Xιλιάδες κάτοικοι της Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας κατέκλυσαν την Πλατεία Νίκης της πόλης για τα Βίκος Street Relays που διοργανώθηκαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη.

Με μεγάλη συμμετοχή σε όλες τις κατηγορίες, εκατοντάδες παιδιά που συμμετείχαν στα Kids Relays αλλά και πάρα πολλούς θεατές, ο αγώνας για το πρωτάθλημα σκυταλοδρομιών δρόμου εξελίχθηκε σε μία μεγάλη γιορτή για την πόλη, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά αθλητικού υλικού για τα σχολεία της Κοζάνης!

Την εκκίνηση στον αγώνα έδωσε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης που τόνισε:  «Νομίζω ότι σε αυτόν τον αγώνα δεν έχει σημασία ποιος θα βγει πρώτος, αλλά σημασία έχει η διαδικασία, η διαδρομή, σημασία έχει η προσπάθεια. Η Κοζάνη αγαπάει τον αθλητισμό και το δείχνει με οποιαδήποτε ευκαιρία και τρόπο. Να ευχαριστήσω τους διοργανωτές που έστησαν όλο αυτό το όμορφο σκηνικό για τρίτη συνεχή χρονιά και ευχόμαστε για τέταρτη, αλλά και όλους όσοι πήραν μέρος,για να υλοποιήσουμε τον στόχο μας, για αθλητικό υλικό που θα πάει στα σχολεία της πόλης».

Για τον αγώνα μίλησε και ο Πρωταθλητής Ευρώπης στο στίβο και προπονητής του Φιλαθλητικού Συλλόγου Κοζάνης, Γιώργος Θεοδωρίδης που συνέβαλε τα μέγιστα για την επιτυχία του αγώνα. «Η σημερινή εικόνα με τόσο κόσμο στην πλατεία, νομίζω ότι τα λέει όλα και πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους για τη συμμετοχή. Να ευχαριστήσουμε και τον Δήμαρχο Κοζάνης που είναι πάντα κοντά στον αθλητισμό και τώρα υλοποιεί το μεγάλο όνειρο για εγκατάσταση ταρτάν στο στάδιο της πόλης. Εκεί όπου μαθαίνουμε σε περισσότερα από 300 παιδιά, να αγαπάνε τον στίβο».

Στα Βίκος Street Relays που διοργάνωσε ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με τον Φιλαθλητικό Κοζάνης και τον αρχαιότερο ελληνικό σύλλογο Ερμής 1877, καθώς επίσης και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, νικητές στον αγώνα 10 χλμ. Veronis ήταν ο Παύλος Αλσανίδης και η Δήμητρα Χαιροπούλου

Aναλυτικά οι νικητές:

10 χλμ ανδρών

Παύλος Ασλανίδης  40.20

Θανάσης Παπαδόπουλος  41.19

Κώστας Πανατσάς  45.26

10 χλμ. γυναικών

Δήμητρα Χαιροπούλου 46.01

Στέλλα Λεωνιδάκη  49.10

Αναστασία Γιαννουλοπούλου 57.48

4Χ2.500 ανδρών

Τριαντάφυλλος Βαλταδώρος, Κώστας Χατζηαθανασίου, Μιχάλης Λαμπρινός, Δημήτρης Χατζηγιαννάκης  44.37

Τάσος Σπανίδης, Γιάννης Τσιμπέρης, Γιώργος Τσιμπέρης, Τάσος Σπανίδης  47.26

Χαρίσιος Τζήμκας, Θανάσης Παλιούρας, Δημήτρης Τρίκος, Χρήστος Καραλιώτας  47.33

4Χ2.500 μικτή

Θοδωρής Θεοδωρίδης, Κ. Πολυζούλη, Αντώνης Νίτσιος, Κ. Καραχάλιος  40.35

Σάββας Αραμπατζίδης, Βίκυ Μπιμπίρη, Θοδωρής Χλιάπας, Κώστας Καραχάλιος  41.39

Διομήδης Παπαδημητρίου, Σταυρούλα Παπαβασιλείου, Αφροδίτη Κυρκοπούλου, Κωνσταντίνος Λίγουρας 45.17

4Χ2.500  γυναικών

Σάντρα Παλιούρα, Αναστασία Σαπνάρα, Μαρία Μπρέτσου, Ευαγγελία Νίκου 44.56

Φαίδρα Σταμκούλη, Κατερίνα Σταμκοπούλου, Ζωή Ζιμπιλίδου, Αννα Κυριακίδου  45.32

2Χ5.000 ανδρών

Θανάσης Ροβυθάκης, Θανάσης Σκόρδας  38.25

Κωνσταντίνος Παππάς, Βασίλης Παππάς  40.33

Αlfred Gaxhja, Gezim Gaxhja  41.17

Η Βίκος, η κορυφαία ελληνική βιομηχανία νερών και αναψυκτικών, είναι ο ονομαστικός χορηγός των Street Relays ενώ Μεγάλος Χορηγός είναι  η εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών Ενέργειας WATT+VOLT. Η μεγάλη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία Renault και πολυβραβευμένη για την κοινωνική της προσφορά είναι Επίσημος Χορηγός, ενώ στο αγώνισμα των 10 χιλιομέτρων Επίσημος Χορηγός είναι η μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία Veronis Jakobsen. Στους Μεγάλους Υποστηρικτές των Βίκος Street Relays είναι η ανερχόμενη ελληνική εταιρεία παιδικής ένδυσης Domina Sport, που είναι ο Επίσημος Χορηγός των Kids Relays, η μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων αθλητικής ένδυσης και υπόδησης σε όλη την Ελλάδα, Ιntersport, η εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων Arla Foods και η εταιρεία Valeant / PharmaSwiss Hellas, που με τη μοναδικής αποτελεσματικότητας θερμαντική αναλγητική κρέμα Counterpain, ανακουφίζει όλο το σώμα από μυϊκούς πόνους. Επίσημος Υποστηρικτής είναι τα καταστήματα συμπληρωμάτων διατροφής Xtreme Stores, ενώ σημαντική είναι και η βοήθεια της Eldico που με το αθλητικό υλικό της Amila βοηθάει να εξοπλίσουμε τα σχολεία της πόλης.

Media Partners είναι η συνδρομητική τηλεόραση Nova που για 5η συνεχόμενη χρονιά είναι αρωγός των Βίκος Street Relays αλλά και η ιστοσελίδα Sportfeed.gr.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Email: info@relays.gr (για θέματα συμμετοχών και γενικών πληροφοριών), media@ermis1877.gr (για θέματα media), marketing@ermis1877.gr (για θέματα marketing)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

http://relays.gr/

https://www.facebook.com/StreetRelaysGreece/

https://www.instagram.com/street_relays/

https://twitter.com/StreetRelays