Ο Νικ Μπάτερ, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τον καρκίνο του προστάτη κάλυψε 8.255 χιλιόμετρα κάνοντας 5,1 εκατομμύρια βήματα, καίγοντας συνολικά 1,5 εκατομμύρια θερμίδες. Χρειάστηκε να πετάξει 210 φορές με αεροπλάνο, να πάρει 280 ταξί, 45 τρένα και 15 λεωφορεία.

Τον έχουν πυροβολήσει τη Νιγηρία, του έχουν επιτεθεί άγρια σκυλιά στην Τυνησία και έχει διαβεί πεδία μάχης στη Συρία. Ο βρετανός Νικ Μπάτερ δεν είναι ένας απλός δρομέας. Είναι μαραθωνοδρόμος. Ο μαραθωνοδρόμος που έχει τρέξει την απόσταση των 42,195 χιλιομέτρων σε 196 χώρες!

Ύστερα από 675 ημέρες το ταξίδι αυτό ολοκληρώθηκε (πού αλλού;) στην Αθήνα με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο τον οποίο ο Μπάτερ είχε αφήσει τελευταίο.

Συνολικά στη διάρκεια αυτής της περιπέτειας ο μαραθωνοδρόμος κάλυψε 8.255 χιλιόμετρα κάνοντας 5,1 εκατομμύρια βήματα ενώ έκαψε συνολικά 1,5 εκατομμύρια θερμίδες. Χρειάστηκε να πετάξει 210 φορές με αεροπλάνο, να πάρει 280 ταξί, 45 τρένα και 15 λεωφορεία. «Αυτή η εμπειρία ήταν μοναδική.

Έχω δει απίστευτα πράγματα, γυρνώντας όλο το κόσμο. Τους τελευταίους 18 μήνες έχω πάρει 120 βίζες και έχω μείνει σε δεκάδες αεροδρόμια και δωμάτια ξενοδοχείων», τόνισε ο Μπάτερ μιλώντας στους λονδρέζικους Times.

Ο Μπάτερ (δεύτερος από αριστερά) την Κυριακή στον τερματισμό του Αυθεντικού Μαραθωνίου στο Καλλιμάρμαρο (Instagram)

Ολα ξεκίνησαν το 2016 όταν ο Μπάτερ γνώρισε τον δρομέα Κέβιν Γουέμπερ. Ο Γουέμπερ είχε διαγνωστεί το 2014 με καρκίνο του προστάτη σε προχωρημένο στάδιο, κάτι για το οποίο δεν υπάρχει θεραπεία. Έκτοτε προσπαθεί να μαζέψει χρήματα για τον οργανισμό Prostate Cancer UK, συμμετέχοντας σε μαραθώνιους παρά την εξαντλητική θεραπεία στην οποία υποβάλλεται.

Ο Μπάτερ (στο κέντρο, πέμπτος από αριστερά) μαζί με άλλους δρομείς στην Αθήνα, κρατώντας πανό του οργανισμού Prostate Cancer UK (Instagram)

«Μόλις γνώρισα αυτόν τον απίστευτο άνθρωπο, που φαινόταν χαρούμενος και γεμάτος ζωή παρά το γεγονός ότι είχε διαγνωστεί με ανίατη ασθένεια, κατάλαβα ότι είχε φτάσει η στιγμή να προσφέρω και εγώ σε αυτόν τον οργανισμό», είπε ο Μπάτερ.  «Ο Κέβιν άλλαξε τη ζωή μου: παραιτήθηκα από την δουλειά μου στην τράπεζα και αντικατέστησα τα κοστούμια με αθλητικά είδη! Για πάντα».

Επόμενος σταθμός για τον απίθανο μαραθωνοδρόμο η Ισλανδία. «Ο μέσος βρετανός περνά εννέα χρόνια της ζωής του μπροστά σε μια τηλεόραση. Αυτό που θέλω να πετύχω, πέραν του να συμβάλω στην ενημέρωση για τον καρκίνο του προστάτη είναι να κάνω τους ανθρώπους να αναλογιστούν πόσο χρόνο ξοδεύουν σε ασήμαντα πράγματα, είπε κλείνοντας.

Πηγή: Protagon.gr