“Μπαμπά, όταν τρέχουμε νιώθω ότι δεν είμαι ανάπηρος”

Μάλλον δεν υπάρχει αθλητής αντοχής (δρομέας μαραθωνίου ή τριάθλου, δεν έχει σημασία) που δεν έχει εμπνευστεί και ανατριχιάσει με την ιστορία του Dick Hoyt και του γιου του Rick.

«Ο πατέρας του αιώνα!» Team Hoyt, ίσως η πιο συγκινητική ιστορία που έχει προσφέρει ποτέ ο Αθλητισμός!

 

Ο μπαμπάς Dick Hoyt πέθανε στις 17 Μαρτίου στον ύπνο του. Ήταν 80 ετών. Ο Dick Hoyt έγινε διάσημος από τους αγώνες που έκανε τρέχοντας μαζί τον ανάπηρο γιό του Rick.

Πατέρας και γιος τερμάτισαν τον Μαραθώνιο της Βοστώνης 32 φορές, την πρώτη φορά το 1980. Αυτός ο τερματισμός τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας, σε μια εποχή που δεν υπήρχαν social media.

Ο τερματισμός τους τότε ήταν κάτι πρωτόγνωρο, αποτέλεσε έμπνευση και κίνητρο σε χιλιάδες αθλητές με αναπηρία να προσπαθήσουν αυτό που μέχρι πριν φάνταζε ακατόρθωτο.

Πριν φτάσουν όμως στο μαραθώνιο της Βοστώνης, ο πρώτος αγώνας είχε γίνει το 1977. Τότε ο γιος του Rick ζήτησε από τον μπαμπά του να τρέξουν έναν αγώνα 5 μιλίων. Ο πατέρας του δέχτηκε παρόλο που δεν ήταν καν δρομέας τότε. Ξεκίνησαν μαζί και με το καροτσάκι τερμάτισαν… σχεδόν τελευταίοι.

Τότε ο Rick είπε στον πατέρα του, την φράση που ξεκίνησε αυτή η είδηση.

“Μπαμπά, όταν τρέχουμε νιώθω ότι δεν είμαι ανάπηρος”

Τα υπόλοιπα ύστερα έγιναν μέρος της ιστορίας τους. Τα νούμερα είναι συγκλονιστικά

Μαζί τερμάτισαν σε 72 μαραθωνίους, 257 τρίαθλα εκ των οποίων 6 Ironman.Ο τελευταίος τους αγώνας μαζί στη Βοστώνη ήταν το 2014, με τον Dick Hoyt να είναι 72 ετών. Έκαναν 7:37:33, ενώ το ρεκόρ τους στον ίδιο αγώνα έγινε το 1986 με 2:48:51