«Eάν θέλετε να μειώσετε το λίπος και να δυναμώσετε τους μυς σας, σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε την υπηρεσία Vibration Training», μας λέει η manager  του γυμναστηρίου Yava στην Αγία Παρασκευή το οποίο και επισκεφθήκαμε.

«Πρόκειται για μια από τις δημοφιλέστερες μεθόδους προπόνησης τα τελευταία χρόνια την οποία συστήνουμε ανεπιφύλακτα στα μέλη μας που θέλουν να δουν άμεσα αποτελέσματα πάνω στο σώμα τους .Και φυσικά τα μέλη μας ανταποκρίνονται αφού εκτός από την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν, βλέπουν την πραγματική αλλαγή σε σύντομο χρονικό διάστημα», προσθέτει.

Τι διαφορετικό έχει αυτό το είδος η προπόνησης ; … αναρωτηθήκαμε

Η συγκεκριμένη προπόνηση, όπως ανέφερε στο Runster.gr, η manager των Yava Fitness Centers, ονομάζεται και «προπόνηση δόνησης», ενώ  σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς, έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να μειώσει αισθητά το λίπος στο σώμα σας αλλά και να ενδυναμώσει τους μυς σας. Κι αυτό γιατί μπορεί να αυξήσει την παραγωγή της αυξητικής ορμόνης, η οποία είναι υπεύθυνη για τον κάψιμο λίπους και την μυϊκή υπερτροφία κατά 361% και την τεστοστερόνη κατά 7%.

 Επίσης, όπως μας εξήγησε, αυξάνει τη δύναμη στους τετρακέφαλους και στους δικέφαλους, ενώ μπορεί να βελτιώσει και την ικανότητα άλματος στον ασκούμενο. Παράλληλα μπορεί να ελαττώσει τα επίπεδα της «ορμόνης του στρες», δηλαδή της κορτιζόλης κατά 32% και να αυξήσει την ροή του αίματος στο σώμα κατά 100%. 

Πώς ακριβώς λειτουργεί ;

Σύμφωνα με τα Yava, «το Vibration Training (WBV) είναι μια νέα εξελιγμένη μέθοδος προπόνησης, αλλά και αποκατάστασης που βασίζεται στο φαινόμενο της «Ολικής Σωματικής Δόνησης». Ο νέος αυτός δημοφιλής τρόπος εκγύμνασης που παρέχεται στα Yava Fitness Centers απαιτεί ελάχιστο χρόνο άσκησης σε μια ειδική  πλατφόρμα δόνησης.

Με την καθοδήγηση του εξειδικευμένο προσωπικού των Yava, η χρήση του Vibration Training οδηγεί σε τέλεια αποτελέσματα, με απόλυτη ασφάλεια και το κυριότερο, σε απίστευτα λιγότερο χρόνο από οποιοδήποτε άλλο μηχάνημα, χάρη στη δύναμη της δόνησης. Προτείνεται η χρήση του μηχανήματος για 15 λεπτά, σε 30 λεπτά συνολικής προπόνησης με τις διατάσεις και την αποθεραπεία, 3 φορές την εβδομάδα.

Οι μηχανικές ταλαντώσεις (δονήσεις) που παράγει η πλατφόρμα, στην οποία στέκεται ο ασκούμενος, προκαλούν «Νευρομυική Μηχανική Διέγερση» στους σκελετικούς μυς, επιφέροντας εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα. Το «Vibration Training bosco-system» των Yava είναι το μοναδικό μηχάνημα Νευρομυικής Μηχανικής Διέγερσης στον κόσμο με ενσωματωμένο ηλεκτρομυογράφο (EMG), ώστε κάθε χρήστης να βρίσκει την ιδανική γι’αυτόν συχνότητα εκγύμνασης (Hz). H εύρεση της προσωπικής ιδανικής συχνότητας του κάθε χρήστη, αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τα αποτελέσματα της προπόνησης δόνησης. Η προπόνηση καθορίζεται επίσης από το εύρος των μηχανικών ταλαντώσεων, την επιτάχυνση, την συχνότητα των δονήσεων και την διάρκεια του ερεθίσματος.

Με την καθοδήγηση του εξειδικευμένο προσωπικού των Yava, η χρήση του Vibration Training οδηγεί σε τέλεια αποτελέσματα, με απόλυτη ασφάλεια και το κυριότερο, σε απίστευτα λιγότερο χρόνο από οποιοδήποτε άλλο μηχάνημα, χάρη στη δύναμη της δόνησης. Προτείνεται η χρήση του μηχανήματος για 15 λεπτά, σε 30 λεπτά συνολικής προπόνησης με τις διατάσεις και την αποθεραπεία, 3 φορές την εβδομάδα.

Ανάλογα με τις θέσεις που παίρνει ο ασκούμενος πάνω στο μηχάνημα και με τη βοήθεια ειδικών ιμάντων που βρίσκονται σε αυτό, γυμνάζει και διαφορετικές μυϊκές ομάδες ανάλογα με τον στόχο του. Στα τριάντα περίπου δευτερόλεπτα που διαρκεί ένα σετ και αναλόγως τη συχνότητα λειτουργίας της πλατφόρμας,μπορούν να πραγματοποιηθούν περίπου διακόσιες με τριακόσιες μυϊκές συσπάσεις. Πολύ περισσότερες, δηλαδή, από αυτές που γίνονται κατά την διάρκεια μιας προπόνησης με βάρη. 

Συνοπτικά η συγκεκριμένη προπόνηση συμβάλλει:

  • Στη μείωση της παχυσαρκίας, της κυτταρίτιδας και της κατακράτησης υγρών
  • Στη μυϊκή τόνωση και αναζωογόνηση μέσω θετικών ορμονικών μεταβολών (αύξηση τεστοστερόνης και αυξητικής ορμόνης, μείωση κορτιζόνης)
  • Στην αύξηση της μηχανικής δύναμης, της νευροφυτικής απόδοσης, και της ικανότητας κατακόρυφου άλματος
  • Στη μείωση των πινών και ταχύτερη αποκατάσταση από αθλητικούς τραυματισμούς (οσφυαλγία, αυχενικό σύνδρομο, τενοντίτιδες, κλπ.)
  • Στη βελτίωση της οστεοπόρωσης και αύξηση της οστικής πυκνότητας
  • Στη βελτίωση παθήσεων όπως νευρομυικές διαταραχές, μυϊκή ατροφία, κυκλοφοριακά προβλήματα, ακαμψία, ακράτεια και διαβήτης.

Πώς θα δοκιμάσεις τη συγκεκριμένη προπόνηση ;


Αρκεί να επισκεφθείς το δικό σου Yava. Αλλά πριν αρχίσεις θα πρέπει να ενημερώσεις των γυμναστή με ειλικρίνεια για οποιαδήποτε μυοσκελετική πάθηση πιθανώς να έχεις, καθώς και για οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα υγείας που χρήζει ειδικής αντιμετώπισης.

Εμείς το δοκιμάσαμε και πραγματικά μετά το τέλος της συνεδρίας αισθανθήκαμε διαφορετικά…