Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα αλλά έχει καταγωγή από την Κεφαλλονιά. Ασχολείται από μικρή με το χορό και την γυμναστική.

Έχει ειδίκευση στο Pilates (Mat & Props, & Full Studio Equipment), την Aerial Yoga, τη Zumba®  (για παιδιά αλλά και ενήλικες) και το TRX® Suspension Training ενώ εδώ και πολλά χρόνια παρακολουθεί επαγγελματικά μαθήματα Latin & Ballroom Dance.

Έχει εκτεταμένη εμπειρία διδασκαλίας σε παιδιά και κυρίως σε Δημόσια Δημοτικά Σχολεία για προγράμματα Dance & Fitness και συμμετέχει σε παραστάσεις χορού και διοργάνωση χορογραφιών για παιδιά σε ετήσιες παραστάσεις χορού των σχολείων.

Σπούδασε Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά κι έχει MBA (Master in Business Administration) από το ALBA Business School. Παράλληλα, έχει μεγάλη επαγγελματική εμπειρία στο χώρο του Marketing και της Διοίκησης Επιχειρήσεων, καθώς υπήρξε στέλεχος για χρόνια σε μεγάλες εταιρίες (όπως INTERSPORT Athletics, Samsung), σε διευθυντικές θέσεις , στον τομέα Marketing & Communications.  

Είναι η Κλαίρη Σαμίου και σε μία τετ-α-τετ συνάντηση είχε πολύ όμορφα και σημαντικά πράγματα να μας εκμυστηρευτεί

Ασχολείται πολλά χρόνια με το χορό και την γυμναστική. Τι ονειρεύεται να πετύχει μέσα απ’ αυτά; “Χορευτικά πλέον ασχολούμαι επαγγελματικά με τους Latin & Ballroom χορούς και συνεχίζω για την προσωπική μου εξέλιξη και τα μαθήματα του μπαλέτου. Στον κομμάτι του fitness ασχολούμαι εντατικά με το Pilates  (Mat & Props, Reformer,  Cadillac, Barrel, Chair),  το TRX®, το Stretching (Stretch Your Limits®) και την Aerial Yoga. Και στον τομέα του Dance & Fitness είμαι πιστοποιημένη Zumba® Instructor”, μας λέει.

“Αγαπώ κάθε πρόγραμμα/μάθημα που διδάσκω και κάθε ένα από αυτά έχει να προσφέρει και κάτι διαφορετικό”

Ο χορός προσφέρει χαρά, απελευθέρωση, έκφραση. Το fitness προσφέρει ευεξία, κάνει τον ασκούμενο πιο λειτουργικό και πολλές φορές τον βοηθά στην αντιμετώπιση πολλών μυοσκελετικών παθήσεων. Σκοπός μου λοιπόν είναι να προσφέρω στους μαθητές μου όλα τα αυτά τα θετικά πλεονεκτήματα και να τους βλέπω να εξελίσσονται, να αισθάνονται καλύτερα με τον εαυτό τους μέσα τους αλλά και έξω τους!” τονίζει.

Αρχικά, όμως, πώς και αποφάσισε να ασχοληθεί με το χορό και το fitness; “Από μικρή ασχολούμουν και με τα δύο και μάλιστα με πολλή αγάπη! Κυρίως ασχολήθηκα για αρκετά χρόνια με την ρυθμική γυμναστική ! Όταν έχεις βιώσει την χαρά που μπορεί να σου προσφέρει ο χορός αλλά και την επιβράβευση της σκληρής προσπάθειας και προπόνησης στον αθλητισμό δύσκολα μπορείς να αποβάλεις από μέσα σου αυτά τα συναισθήματα! Μετά πάντα θες να είσαι σε επαφή με ασχολίες που σου επαναφέρουν αυτά τα συναισθήματα!” μας λέει.

Υπήρξε στέλεχος σε πολύ μεγάλες εταιρίες. Πάραυτα, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της! Πώς κατάφερε να πάρει αυτήν την απόφαση;

“Όντως, για πολλά χρόνια είχα αφοσιωθεί στις σπουδές μου (Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων και μεταπτυχιακό MBA – Master in Business Administration) και έπειτα στην καριέρα μου στο χώρο του Marketing σε μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις. Δούλευα για πολλά χρονιά και μάλιστα πολλές ώρες (πολλές φορές 12 ώρες την ημέρα), με πολλά ταξίδια και με πολλές θυσίες από την προσωπική και κοινωνική μου ζωή.  Πάντα πίστευα πως για ότι θες να επιτύχεις στην ζωή σου πρέπει να δουλέψεις σκληρά και έτσι πορεύτηκα και σε όλη μου την επαγγελματική σταδιοδρομία. Για αυτό και πιστεύω πως κατάφερα σε πολύ νεαρή ηλικία να βρεθώ σε μια πολύ υψηλή αλλά και απαιτητική θέση (Regional Marketing Manager στην Intersport Athletics).

Όμως κάποια στιγμή συνειδητοποίησα πως ο τρόπος με τον οποίο δούλευα ήταν εις βάρος της προσωπικής μου ζωής και πως όσα έκανα πλέον δεν με γέμιζαν αρκετά ώστε να συνεχίσω με τον ίδιο ζήλο.  Έτσι πήρα την πολύ δύσκολη αλλά και τολμηρή απόφαση να παραιτηθώ και να ξεκινήσω κάτι άλλο από την αρχή…”, τολμά να μας αποκαλύψει.

Πόσο δύσκολο ήταν άραγε να ξεκινήσει μια νέα καριέρα από την αρχή; “Η απόφαση αυτή ήταν μία από τις πιο δύσκολες της ζωής μου. Όπως καταλαβαίνεις, δεν αφήνεις εύκολα μία τόσο υψηλόβαθμη θέση για να ξεκινήσεις από το μηδέν και μάλιστα σε μία Ελλάδα που η ανεργία και η επαγγελματική αβεβαιότητα ήταν στο απόγειό τους.

Πέρασα πάνω από ένα χρόνο όπου σκεφτόμουν και σχεδίαζα την αλλαγή αυτή, με πολλές μεταπτώσεις, με πολλές ανασφάλειες δεν σου κρύβω, αλλά τελικώς το τόλμησα. Άλλαξα τα πάντα!

“Άφησα πίσω μου τα πάντα (μέσα σε αυτά και την οικονομική μου σταθερότητα) και άρχισα ξανά να ασχολούμαι με ότι προσφέρει χαρά και ευεξία, πρώτα σε μένα ώστε μετά να μπορώ να μεταφέρω αυτά τα θετικά και στους άλλους – δηλαδή με τον χορό και την γυμναστική”.

Μέσα από την μεγάλη επαγγελματική της εμπειρία, σίγουρα αποκόμισε κάποια key learnings. Πόσο την βοήθησαν στην μετέπειτα πορεία της όμως; “Η καριέρα μου στο Marketing μου έδωσε πολλά πράγματα! Από που να ξεκινήσω;” (γελάει).

“Από θέμα συμπεριφοράς μου έμαθε τα πιο βασικά που χρειάζεται θεωρώ ένας επαγγελματίας σε οποιοδήποτε τομέα και αν δραστηριοποιείται. Αρχικά το να δουλεύω σε τόσο απαιτητικά περιβάλλοντα όπως οι πολυεθνικές εταιρίες με έμαθε να εργάζομαι σκληρά και με αφοσίωση, τίποτα δεν έρχεται μόνο του και τίποτα δεν σου χαρίζεται.

Παράλληλα, έμαθα να είμαι πολύ αυστηρή-απαιτητική και με τον εαυτό μου αλλά και με τους γύρω μου, προσπαθώντας συνέχεια για το καλύτερο και φυσικά να δουλεύω με συνέπεια και ακρίβεια…!

Όμως ταυτόχρονα ¨κέρδισα¨ και πολλά επικοινωνιακά skills τα οποία συμβάλλουν ιδιαίτερα στην συναναστροφή μου με τους μαθητές μου αλλά και στην προώθηση της δουλειάς μου”, μας λέει.

Πώς προσεγγίζει τους μαθητές της και πώς τους motiv-άρει όμως; “Αυτό που θεωρώ πιο σημαντικό στους μαθητές είναι η επιβράβευση της προσπάθειάς τους” παραδέχεται. “Το ζητούμενο δεν είναι να γίνουν τέλειοι είτε στον χορό είτε στην γυμναστική, το πιο σημαντικό κατά την γνώμη μου είναι η προσπάθεια που καταβάλουν η οποία φέρνει και την σταδιακή τους εξέλιξη! Αυτή η επιβράβευση και συνάμα αναγνώριση της προσπάθειας είναι πιστεύω το μεγαλύτερο κίνητρο για να συνεχίσουν! Κι εγώ φυσικά καμαρώνω όταν βλέπω την εξέλιξή τους”!

Αναρωτηθήκαμε ποια είναι τα 3 χαρακτηριστικά που την ξεχωρίζουν ως dance και fitness trainer. Δες τι μας απάντησε!

  • Ενδιαφέρον για τον κάθε μαθητή ξεχωριστά! Ακόμα και σε ένα πολυάριθμο group προσπαθώ σιγά σιγά να γνωρίζω όλους τους συμμετέχοντες, να αναπτύσσω προσωπική σχέση και να “ακούω” το feedback αλλά και τις ανάγκες τους
  • Εξέλιξη και συνεχής εκπαίδευση! Στην γυμναστική και πόσο μάλλον στο χορό θεωρώ πως ποτέ δεν σταματάς να αποκτάς νέα skills, να ενημερώνεσαι για τις νέες τάσεις και να εξελίσσεσαι
  • Ακρίβεια και ασφάλεια! Μπαίνοντας μέσα σε οποιοδήποτε μάθημα πρωταρχικός σκοπός μου είναι ο μαθητής να ασκείται/κινείται με απόλυτη ασφάλεια για την αποφυγή οποιουδήποτε τραυματισμού ή καταπόνησης του σώματός του

Άραγε τι θα έλεγε σε κάποιον που θα ήθελε να κάνει κάποια μεγάλη αλλαγή στη ζωή του; “Ως άνθρωπος που άλλαξε τα πάντα στην επαγγελματική και προσωπική του ζωή ταυτόχρονα, τα μηνύματα που θα ήθελα να δώσω σε όποιον σκέφτεται να υλοποιήσει μία μεγάλη αλλαγή είναι τα εξής”, μας εκμυστηρεύεται.

