Τα βιβλία είναι η είσοδος σε διαφορετικές πραγματικότητες. Σου επιτρέπουν να είσαι όποιος θες και να ζεις μέσα από τους χαρακτήρες διαφορετικές ζωές. Αν σου αρέσουν τα βιβλία και ψάχνεις για νέες προσθήκες στη βιβλιοθήκη σου, ελπίζουμε να εμπνευστείς σε αυτό το άρθρο.

1. A Paris apartment by Michelle Gable

Αυτό το βιβλίο είναι ιδανικό για τους αθεράπευτα ρομαντικούς και για όποιον αγαπά τα happy end. Ο πρωταγωνιστής είναι η April Vogt, μια Αμερικανίδα ειδικός επίπλων που πήγε στο Παρίσι να προσφέρει τις γνώσεις της σε ένα διαμέρισμα που ήταν κλειστό για 70 χρόνια. Προς έκπληξη της ανακάλυψε ότι είναι διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο. Στην πραγματικότητα κρύβει έναν άγνωστο θησαυρό, ένα πορτρέτο ενός από των κυριότερων εκπροσώπων του belle époque, Giovanni Boldini.Το βιβλίο ακολουθεί τα βήματα της στην έρευνα της να ανακαλύψει την μυστηριώδη γυναίκα του πορτρέτου και προσπαθεί να σιγουρέψει ότι θα λάβει την αναγνώριση που της αξίζει ως η μούσα αυτού του σπουδαίου καλλιτέχνη. Το Παρίσι είναι η κυριότερη τοποθεσία, πρέπει να αναμένεις ρομαντικές περιπέτειες, λίγο μελαγχολία και μυστηριώδεις σέξυ Γάλλους που θα ενισχύσουν την απόλαυση.

2. The Idiot by Fyodor Dostoyevsky

Μπορεί να μην ικανοποιεί τα γούστα όλων, αλλά είναι ένα αριστούργημα της λογοτεχνίας του 19ου αι. Ο κεντρικός χαρακτήρας είναι ο πρίγκιπας Lev Nikolaevich Myshkin, ένας καλόκαρδος άνθρωπος, και εξαιτίας αυτού του χαρακτηριστικού θεωρείται ότι έχει μειωμένη ευφυΐα και διορατικότητα. Βάζοντας το χαρακτήρα σε ένα περιβάλλον γεμάτο διαμάχες, ο συγγραφέας αμέσως δημιουργεί μια τραγική ιστορία. Ο φιλόσοφος A.C. Grayling χαρακτήρισε το βιβλίο ως ένα από τα πιο επικριτέα, συναρπαστικά και αξιόλογα βιβλία όλων των εποχών και χωρίς αμφιβολία ένα από τα σπουδαιότερα, έτσι αν θες να δοκιμάσεις τη Ρωσική λογοτεχνία, διάβασε το.

3. Shtum by Jem Lester

Είναι ένα πολύ δυνατό βιβλίο που θα σε κάνει να κλάψεις και να γελάσεις όπως κανένα άλλο. Ο Sthum του Jem Lester απεικονίζει την ιστορία του Jonah, ένα 10χρονο αυτιστικό αγόρι και τον αγώνα του πατέρα του, που απεγνωσμένα προσπαθεί να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για το παιδί του. Μιας και για τον συγγραφέα δεν είναι άγνωστος ο αυτισμός, μιας και ο γιος του υποφέρει από αυτό, αυτό το βιβλίο είναι μια ρεαλιστική περιγραφή του πώς είναι να έχεις ένα παιδί με αναπηρία, χωρίς τη μόδα που απεικονίζεται από τα μέσα. Το βιβλίο επίσης δείχνει τον αγώνα από την οπτική του πατέρα μέσα από 3 γενιές το Jonah, τον πατέρα του Ben και τον παππού του Georg. Είναι ένα βιβλίο που θα αγαπήσεις και πραγματικά δε θα το διαβάσεις μόνο μια φορά.

4. The Vegetarian by Han Kang

Είναι ένα βιβλίο που θα σε συναρπάσει και θα σε ιντριγκάρει για μέρες. Μετά από πολύ βίαια και αιματηρά όνειρα, η ζωή της Yeong-Hye θα άλλαζε για πάντα. Μετά από την άρνηση της να φάει κρέας και τη δραστική αλλαγή του τρόπου ζωής της, η οικογένεια της θα προσπαθήσει να φέρει ξανά μια “κανονικότητα” στη ζωή της. Αυτό το εκπληκτικό βιβλίο θα σε κάνει να θες και άλλο και θα διατηρεί σε υψηλά επίπεδα την περιέργεια και το ενδιαφέρον σου.


Πηγή: infinityhousemagazine.com

Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου