Ο ‘Μανόλο’ είχε κέφια…παγκόσμιο ρεκόρ Κ20, απόλυτο πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 και όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Α/Γ

Σε ένα στάδιο που του…πηγαίνει, στη σημαντικότερη εγχώρια διοργάνωση της σεζόν, μπροστά στην οικογένεια του και φίλους, αλλά και φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες του ΣΕΦ, ο Εμμανουήλ Καραλής κατάφερε σήμερα να κάνει την μεγάλη υπέρβαση. Ο 18χρονος αθλητής ξεπέρασε τα 5,78 μ. στη διάρκεια της δεύτερης ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και έγινε ο απόλυτος κυρίαρχος του αγωνίσματος στην κατηγορία του. Παράλληλα έπιασε το όριο συμμετοχής για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού, που θα γίνει τον Μάρτιο (1-4/3) στο Μπέρμιγχαμ.

Ο νεαρός αθλητής ξεκίνησε τον αγώνα του με έγκυρο άλμα στα 5,30 μ., συνέχισε με τον ίδιο τρόπο στα 5,45 μ., 5,60 μ. και 5,71 μέτρα. Στη συνέχεια ο Καραλής ζήτησε από τους κριτές να τοποθετήσουν τον πήχη στα 5,78 μ., ύψος που επίσης πέρασε με την πρώτη κι έπειτα επέλεξε να δοκιμάσει στα 5,86 μ.,  προκειμένου να πετύχει πανελλήνιο ρεκόρ Ανδρών. Ο αθλητής είχε πολύ καλά άλματα και έδειξε πως σύντομα θα είναι σε θέση να κάνει επιδόσεις πάνω από τα 5,80 μέτρα.Ο Καραλής με το 5,78 μ. βελτίωσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων στον κλειστό, που  ήταν 5,70 μ. από τις 19/2/2017, το πανελλήνιο ρεκόρ στον ανοιχτό (5,75 μ.,  από τις 18 Αυγούστου του 2005) και το παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων στον κλειστό, το οποίο ήταν 5,75 μ. από τις 11 Μαρτίου του 2017 και ανήκε στον Σουηδό Άρνο Ντουπλάντις.

«Ήταν ένας σπουδαίος αγώνας σε ένα στάδιο όπου έχω καλές αναμνήσεις, αφού εδώ το 2016 πέτυχα την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στον κόσμο στην κατηγορία Παίδων και πέρυσι σημείωσα πανελλήνιο ρεκόρ Κ20. Ήμουν από καιρό σε καλή κατάσταση και ήξερα πως είμαι σε θέση να ανέβω ψηλά. Αυτός ήταν και ο λόγος που ήμουν και ψυχολογικά έτοιμος για κάτι τέτοιο. Εχω μπροστά μου δύο αγώνα στην Πράγα (13/2) και στο Τορούν (15/2), στους οποίους θα επιδιώξω να επαναλάβω κι αν είναι δυνατόν να ξεπεράσω τα σημερινά μου άλματα», είπε ο αθλητής του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου και συμπλήρωσε:  «Για μένα δεν αλλάζει κάτι. Η επόμενη μέρα από ένα ρεκόρ είναι για μένα μία ακόμη ημέρα για σκληρή δουλειά. Μάλιστα, η όρεξη τώρα είναι μεγαλύτερη και ο στόχος είναι γίνομαι καλύτερος σε όλους τους τομείς. Για εμένα όλα τα τώρα αρχίζουν. Σκύβω το κεφάλι και δουλεύω».

Ο Καραλής αναχωρεί αύριο για την Τσεχία για το μίτινγκ της Πράγας (13/2) κι από εκεί θα μεταβεί στο Τορούν για τον αγώνα της Πέμπτης (15/2).