου αλλά και έντονα fitness στοιχεία.

Το “Barre Method by Dimitra” είναι μία νέα μέθοδος εκγύμνασης στην Ελλάδα, αποτελεσματική και παράλληλα διασκεδαστική για όλο το σώμα. Το υψηλής έντασης μάθημα (Barre Class) αποτελείται από έναν συνδυασμό ισομετρικών ασκήσεων, ασκήσεων ενδυνάμωσης και διατατικών ασκήσεων, εμπνευσμένων από το κλασσικό Pilates και το κλασσικό μπαλέτο σε μπάρα (Ballet Barre Work). 

5d4a3595ok

Το “Barre Method by Dimitra” είναι βασισμένο σε ασκήσεις με υψηλή τεχνική, μεγάλο αριθμό επαναλήψεων και ελαφριών βαρών, δημιουργεί σφιχτούς γραμμωμένους μύες, χωρίς όγκο και χωρίς τον παραμικρό κίνδυνο τραυματισμού. Η μέθοδος αυτή αυξάνει την αντοχή, βελτιώνει την ελαστικότητα και την αρμονία στις κινήσεις του σώματος και δημιουργεί με αποτελεσματικότητα και αμεσότητα φλατ κοιλιακούς, λεπτά καλογυμνασμένα και καλλίγραμμα πόδια, σμιλεμένους γλουτούς, δυνατή πλάτη και λεπτά γραμμωμένα χέρια. 

5d4a3616ok

Η Δήμητρα μας προ(σ)καλεί να δοκιμάσουμε το Barre Method και μας επιβεβαιώνει ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αρκεί να το προσεγγίσεις με καλή διάθεση και αποφασιστικότητα.

5d4a3643ok

Η Δήμητρα φοράει κολάν REEBOK ONE SERIES TREE TIGHT, μπουστάκι CARDIO ZIP BRA. Τα συνδυάζει με παπούτσια REEBOK ZPRINT 3D.

Της την δίνει όταν δεν πετυχαίνει με την πρώτη προσπάθεια αυτό που θέλει, αλλά ακόμη και τότε νιώθει πολύ cool: “Πάντα υπάρχουν οι δεύτερες ευκαιρίες… και οι τρίτες…”! Οι φίλοι της λένε ότι έχει τον “ακούραστο” καθώς έχει συνέχεια τρομερή ενέργεια.

5d4a3726ok

Αγαπημένο πρόγραμμα άσκησης είναι φυσικά το “Barre Method By Dimitra” σε συνδυασμό με ένα πολύ πρωινό τρέξιμο πριν την δουλειά. Για το “healthy lifestyle” δεν θυσιάζει πραγματικά τίποτα, καθώς το λέει και η λέξη: “είναι τρόπος ζωής”.

Ο αυθεντικός “Runster” για την Δήμητρα είναι αυτός που δεν τα παρατάει μέχρι να πετύχει τον στόχο του. Εξάλλου, η ίδια δεν τα παρατάει ποτέ και εμπνέεται καθημερινά από τους μαθητές της, βλέποντας την πρόοδό τους. Αγαπημένο της quote αυτή την εποχή είναι το “Learn the rules like a pro, to break them like an artist” ενώ η αγαπημένη της μέρα είναι η Δευτέρα γιατί της θεωρεί ως μια καλή ευκαιρία για νέους στόχους και νέα ξεκινήματα.

Μείνε συντονισμένος Runster, καθώς σύντομα η Δήμητρα θα μας μυήσει ακόμη περισσότερο στο Barre Method.

5d4a3702ok

Η Δήμητρα φοράει κολάν DANCE SHREDDED PUNK TIGHT και μπουστάκι REEBOK HERO WARRIOR BRA 2.0. Τα συνδυάζει με παπούτσια REEBOK ZPUMP FUSION 2.5

Ευχαριστούμε πολύ την Δήμητρα Ζαχοπούλου και το MyGym στη Βούλα που υποδέχτηκαν την ομάδα του Runster.

Photo credits: Panos Georgiou

Την Δήμητρα Ζαχοπούλου και το “Barre Method by Dimitra” μπορείτε να βρείτε στο MyGym στη Βούλα (Λ. Βασιλέως Παύλου 112, τηλ 213 060 5092), στο Elpida Zorba Ballet Dance Studio στη Βούλα (Στρατάρχου Παπάγου 29, 213 014 4585) και στο LiVe pilates studio στην Αθήνα (Ιπποκράτους 145, 211 212 9503).