Πως ξεκίνησε η αγάπη σου για το τρέξιμο;

Η αγάπη μου για το τρέξιμο πηγάζει από την αγάπη μου για τη φύση και τις παιδικές θύμησες με τη γιαγιά στα δάση της Αρχαίας Ολυμπίας.

Ποιος είναι ο πιο δύσκολος αγώνας που έχεις ολοκληρώσει ποτέ;

Δεν τον έχω ολοκληρώσει ακόμα! (γέλια)

Ποια είναι η πιο περήφανη στιγμή, στη μέχρι σήμερα δρομική σου πορεία;

Είμαι περήφανη για όλες τις στιγμές μου. Ακόμα και όταν δεν πετυχαίνω το στόχο μου. Το ότι άγγιξα τη γραμμή εκκίνησης μου αρκεί!

Έχεις τρέξει σε μοναδικές διαδρομές και σε όμορφα μέρη τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αμερική. Θα θέλαμε να μας κάνεις μια σύγκριση μεταξύ των δύο χωρών και των αγώνων τους;

Αγαπώ και τις δύο χώρες πάρα πολύ. Υπάρχουν μέρη στην California που μου θυμίζουν την Ελλάδα! Τόσο οι αγώνες όσο και το τοπίο έχουν κερδίσει αδιαμφισβήτητα τον ίδιο χώρο στην καρδιά μου. Είμαι χαρούμενη που η Αμερική πλέον βρίσκεται κοντά μου!

Σου λείπει η Αμερική;

Αυτή τη στιγμή μου λείπουν οι προπονήσεις στο υψόμετρο στα μαγικά Rocky Mountains Colorado και το συναίσθημα όπου το κορμί σου παλεύει να προσαρμοστεί στις πρωτόγνωρες συνθήκες. Η θέα όμως από τα 4.000μ + υψόμετρο σε ανταμείβει ολοκληρωτικά!

Φέτος, θα τρέξεις για πρώτη φορά στο Navarino Challenge. Σε ποια διαδρομή θα σε δούμε;

Φέτος έχω τη χαρά να παρευρεθώ στην Costa Navarino  και την Πύλο στη Μεσσηνία, στο Navarino Challenge και να τρέξω τη διαδρομή του Ημιμαραθωνίου με φίλους!

Τι ξεχωριστό θεωρείς ότι έχουν οι διαδρομές του;

Το ειδυλλιακό τοπίο της περιοχής αποτελεί πόλο έλξης για όλο τον κόσμο. Είμαστε ιδιαίτερα ευλογημένοι που ζούμε και αναπνέουμε κάτω από το Ελληνικό φως!

Θα συμμετάσχεις σε άλλες δραστηριότητες;

Από τις πληροφορίες μου πραγματοποιείται ένα gala κάθε χρόνο. Θα είμαι εκεί! (γέλια)

Τι είδους προπόνηση θα πρότεινες να κάνει κάποιος πριν από τη συμμετοχή του σε έναν μαραθώνιο;

Θα πρότεινα όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει σε αγώνες, να συμβουλεύεται τους ειδικούς προπονητές του χώρου. Η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη θεραπεία!

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου;

Αυτή τη στιγμή ύστερα από την ολοκλήρωση ενός απαιτητικού αγώνα στα βουνά της Ροδόπης, Rout 175χλμ, ο στόχος είναι η αποκατάσταση σώματος και πνεύματος.

Ποιο είναι το μόττο σου στο τρέξιμο;

Silent moves loud results.

Photo credit: Navarino Challenge