Ορκίζομαι να σταματήσω να κρεμάω τα ιδρωμένα και δύσοσμα ρούχα της προπόνησης στις ντουλάπες και τα συρτάρια. Ξέρω το μισείς αυτό’.

Ρομαντικό, σωστά; Αυτές οι λέξεις ήταν ο όρκος μου όταν παντρευόμουν το σύζυγό μου την περασμένη χρονιά. Και από τότε τον έχω κρατήσει. Τουλάχιστον τα ρούχα αυτά βρίσκονται στην δικιά μου μεριά. Σαν ποδηλάτης ο σύζυγός μου μπορεί να ασχολείται και αυτός με τον αθλητισμό, αλλά δεν είναι δρομέας, και όλοι γνωρίζουμε ότι οι δρομείς ιδρώνουν παραπάνω.

Είτε είσαι απλός δρομέας είτε είσαι έμπειρος Μαραθωνοδρόμος μπορώ να πω ότι θα έχεις μερικές τρελές ιδιορρυθμίες γύρω από το τρέξιμο, όπως εγώ. Κι ενώ οι συναθλητές σου μπορεί να τις καταλαβαίνουν, οι φίλοι σου που δεν είναι δρομείς και ίσως και ο σύζυγός σου, να μην τις καταλαβαίνουν. Αλλά τέλος πάντων. Πρέπει να είμαστε περήφανοι για τις συνήθειές μας γύρω από το running lifestyle.

Δες 12 πράγματα που δεν χρειάζεται να πεις συγγνώμη!

 1. Δεν βγαίνω Σάββατο βράδυ. Φυσικά έχω long run την επόμενη μέρα. Προφανές.
 1. Σπαταλάω τα λεφτά μου σε έξοδα εγγραφής αγώνων. Θα πάω στον αγώνα για να κερδίσω; Όχι! Με νοιάζει; Όχι και πολύ. Οι αγώνες διατηρούν τα κίνητρά μας και είναι ένας υπέροχος τρόπος να ξεκινήσεις την μέρα σου.
 1. Παραγγέλνω δύο ορεκτικά στο Κυριακάτικο brunchΦυσικά! Είχα long run.
 1. Κλαίω στο μπάνιο. Δεν είμαι λυπημένη. Έχω συγκαεί!
 1. Παρακαλάω τον καθηγητή του Spinning να μου στείλει την playlist του. Την θέλω αμέσως! Επειδή την χρειάζομαι για το tempo run της Πέμπτης.
 1. Ξοδεύω ώρες χαζεύοντας τα δεδομένα μετά το τρέξιμο. Strava, Runkeeper, Garmin, ή MapMyRun είναι το μόνο πράγμα που θέλω να ξοδεύω χρόνο μετά το τρέξιμο. Περάσματα, νέα ρεκόρ, βήματα το λεπτό, ρυθμός!
 1. Πάντα τρώω δεύτερο πρωινό. Τρέχουμε στις 6 το πρωί, τρώμε στις 7:30 πρωινό και αν πεινάμε τρώμε ξανά στις 9:15. Ονομάζεται δεύτερο πρωινό φίλοι μου.
 1. Έχω στο Instagram ό,τι σχετίζεται με το τρέξιμο. Ναι μας αρέσει να μοιραζόμαστε τις φωτογραφίες μας μετά από τους αγώνες και να το γιορτάζουμε.
 1. Ζητάω αρκετά όμορφα από τον σύζυγο μου να μου κάνει μασάζ στα πέλματα, γάμπες και λαγονοκνημιαία ταινία. Ναι το χρειάζομαι. Ξέρω ότι βαριέται γι’ αυτό το ζητάω ευγενικά.
 1. Δεν μου αρέσει να πίνω. Ε πως θα το κάνουμε, δεν θέλω να πιω ένα μπουκάλι. Πάρτε εσείς και θα αρκεστώ σε ένα ποτήρι κρασί.
 1. Τα Σαββατοκύριακα απολαμβάνω τον ύπνο. Σίγουρα θα μπορούσα να κάνω κάτι πιο παραγωγικό. Αλλά ξυπνάμε νωρίς όλη την εβδομάδα και μόλις επέστρεψα από το long run, οπότε θα πάρω έναν ωραίο υπνάκο.
 1. Τρέχω όπου και αν βρίσκομαι. Το ξέρω ότι έχουμε έρθει για διακοπές εδώ. Αλλά θα τρέξω όταν όλοι οι άλλοι ακόμα κοιμούνται. Υπόσχομαι να μην ξυπνήσω κανέναν.

Πηγή: self.com

Επιμέλεια: Μιχάλης Καραγιώργος, Γυμναστής, Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ.