Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος με τη συνδρομή της δομής «Γέφυρα» στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία διοργανώνει στις 22 Μαΐου 2022 στην πόλη της Λιβαδειάς τον 1ο αγώνα δρόμου «Όλοι μαζί-Όλοι Ίσοι» που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός και να αποτελέσει εφαλτήριο ευαισθητοποίησης και συμμετοχής των ΑμεΑ σε αγώνες δρόμου και άλλες μαζικές αθλητικές εκδηλώσεις.

Στη διοργάνωση που θα περιλαμβάνει δυο διαδρομές, 5χλμ και 700μ για παιδιά, θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλα τα άτομα με αναπηρία καθώς και οι συνοδοί τους. Ο αγώνας θα έχει συμβολικό χαρακτήρα και θα είναι μη ανταγωνιστικός. Μαζί τους θα συμμετέχουν και εθελοντές από αθλητικούς συλλόγους της Στερεάς Ελλάδας ως ένδειξη συμπαράστασης στον καθημερινό αγώνα όλων των ΑμεΑ για ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες.

Αυτό άλλωστε είναι και το μήνυμα που θέλει να περάσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με το σύνθημα «Όλοι μαζί-Όλοι Ίσοι», που καθιερώνει από φέτος την Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία και φέτος θα γίνει από 18-22 Μαΐου περιλαμβάνοντας πολιτιστικές δράσεις στις μεγαλύτερες πόλεις της Στερεάς Ελλάδας.

Για αυτή την σημαντική πρωτοβουλία, που όμοια της δεν υπάρχει στην Ελλάδα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός δήλωσε:

 «Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν, εκτείνονται στα πεδία της ιατρικής πληροφόρησης, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, της ανάδειξης τοπικών δράσεων και συλλόγων και φυσικά σε αυτό της αντιμετώπισης των ζητημάτων των ΑμεΑ από πλευράς Πολιτείας.  Με αυτή τη στόχευση, την επόμενη περίοδο θα υλοποιήσουμε μια σειρά δράσεων με την καρδιά μας και σας καλούμε να τις στηρίξετε με την καρδιά σας».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας και εμπνευστής του αγώνα κ. Ιωάννης Περγαντάς, δήλωσε:

«Από τότε που υπάρχει ο άνθρωπος υπάρχουν και τα άτομα με αναπηρία. Εκείνο, όμως, που διαφέρει από εποχή σε εποχή και από κοινωνία σε κοινωνία είναι ο τρόπος με τον οποίο καθένας μας αντιλαμβάνεται την αναπηρία.  Για παράδειγμα, στην αρχαία Σπάρτη, όπου το ιδεώδες ήταν η σωματική ρώμη, τα άτομα με σωματική αναπηρία δεν είχαν καμιά θέση στην κοινωνία και κατέληγαν στον Καιάδα. Σήμερα, ευτυχώς, πολλά έχουν αλλάξει, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι η καθημερινότητα για άτομα με αναπηρίες δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη. Ο μόνος τρόπος για να μπει ένα οριστικό τέλος στην περιθωριοποίηση αυτών των ανθρώπων είναι να ρίξουμε φως στην καθημερινότητά τους και να έρθουμε σε γνήσια επαφή μαζί τους. Αυτό πετυχαίνουμε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τη συνδιοργάνωση της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία».

Βασικοί υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι ο Δήμος Λεβαδέων, ο Αθλητικός Κολυμβητικός Όμιλος Λιβαδειάς, η Ελληνικής Ένωσης Έρευνας & Διάσωσης Λιβαδειάς, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (παράρτημα Λιβαδειάς), η Τροχαίας Λιβαδειάς και πολλοί ακόμα τοπικοί αθλητικοί σύλλογοι και φορείς της Στερεάς Ελλάδας.

Περισσότερες πληροφορίες στην αναλυτική προκήρυξη του αγώνα, εδώ:

http://www.runningnews.gr/item.php?id=51963

Δηλώσεις συμμετοχής (μόνο για Αμέα) στον σύνδεσμο:

https://bit.ly/amea-livadeia