Υγιεινό γλυκό κέικ με γιαούρτι, βρώμη, παπαρουνόσπορο και μύρτιλα! Πεντανόστιμο και δίχως τύψεις θα το απολαύσουν και ακόμα και όσοι προσέχουν τη διατροφή τους και τους αρέσουν οι νοστιμιές! Τέλειο για πρωινό, αλλά και σαν γλυκάκι με ένα γλάσσο λεμονιού!

ΥΛΙΚΑ

3 κούπες βρώμη, η μισή ποσότητα αλεσμένη στο μπλέντερ σε σκόνη

1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό

3/4 της κούπας καλαμποκέλαιο

3 αυγά

2 κ.σ. γάλα ψημένου αμυγδάλου

2/3 ή 1 κούπα (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε) καστανή ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας

1 φακελάκι μπέικιν

1/2 κουτ.του γλυκού σόδα μαγειρική διαλυμένη στον χυμό από 2 λεμόνια μικρά

2 κ.σ. παπαρουνόσπορος

ξύσμα από 2 λεμόνια

1 κούπα μύρτιλα ή άλλα μούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη, τα αυγά, τον χυμό λεμονιού με τη σόδα και το καλαμποκέλαιο και τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να σπάσουν οι κόκκοι της ζάχαρης και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

-Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και τον παπαρουνόσπορο και προσθέτουμε και όλη τη βρώμη που είναι ανακατεμένη μαζί με το μπέικιν. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ ώστε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

-Τέλος ρίχνουμε και τις μούρα και ανακατεύουμε ελαφρά ώστε να πάνε παντού μέσα στο μίγμα.

-Σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ βάζουμε λαδόκολα και χύνουμε όλο το μίγμα.

-Ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 30′ – αέρα και έπειτα χαμηλώνουμε στους 160ο C για άλλα 40′.

-Εάν θέλουμε σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι και λίγο μέλι στο πλάι.

Καλά Μαγειρέματα!


Πηγή : eatmefoodstories.com