OWN YOUR GYM

Θες να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι αλλά το κόστος του γυμναστηρίου σου φαίνεται υψηλό και το κόστος της αγοράς μηχανημάτων ακόμα υψηλότερο; Φτιάξε στο σπίτι σου το δικό σου «γυμναστήριο» με μόλις 9 όργανα γυμναστικής από απλά υλικά!

Αγόρασε ό,τι σου λείπει από τα παρακάτω απλά υλικά (δεν θα σου κοστίσουν παραπάνω από 10 ευρώ) και απόκτησε με ελάχιστο κόστος «όργανα» γυμναστικής για όλες τις μυϊκές ομάδες. Τι θα χρειαστείς; Μερικά χάρτινα πιατάκια, άδεια πλαστικά μπουκάλια, μια σκούπα, μια παιδική πλαστική μπάλα, ένα παλιό καλσόν, ένα σκοινί, ένα κοντό σκαμνάκι, μια πετσέτα και 1-2 μπαλάκι του τένις!

Χάρτινα πιατάκια

Πώς θα τα χρησιμοποιήσεις: Κάτσε σε όρθια θέση πατώντας με το ένα πόδι πάνω σε πιατάκι ενώ με το άλλο στο πάτωμα. Άρχισε να «γλιστράς» το πόδι που είναι πάνω στο πιατάκι προς τα μπρος, πλάγια, πίσω και διαγώνια. Κάνε αρκετές επαναλήψεις για κάθε πόδι. Όταν εξοικειωθείς μπορείς να κάνεις τις ίδιες ασκήσεις πατώντας και με τα δύο πόδια σε πιατάκια, γυμνάζοντας έτσι ταυτόχρονα και τα δύο πόδια. Πολύ καλή άσκηση για πόδια και γλουτούς! Επίσης, κάτσε στη στάση που κάνουμε push ups και βάλε τα πιατάκια κάτω από τα χέρια σου. Κάνε κυκλικές κινήσεις γλιστρώντας το πιατάκι μια με το ένα χέρι και μια με το άλλο! Επίσης, στην ίδια στάση, βάλε τα πιατάκια κάτω από τα πόδια και βάλε δύναμη ώστε να γλιστρήσουν τα πόδια προς το θώρακα. Έτσι θα γυμνάσεις χέρια και κοιλιακούς!

Πλαστικά μπουκάλια

Χρησιμοποίησε τα πλαστικά μπουκάλια σαν βαράκια γεμίζοντάς τα με νερό! Ξεκίνησε αρχικά με μπουκάλια του ½ λίτρου, και συνέχισε με του 1 και 1 ½ λίτρου. Το βάρος από το γεμισμένο μπουκάλι θα πρέπει να είναι τέτοιο ώστε τα χέρια σου να αρχίσουν να κουράζονται μετά τις πρώτες 15 επαναλήψεις. Μπορείς να κάνεις με αυτά τα πρωτότυπα βαράκια σχεδόν όλες τις ασκήσεις που κάνει κανείς με βαράκια.

Σκούπα με κοντάρι

Πώς θα μπορούσες άραγε να χρησιμοποιήσεις μια σκούπα με κοντάρι για να γυμναστείς; Πέρνα το κοντάρι της σκούπας πίσω από τον αυχένα σου και ακούμπησε στα δύο άκρα τα χέρια σου. Άνοιξε ελαφρά τα πόδια και κρατώντας τη λεκάνη σου σε σταθερή θέση προς τα μπρος, στριφογύρνα το πάνω μέρος του σώματος σου μια προς τη μια πλευρά και μια προς την άλλη. Επίσης, σε όρθια θέση και με τα πόδια λίγο ανοιχτά και λίγο λυγισμένα κράτησε το κοντάρι της σκούπας ψηλά παράλληλα με τους ώμους σου και λύγισε τη μέση σου μια προς τα αριστερά και μια προς τα δεξιά. Προσπάθησε να ακουμπάς τη μύτη του κονταριού ή της σκούπας στο πάτωμα, χωρίς όμως να γέρνεις προς τα μπρος.

Πλαστική παιδική μπάλα

Η πλαστική μπάλα μπορεί να σου χαρίσει σε χρόνο ρεκόρ σφιχτά και γυμνασμένα πόδια και προσαγωγούς κάνοντας μια πολύ απλή άσκηση. Βάλε την μπάλα ανάμεσα στα πόδια σου και κάθισε σε όρθια θέση. Σφίγγοντας την μπάλα με το εσωτερικό των ποδιών σου, ώστε να μην σου πέσει, τέντωσε το κορμί σου αρχικά προς τα πάνω πατώντας στις μύτες των ποδιών σου και στη συνέχεια λύγισε τα γόνατά σου κάνοντας ένα κάθισμα (σαν να καθόσουν σε καρέκλα). Επανέλαβε αυτή την κίνηση αρκετές φορές, μέχρι να νιώσεις το τους προσαγωγούς σου αρκετά κουρασμένους.

Καλσόν

Είχες σκεφτεί ότι ένα παλιό καλσόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν λάστιχο αντίστασης; Κι όμως, γίνεται! Και μπορείς μάλιστα με αυτό, λόγω της ελαστικότητας του υλικού, να κάνεις εξαιρετικές ασκήσεις τόσο για τα πόδια όσο και για τα χέρια. Δέσε τις 2 άκρες του καλσόν έτσι ώστε να σχηματίσεις ένα λάστιχο. Πέρνα το λάστιχο αυτό στο ύψος των αστραγάλων (πέρασέ το διπλό αν σου φαίνεται μεγάλο το άνοιγμα) και ξάπλωσε σηκώνοντας τα πόδια σου τεντωμένα σε γωνία 90 μοιρών με το σώμα σου. Κρατώντας το λάστιχο-καλσόν τεντωμένο με το εξωτερικό των αστραγάλων σου άρχισε να ασκείς πιέσεις κόντρα στην αντίσταση του καλσόν για να γυμνάσεις τους εξωτερικούς μηρούς. Επίσης, μπορείς να γυμνάσεις τα χέρια αν, χωρίς να δέσεις το καλσόν, κρατήσεις τις δύο άκρες με τα χέρια και πατώντας το πάνω μέρος του καλσόν με το πόδι σου τραβάς τις άκρες προς τα πάνω με τα χέρια σου.

Κοντό σκαμνί

Χρησιμοποίησε ένα κοντό σκαμνάκι ή σκαλάκι αντί για στεπ (προσοχή! Το σκαμνάκι θα πρέπει να αντέχει το βάρος σου και να έχει σταθερό πάτημα). Προσπάθησε να ανεβαίνεις στο σκαμνί μια με το ένα πόδι και μια με το άλλο ώστε να γυμνάσεις εξίσου και τα 2 πόδια. Κάνε αυτή την άσκηση όσο πιο συχνά μπορείς, βλέποντας τηλεόραση ή ακούγοντας μουσική, για να δεις άμεσα εκπληκτικά αποτελέσματα στους γλουτούς σου. Οι πιο προχωρημένοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το σκαμνί για να αυξήσουν τη δυσκολία των push ups έχοντας τις μύτες των ποδιών τους πάνω στο σκαμνί κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Σκοινί

Για τις ασκήσεις με σκοινί μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα οποιοδήποτε σταθερό και όχι πολύ βαρύ σκοινί αλλά, ακόμη και αν δεν έχεις, ένα σκοινί γυμναστικής είναι πολύ φτηνό. Με 15 λεπτά την ημέρα μπορείς να κάψεις πάρα πολλές θερμίδες χωρίς να επιβαρύνεις ιδιαίτερα τα γόνατά σου. Για να μην είναι βαρετό, μην πηδάς απλά πάνω κάτω αλλά, μόλις εξοικειωθείς, πρόσθεσε κι άλλες κινήσεις όπως διπλά πηδηματάκια ή άλλες κινήσεις

Πετσέτα

Εκτός από το προφανές (ότι μια μεγάλη πετσέτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν στρώμα για ασκήσεις κοιλιακών κτλ) μια πετσέτα μπορεί να αποτελέσει ιδανικό «εργαλείο» για διατάσεις. Ξάπλωσε και σήκωσε ένα ένα τα πόδια σου σε γωνία 90 μοιρών. Τύλιξε την πετσέτα γύρω από τα πέλματά σου και τράβηξε ελαφρά με τα χέρια σου τις άκρες της πετσέτας προς το στήθος σου. Η άσκηση αυτή αποτελεί καλή διάταση για το πίσω μέρος των ποδιών

Μπαλάκια τένις

Αν το τένις είναι από τα αθλήματα που σου αρέσουν τότε τα μπαλάκια του τένις σου είναι μάλλον απαραίτητα για αυτή την εξαιρετική μορφή γυμναστικής. Μπορούν όμως να φανούν και πολύ χρήσιμα στο τέλος της προπόνησής σου, στο στάδιο της χαλάρωσης. Γύμνασε τους μύες των χεριών σφίγγοντας ένα μπαλάκι του τένις με την παλάμη σου.


Πηγή: www.helppost.gr/