Οι σύνθετοι ρυθμοί, τα μεγάλα σε διάρκεια τραγούδια μπορεί να είναι ιδανικά για τρέξιμο.

Μπορεί να έχεις παρατηρήσει ότι οι περισσότερες playlist που βρίσκεις για τρέξιμο αποτελούνται από τραγούδια που είναι ή ροκ ή ποπ ή κάποια.. συγχώνευση αυτών. Παρόλο που τα σύντομα τραγούδια με τον απλό 4/4 ρυθμό μπορεί να είναι υπέροχα για τρέξιμο, μην προσπερνάς την…jazz (!), η οποία είναι μία από τις καλές συνεισφορές της Αμερικής στην παγκόσμια τέχνη.

Με τους πιο σύνθετούς της ρυθμούς, η jazz μπορεί να αποτελέσει υπέροχη παρέα στο τρέξιμο. Εκτός των άλλων, μπορείς να την ακούσεις όταν τρέχεις στο διάδρομο, εξαιτίας της απουσίας φωνητικών, κι επειδή τα τραγούδια έχουν την τάση να είναι μεγαλύτερα από τα συνήθη ροκ τραγούδια.

Έτσι, αν… “σέρνεσαι”, μπορείς να πεις στον εαυτό σου “έλα πάμε, 2 τραγούδια ακόμα” κι έτσι απλά να περάσουν 15 λεπτά!

Οι λάτρεις της jazz ίσως αναρωτιούνται πού είναι μερικοί από τους γίγαντες αυτού του είδους της μουσικής, όπως είναι ο Miles Davis και ο John Coltrane, στην παρακάτω λίστα. Διαλέξαμε να αναδείξουμε καλλιτέχνες που ακόμα ηχογραφούν, πιστεύοντας ότι η ζωτικότητα της jazz στη μουσική είναι παγωμένη στο χρόνο, περίπου κοντά στο 1963.

  1. Cavatina From “The Deer Hunter” -Eric Alexander

Σημείωση: κάνει αίσθηση το γεγονός ότι ο τενόρος σαξοφωνίστας που βλέπεις πάνω, ο Alexander, είναι ένας αφοσιωμένος δρομέας που έτρεξε το μαραθώνιο σε 2:58’ στο Μαραθώνιο του Σικάγου το 2001, ο οποίος- είτε το πιστεύεις- είτε όχι- ήταν ο πρώτος αγώνας της ζωής του!

    1. Steppin’ – McCoy Tyner

3. United -the Steve Davis Quartet

4. Get Happy-Charles McPherson

5. Sweet Georgia Brown-Anat Cohen

6. Ornithology– the Barry Harris Triohttps

7. New Year’s Dream-the Mike DiRubbo Quartet

8. Adoracao-Eric Reed

9. Inception– Willie Jones III

10. St. Thomas– Cedar Walton

11. Juju-Wayne Shorter

12. Minor Adjustment– David Hazeltine

13. Brigsas Nunca Mai-Vincent Herring


Πηγή: Runnersworld.com