Οι δρομείς συχνά ξεχνιούνται στους δρόμους. Οι πεζοί είναι στο πεζοδρόμιο, οι ποδηλάτες στο πεζοδρόμιο, τον ποδηλατόδρομο (αν υπάρχει) και στον δρόμο και τα αυτοκίνητα συνήθως κολλάνε στο δρόμο. Κάθε δρομέας θα μπορούσε πιθανώς να επιβεβαιώσει ότι του φωνάζουν ή του κορνάρουν ενώ τρέχει. Οπότε πού πρέπει να τρέχουν οι δρομείς; Και ποια είναι η σωστή εθιμοτυπία στο τρέξιμο κατά τη διάρκεια του χειμώνα;

1.Να τρέχεις πάντα στο αντίθετο ρεύμα από τα αμάξια

Εάν τρέχετε σε περιοχή που δεν έχει πεζοδρόμιο, να τρέχετε πάντα στην αριστερή πλευρά του δρόμου, κοιτάζοντας την κυκλοφορία. Εάν τρέχετε με κίνηση, δεν μπορείτε να δείτε τι έρχεται στο δρόμο σας. Αυτός ο κανόνας σας δίνει τη δυνατότητα να βλέπετε οχήματα που πλησιάζουν. Εάν κάποιο όχημα τρέχει γρήγορα ή πολύ κοντά, μπορείτε να μετακινηθείτε στην άκρη του δρόμου.

2.Προσοχή στους πεζούς

Αν υπάρχουν πεζοί στα πεζοδρόμια, δώστε τους άφθονο χώρο όταν περνάτε. Στους δρομείς δεν ανήκουν τα πεζοδρόμια και το τελευταίο πράγμα που θέλει ένα γκρινιάρικο άτομο στη μέση του χειμώνα είναι να τους αγκωνιάσετε κατά λάθος όταν περνάτε.

3.Περιμένετε να σας δουν οι οδηγοί

Εάν τρέχετε προς κάποιον που βγαίνει από το δρόμο του ή διασχίζει το δρόμο όταν ένας οδηγός στρίβει δεξιά – βεβαιωθείτε ότι ο οδηγός ξέρει ότι είστε εκεί, κουνήστε ή σηκώστε το χέρι σας και, αν χρειαστεί, σταματήστε και περιμένετε μέχρι να σας δει. μετά προχωρήστε. Όταν τα οχήματα συγκρούονται με δρομείς, τείνουν να κερδίζουν τη μάχη κάθε φορά.

4.Φορέστε αντανακλαστικό εξοπλισμό

Σε σχέση με τον κανόνα νούμερο 1, βεβαιωθείτε ότι δεν τρέχετε ενάντια στην κυκλοφορία ενώ φοράτε σκούρα ρούχα χωρίς ανακλαστικότητα. Μπορείτε να αγοράσετε ανακλαστικά φώτα ή ζώνες για τρέξιμο στο σκοτάδι από ένα κατάστημα με εξοπλισμό για δρομείς.


Πηγή: runningmagazine.ca