HAVE FUN

Έχω ένα πολύ active lifestyle. Ακόμη κι αν δεν πάω γυμναστήριο, σίγουρα θα κάνω κάτι άλλο εκεί έξω. Όσο κι αν θα ήθελα να κάνω την προπόνησή μου εντός σπιτιού για λόγους ευκολίας, τα λίγα τετραγωνικά του σπιτιού μου δεν μου το επιτρέπουν. Άρα πάμε στην επόμενη επιλογή: το τρέξιμο εκεί έξω.

Πολλές φορές έπιανα τον εαυτό μου να «σέρνεται» στην ιδέα του τρεξίματος. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, το θεωρούσα κάτι σαν «αναγκαίο μαρτύριο» – ήξερα ότι μου κάνει απίστευτο καλό στην υγεία μου αλλά δεν θα έλεγα ότι το λατρεύω κιόλας.

Έτσι, άρχισα να ψάχνω λόγους που θα με κάνουν να το αγαπήσω. Μετά από μερικά «πειράματα» ανακάλυψα κάποια μικροπράγματα που μου έφτιαχναν την διάθεση και με παρότρυναν να βγω για τρέξιμο. Με αυτά τα tricks λοιπόν, πλέον ανυπομονώ να έρθει ή ώρα να βγω για τρέξιμο.

  1. Να νιώθεις όμορφος/η

Την ώρα που διαλέγω τι θα φορέσω στο τρέξιμο, ξέρω πως έχω κερδίσει την πρώτη μάχη. Μου αρέσει να νιώθω όμορφος και στιλάτος κι αυτό για μένα είναι ένα δυνατό κίνητρο – τουλάχιστον για αρχή.

  1. Διάλεξε μια όμορφη διαδρομή

Δεν υπάρχει τίποτα πιο τέλειο από ένα τρεξιματάκι σε μια ήσυχη παραλία την ώρα που ανατέλλει ο ήλιος ή ένα χαλαρό jogging σε ένα κατάφυτο μονοπάτι. Αν μπορείς διάλεξε μια διαδρομή διαφορετική από αυτήν που ακολουθείς στην καθημερινότητά σου ώστε να είναι πιο ενδιαφέρουσα και να αλλάξεις παραστάσεις.

  1. Φτιάξε την αγαπημένη σου playlist

Τίποτα δεν με τονώνει καλύτερα από το να τρέχω… σε αγαπημένους ρυθμούς. Φαντάζομαι τον εαυτό μου σαν να πρωταγωνιστεί σε ταινία – όπου τρέχω προς την αγαπημένη μου κι εκείνη προς εμένα! ΟΚ, δεν χρειάζεται να το κάνουμε πάντα τόσο μελοδραματικό αρκεί να μας κρατάει παρέα η αγαπημένη μας μουσική και να μας ταξιδεύει μακριά από την ρουτίνα.

  1. Πάρε μαζί τον σκύλο σου

Γιατί να μην τα συνδυάσεις και τα δύο; Πάρε μαζί σου τον αγαπημένο τετράποδο φίλο σου κι εξερευνήστε παρέα όμορφα μέρη.

  1. Τρέξε παρέα με φίλους

Διάλεξε ένα φίλο σου που να είστε σε παρόμοια φόρμα και βγείτε παρέα για τρέξιμο. Είναι προτιμότερο ο running buddy σου να τρέχει στον ίδιο ρυθμό με σένα ώστε να συμβαδίζετε στο τρέξιμο και κανείς από τους δυο σας να μην βαριέται.

  1. Προσποιήσου την Katniss Everdeen (ξέρεις… την πρωταγωνίστρια της ταινίας The hunger games)

Είναι θέμα ζωής και θανάτου. Γι’ αυτό λοιπόν, ξεκίνα!

  1. Σκέψου τι θα φας μετά (χωρίς τύψεις)

Όσο νωρίτερα ξεκινήσεις τόσο γρηγορότερα θα επιστρέψεις για να απολαύσεις ένα ωραίο γεύμα χωρίς να νιώθεις τύψεις και ενοχές.

  1. Αποφάσισε τον προορισμό

Αν έχω τυχόν μικροδουλειές στην γειτονιά μου, φροντίζω να τα συνδυάσω. Μπορεί για παράδειγμα να πάω τρέχοντας στο supermarket (ΟΚ, ας είμαι λίγο ιδρωμένος) και να επιστρέψω περπατώντας (μιας και θα έχω σακούλες να κουβαλήσω).

  1. Αποδέξου ότι και θα τρέξεις και θα περπατήσεις

Αποδέξου το γεγονός ότι μπορεί να δυσκολευτείς και να χρειαστεί να κάνεις κάποια διαλείμματα και να περπατήσεις. Δεν είναι κακό. Ακόμη κι αν θέλεις να τρέξεις κάποια ώρα συνεχόμενα σε σταθερό ρυθμό, συνέχισε μετά με έντονο περπάτημα συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος. .

  1. Απλά συνέχισε την προσπάθεια

Ένας από τους βασικούς λόγους που σε πολλούς ανθρώπους δεν αρέσει το τρέξιμο είναι επειδή δεν ξέρουν πώς να το κάνουν καλά. Προσπάθησε λοιπόν να αποφύγεις κάποια λάθη που θα σε αποθαρρύνουν. Hilary White.


Πηγή: self.com