Είτε πρόκειται για 5K είτε 40k (ή κάτι ενδιάμεσο), είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε με αυτό που θα θέλατε να γνωρίζετε πριν από τον πρώτο σας αγώνα.

Να τι είχαν να πουν οι συνάδελφοι που αγωνίστηκαν για πρώτη φορά:

1.Κοίτα να το απολαύσεις

Η διασκέδαση είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμούνται όλοι οι δρομείς στον πρώτο τους αγώνα. Δεν χρειάζεται να ασκήσετε πίεση στον εαυτό σας. Διασκεδάστε με τον αγώνα και απολαύστε όλη την εμπειρία. Απολαύστε τη μουσική, τα πλήθη και τη γενικότερη διασκεδαστική αύρα που χτίζεται γύρω από τους αγώνες.

2. Ξεκουράσου τις προηγούμενες μέρες

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεκουραστεί καλά τρεις έως πέντε ημέρες πριν από τον αγώνα, καθώς ο ενθουσιασμός μπορεί να σας εμποδίσει να κοιμηθείτε καλά το προηγούμενο βράδυ. Μην συμμετέχετε σε καμία έντονη δραστηριότητα που συνήθως δεν θα κάνατε την ημέρα πριν τον αγώνα σας. Ένα άλλο πράγμα που προτείνει ένας δρομέας είναι να μην πίνετε πολύ το προηγούμενο βράδυ. Ένα ή δύο ποτά δεν θα σας βλάψουν, αλλά κάτι περισσότερο από αυτό είναι πιθανό να επηρεάσει την απόδοσή σας.

3.Μην το παρακάνεις στην αρχή του αγώνα

Είναι προφανές ότι θα νιώσεις καλύτερα στην αρχή του αγώνα. Αλλά με όλο το συναίσθημα της εκκίνησης, είναι δελεαστικό να κάνετε σπριντ. Αλλά αν το κάνετε αυτό, θα πληρώσετε το τίμημα αργότερα όταν τελειώσετε από βενζίνη.

4.Μην δοκιμάσετε τίποτα νέο την ημέρα του αγώνα

Αποφύγετε να τρώτε οτιδήποτε δεν θα φάτε κανονικά πριν πάτε για τρέξιμο. Αυτό ισχύει για οτιδήποτε, όχι μόνο για τα τρόφιμα – συμπεριλαμβανομένων των παπουτσιών και των ρούχων. Είναι καλύτερα να πηγαίνετε με πράγματα με τα οποία αισθάνθηκε άνετα το σώμα σας κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

5.Πηγαίνετε στην τουαλέτα πριν την έναρξη

Ακόμα κι αν αισθάνεστε ότι δεν χρειάζεται να πάτε, να ΠΑΤΕ. Δεν μπορούμε να τονίσουμε αρκετά ότι δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα από το να πρέπει να σταματήσετε το τρέξιμό σας για μια στάση στη τουαλέτα. Εάν πάτε πριν από την εκκίνηση, μπορείτε (ελπίζουμε) να αποφύγετε την ανάγκη να πάτε ξανά στη μέση του αγώνα.


Πηγή: runningmagazine.ca