Έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε πολλές επιλογές. Αυτοί οι 10 λόγοι όμως θα σε πείσουν να βγεις για τρέξιμο σήμερα κιόλας. Μην το καθυστερείς!

1. Τρέξε όσο ακόμα μπορείς. Δεν ξέρεις για πόσο καιρό ακόμα θα έχεις την διάθεση, θα είσαι υγιής (χωρίς τραυματισμούς) ή θα έχεις το χρόνο για να τρέχεις!

2. Είναι δωρεάν. Δεν κοστίζει τίποτα, εκτός από ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια. Απλά βγες από το σπίτι και ξεκίνα!

3. Σου κάνει καλό. “Νους υγιής εν σώματι υγιή”. Μην το ξεχνάς!

4. 2 λέξεις =Carb Loading. “Δηλαδή;.. τρώμε υδατάνθρακες χωρίς τύψεις;” Ναι, κάπως έτσι. Συνήθως πριν από ένα μεγάλο τρέξιμο ή πριν από αγώνα ή running event.

5. Θα κάνεις νέους φίλους. Όσοι ασχολούνται με το τρέξιμο είναι συνήθως φιλικοί άνθρωποι. Θα έχεις πολλές ευκαιρίες να γνωρίσεις άλλους δρομείς που μοιράζονται το ίδιο πάθος με σένα, το τρέξιμο, είτε στα μέρη που τρέχεις είτε σε αγώνες είτε σε running events.

6. Σε κάνει να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου.Όσοι ασχολούνται με το τρέξιμο, ξέρουν πόσο καλά νιώθεις μετά από κάθε διαδρομή άσχετα με το επίπεδο ή την φυσική σου κατάσταση. Νιώθεις μια ικανοποίηση που σε γεμίζει!

7. Είναι η δική σου στιγμή. Είτε τρέχεις μόνος είτε με παρέα, το κάνεις για σένα, είναι η στιγμή σου. Απολαμβάνεις το κάθε λεπτό, την κάθε σκέψη που περνάει από το μυαλό σου.

8. Γίνεσαι καλύτερος. Όσο περισσότερο τρέχεις, όσο περισσότερο προπονείσαι, τόσο περισσότερο βελτιώνεσαι και ενδυναμώνεις το τρέξιμό σου.

9. Γεμίζεις με εμπειρίες. Άσχετα με το πόσο καιρό τρέχεις, υπάρχουν πάντα κάποιες εμπειρίες και κάποιες δυνατές συγκινήσεις που σου θυμίζουν πόσο σημαντικό είναι να συνεχίσεις να τρέχεις. Μάθε μέσα από τις εμπειρίες σου και χειρίσου «έξυπνα» την κάθε προπόνηση.

10. Είναι fun!!! Ξέρεις πολύ καλά πλέον ότι η ώρα του τρεξίματος είναι μια από τις καλύτερες στιγμές της μέρας. Είναι διασκεδαστικό, εκτονωτικό, «προκλητικό», σκληρό αλλά και απελευθερωτικό.


Πηγή: womensrunning.competitor.com