Ο Κώστας Γκελαούζος είναι μόλις 27 ετών και έχει κάνει αισθητή την δρομική του παρουσία, μετρώντας ήδη στο ενεργητικό του μια πρώτη και μια δεύτερη θέση στη διαδρομή του Κλασσικού Μαραθωνίου, όπως και την πρώτη θέση στο φετινό Ημιμαραθώνιο.

Κάτι που πιθανότατα δεν ήξερες για εκείνον είναι ότι έχει ασχοληθεί στα μαθητικά του χρόνια τόσο με το ποδόσφαιρο, όσο και με το τρέξιμο, αλλά μετά από παρότρυνση του πατέρα  του αφιερώθηκε στο στίβο.

Ήρθε η ώρα όμως να γνωρίσεις καλύτερα τόσο τον “τρεξιματικό” Κώστα, όσο και μια άλλη, πιο… fashion πλευρά του.

Τον συναντήσαμε στο SPORT LOFTτο multi-brand κατάστημα εξειδικευμένου αθλητικού εξοπλισμού στην Κηφισιά, που μας προκαλεί να ξεπεράσουμε τα όριά μας! Μαζί του, πέρα από μια χαλαρή συζήτηση για να τον γνωρίσουμε περισσότερο, κάναμε και το απαραίτητο shopping κι έτσι ο Κώστας μας μίλησε για την πιο fashion πλευρά του.

Ο Κώστας αποφάσισε να ασχοληθεί σοβαρά με τον αθλητισμό στα 20 του χρόνια. Ξανα-ξεκίνησε, ουσιαστικά, μετά από μια αποχή του για ένα χρόνο περίπου. Τότε ήταν που κατάλαβε πως δεν υπάρχει κάτι άλλο που να τον γεμίζει περισσότερο. “Άρα ήταν μονόδρομος για μένα”, μας λέει.

Τον ρωτήσαμε πότε απολαμβάνει περισσότερο το τρέξιμο, σε αποστάσεις Μαραθωνίου που απαιτούν υπομονή και αντοχή, ή στα 5αρια που είναι πιο εκρηκτικά και γρήγορα, συγκριτικά; “Δεν θεωρώ ακόμα τον εαυτό μου μαραθωνοδρόμο” μας απάντησε. Το απολαμβάνει το ίδιο και στις δυο αποστάσεις. Φυσικά, όσο περνάει ο καιρός, καταλαβαίνει ότι του “βγαίνει” πιο… αυθόρμητα ο Μαραθώνιος.

Η ψυχολογία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την επίτευξη των αγωνιστικών στόχων των δρομέων αλλά και όλων γενικά των αθλητών. Με τι ψυχολογία άραγε αντιμετωπίζει ο Κώστας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου και τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο; “Στο μυαλό μου τα έχω όλα σαν διαδικασίες που πρέπει να γίνουν ώστε να φτάσω στην στόχο μου που είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Τόκιο. Οπότε, τον κάθε αγώνα τον βλέπω σαν ένα επίπεδο που πρέπει να ξεπεράσω. Πρέπει να γίνει αυτό, αν θέλω να πάω εκεί” δηλώνει.

Αναρωτηθήκαμε αν έχει βρει τι είναι αυτό που τον εμπνέει να συνεχίζει τη σκληρή προσπάθεια. Είναι κάποιος μεγάλος δρομέας ή άλλη σκέψη; Τι τον κινητοποιεί να κυνηγά το κάτι παραπάνω;  “Σίγουρα με εμπνέουν οι μεγάλοι αθλητές. Θα ήθελα να είμαι ή να γίνω μεγάλος αθλητής. Πιστεύω όμως ότι αυτό που με κάνει να κυνηγάω πάντα το κάτι παραπάνω είναι ότι θέλω να αποδεικνύω συνεχώς στον εαυτό μου ότι μπορώ να κάνω ό,τι βάζω στο μυαλό μου” μας απάντησε. “Είμαι καλός στο να τρέχω και κάθε μου πρόκληση με τον εαυτό μου είναι πάνω σε αυτό. Δεν θα σκεφτώ ποτέ να σπάσω το ρεκόρ στα γκολ σε ένα ποδοσφαιρικό ματς η κάτι άλλο παρόμοιο πχ.”, συνεχίζει.

Ο δρομικός εξοπλισμός αποτελεί κομμάτι της όλης “ιεροτελεστίας” του τρεξίματος πλέον. Με τι κριτήρια διαλέγει ο Κώστας τα running οutfit του; “Σίγουρα θέλω να φοράω αυτό που θα με κάνει να νιώθω άνετα. Θα θέλω να με βοηθάει και σε αυτό που κάνω. Η προπόνηση του Μαραθωνίου έχει πολλά απρόβλεπτα, οπότε πρέπει πάντα να είμαι προσεκτικός στο πως και το τι φοράω”, διευκρινίζει.

ΟΚ, αλλά πόσο fashion trend lover είναι; “Χμμμ, μπορώ να πω ότι τα πάω καλά με την μόδα αν και είμαι του ασπρόμαυρου. Δεν σημαίνει όμως πως αυτό θα με κάνει να μην δοκιμάσω καινούργιες τεχνολογίες. Ευτυχώς ό,τι καινούργιο σε gadget, ρούχα, παπούτσια βγαίνει και σε… ασπρόμαυρο!”, απαντά. “Δεν έχω ‘αγαπημένα’ items, με την απόλυτη έννοια να έχω…  ‘κόλλημα’ με αυτά. Δεν μου αρέσει να βασίζω την ψυχολογία μου σε ‘πράγματα’ αλλά έχω 2-3 διαδικασίες που κάνω πριν από αγώνες. Για παράδειγμα να αγοράσω κάτι… καινούργιο!”

Τα running παπούτσια είναι το βασικό εργαλείο της ‘’δουλειάς’’ του. Με τι κριτήρια άραγε τα επιλέγει; Και τι θα συμβούλευε σε κάποιον που τρέχει, αναφορικά με την επιλογή των running παπουτσιών του; “Το παπούτσι είναι πραγματικά η ψυχολογία μου. Ανάλογα με το τι έχω να κάνω στην προπόνηση ή το πόσο καλά είμαι, θα φορέσω και το ανάλογο παπούτσι. Αυτά είναι τα κριτήριά μου”.

“Αλλά εγώ έχω σχεδόν 16 χρόνια εμπειρίας και έχω λιώσει παρά πολλά παπούτσια πριν καταλήξω στο τι με βολεύει και πότε”, μας εξηγεί. “Προφανώς, όμως, ένας ερασιτέχνης δρομέας δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Πρέπει πιστεύω να απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν την εμπειρία και την γνώση για το κάθε παπούτσι ξεχωριστά έτσι ώστε να τους καθοδηγήσει σωστά“, συμπληρώνει.

Ο Κώστας δεν παρέλειψε να δοκιμάσει την υπηρεσία Foot Pronation Analysis που προσφέρει το SPORT LOFT. Στο ειδικά διαμορφωμένο running lab, οι φανατικοί του τρεξίματος, με την καθοδήγηση του έμπειρου προσωπικού του SPORT LOFT μπορούν να ανέβουν σε ένα διάδρομο Technogym για ένα quick run με τα παπούτσια που σκέφτονται να αγοράσουν και να επιτρέψουν στους ειδικούς αισθητήρες να καταγράψουν την φυσική κίνηση του ποδιού. Αυτή η καταγραφή σε συνδυασμό με τον ειδικό πελματογράφο που διαθέτει το κατάστημα μπορούν να βοηθήσουν τους SPORT LOFT experts να υποδείξουν το πλέον κατάλληλο παπούτσι για τον κάθε δρομέα ξεχωριστά.

Ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής και όσοι αθλούνται γνωρίζουν καλά ότι τα πάντα ξεκινούν από τον σωστό εξοπλισμό. Και τώρα πια, γνωρίζουν και που θα βρουν τα πιο εξειδικευμένα και τεχνικά παπούτσια, ρούχα και αξεσουάρ που θα τους βοηθήσουν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους και να ξεπεράσουν τον εαυτό τους.

Το SPORT LOFT στην Κηφισιά (Λ.Κηφισίας 263Α – Τηλ.: 216 9001100) είναι αναμφισβήτητα το ιδανικό σημείο εκκίνησης, αν αγαπάς το τρέξιμο, το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο ή το training. Αν λατρεύεις το online shopping, τότε μην χάσεις λεπτό! Στο www.sport-loft.com θα βρεις σίγουρα αυτό που σου ταιριάζει.

♥ Στο SPORT LOFT ο Κώστας βρήκε (επιτέλους!) τα NIKE AIR VAPORMAX FLYKNIT σε λευκό, τα οποία έψαχνε εναγωνίως και λάτρεψε από την πρώτη στιγμή! ♥

Η εξειδικευμένη ομάδα του SPORT LOFT κατάφερε να συγκεντρώσει σε 700 τ.μ. που εκτείνονται σε 3 ορόφους τις καλύτερες επιλογές από τις πιο γνωστές μάρκες παγκοσμίως. Μέσα στο κατάστημα υπάρχουν ξεχωριστά τμήματα αφιερωμένα στο τρέξιμο, το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο και το training, ενώ έχει εξασφαλιστεί για τους επισκέπτες ένα tech-infused περιβάλλον, αποδεικνύοντας πως η τεχνολογία βρίσκεται στο πλευρό του αθλητισμού.


⇒ Follow SPORT LOFT on Facebook & Instagram ⇐

Ευχαριστούμε πολύ τον Κώστα Γκελαούζο και το SPORT LOFT για την φιλοξενία!

Photo credits: Γιώργος Σπύρος