Με την άνθηση του δρομικού κινήματος στη χώρα μας, ολοένα και περισσότερος κόσμος γνωρίζει το τρέξιμο. Είναι προσιτό οικονομικά και δεν σε περιορίζει ποια ώρα της ημέρας θα το κάνεις.

Όταν όμως κάτι γνωρίζει τόσο μεγάλη άνθηση, τείνει να παίρνει στοιχεία ‘μόδας’. Στα πλαίσια της μόδας, δεν παραμένεις μόνο στο να τρέχεις, αλλά και στην διαδικασία του πως να το κάνεις σύμφωνα με το τι είναι αρεστό προς το κοινό. Αυτό μεταφράζεται με τα καλύτερα παπούτσια, με ειδικής τεχνολογίας μπλουζάκια, με υπερσύγχρονο ρολόι που έχει ακόμα και βυθόμετρο (ασχέτως που δεν το χρειάζεσαι) και κινητό περασμένο στη θήκη του μπράτσου σου συγχρονισμένο με την εφαρμογή που καταγράφει χιλιόμετρα και σου μιλάει λέγοντας τον ρυθμό σου ανά χιλιόμετρο.

Φυσικά, άνθηση γνωρίζει και ο κόσμος των social media (Facebook, Instagram) μέσω των οποίων μπορείς να δεις τι κάνουν οι άλλοι και να διατηρείς τα κίνητρά σου. Αφού τελειώσεις το τρέξιμό σου υπό την ομπρέλα όλης της τεχνολογίας που κουβαλάς πάνω σου, δεν παραλείπεις να βγάλεις την καθιερωμένη selfie με λεζάντες από την εκάστοτε εφαρμογή που δείχνουν διάρκεια, χιλιόμετρα και θερμίδες που έκαψες.

Δεύτερη κίνησή σου είναι να την αναρτήσεις στα social! Και κάπως έτσι δεν κάνεις ποτέ διατάσεις αφού έχεις αποχαυνωθεί στο κινητό και απαντάς στα πειράγματα των φίλων σου ότι πας αργά και ότι σε έχουν για πλάκα.

Είσαι ο τύπος που τελικά τρέχει για τις selfie; Αν ναι, δεν είναι κάτι κακό και ίσα ίσα είναι το δικό σου κίνητρο για να παραμένεις πιστός στο ραντεβού σου με το τρέξιμο.

Το μόνο που θα σου έλεγα να φροντίσεις είναι να μην σου γίνει ψυχαναγκασμός και μερικές φορές καλό είναι να τρέχουμε χωρίς τίποτα (ούτε μουσική, ούτε ρολόγια και κινητά). Απλά τρέξε με το πως αισθάνεσαι, άκου την αναπνοή σου, νιώσε κάθε σου πάτημα και στο τέλος απλά ταξίδεψε το βλέμμα σου.

Καμιά φορά καλό είναι να χρησιμοποιούμε το τρέξιμο πραγματικά για εμάς!