  • Πριν κάνεις την αλλαγή σκέψου και σχεδίασε καλά το επόμενό σου βήμα.
  • Να είσαι προετοιμασμένος πως κάθε αλλαγή είναι ένα νέο ξεκίνημα άρα και μία νέα προσπάθεια στην οποία πρέπει να δώσεις ξανά ενέργεια και κόπο.
  • Όταν κάνουμε μία αλλαγή υπάρχει πάντα μία μεταβατική περίοδος από την προηγούμενη κατάσταση στην επόμενη η οποία είναι συνήθως αρκετά “επώδυνη” και δύσκολη όμως αν κοιτάς τον απώτερο στόχο σου και μείνεις προσηλωμένος θα αποζημιωθείς.
  • ΠΟΤΕ δεν είναι αργά να αλλάξεις την ζωή σου και να επιτύχεις νέους στόχους!

Η πιο inspiring στιγμή που έχει ζήσει μέχρι στιγμής; “Έχω πολλές να θυμηθώ και όλες με κάνουν και χαμογελώ με χαρά και περηφάνεια! Αυτή που θα ξεχωρίσω όμως είναι όταν ήρθε μία μαθήτριά μου και μου λέει: «θέλω να σε ευχαριστήσω πολύ για την βοήθεια που έχεις προσφέρει στην αδερφή μου! Έρχεται στο μάθημα Pilates που κάνεις τα πρωινά! Έπειτα από μία δύσκολη περιπέτεια υγείας το σώμα της μάζεψε και υπέφερε από πολύ σοβαρή κύφωση… Ξέρεις το σώμα από την ταλαιπωρία μαζεύει… Όμως από τότε που έρχεται στο μάθημά σου είδε διαφορά αλλά κυρίως ένιωσε καλύτερα… Όχι τόσο επειδή βελτιώθηκε η κύφωση αλλά επειδή την ενθάρρυνες και ακόμα και για τα μικρά βήματα προόδου που έκανε την επιβράβευες. Τώρα είναι και αισθάνεται πολύ καλύτερα».

Τέτοιες στιγμές σε ανταμείβουν, σου δίνουν δύναμη και κίνητρο να προχωρήσεις!

Πλέον είναι και co-owner του Melekos Health Club. “Έπειτα από αρκετά χρόνια πλέον εργασίας σε γυμναστήρια, σχολές χορού και σχολεία ήθελα να έχω την δική μου βάση, το σημείο όπου θα μπορέσω να αφοσιωθώ και να προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ! Στο Melekos Health Club παρουσιάστηκε αυτή η ευκαιρία και έκανα αυτό το βήμα με χαρά καθώς το όραμα και οι αξίες του γυμναστηρίου ταυτίζονται με τα δικά μου πιστεύω. Το βασικό μήνυμα του γυμναστηρίου είναι: «Ποτέ μην εγκαταλείπεις τους στόχους και τα όνειρά σου! Γεννήθηκες για να τα καταφέρεις»! Με όσα ήδη έχω αναφέρει αντιλαμβάνεσαι πόσο κοντινά values έχουμε!

Αυτή η ταύτιση έπαιξε σημαντικό ρόλο όπως επίσης και τα άτομα που απαρτίζουν την διοίκηση του Melekos Health Club! Οπότε από αυτή τη σεζόν θα είμαι σταθερά εκεί, θα κάνω όλα μου τα μαθήματα  Dance & Fitness – Group & Personal – στο γυμναστήριο! Στόχος μου είναι να προσφέρω και εγώ αλλά και όλοι οι δάσκαλοι του γυμναστηρίου υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, να αναβαθμίζουμε συνεχώς τις παροχές μας και να δίνουμε νέες δυνατότητες σε όλα τα μέλη μας. Παράλληλα σκοπός μου είναι να μπορέσω να αξιοποιήσω και όλη την πρότερη εργασιακή μου εμπειρία συμβάλλοντας στην επιλογή και υλοποίηση της βέλτιστης στρατηγικής επικοινωνίας”!


Ευχαριστούμε πολύ Κλαίρη για την συνέντευξη και σου ευχόμαστε να συνεχίσεις να απολαμβάνεις αυτό που κάνεις και να μας εμπνέεις


Η φωτογράφιση πραγματοποιήθηκε στο Melekos Health Club.

Επιμέλεια: Runster team