Επισκεφθήκαμε, είδαμε και ξεχωρίσαμε… Είμασταν διστακτικοί κι εμείς εδώ στο Runster.gr για το εάν θα ήταν σχετικά ασφαλές μετά το lockdown να επιστρέψουμε για προπόνηση σε κλειστούς χώρους άθλησης. Αν και παραδοσιακά προτιμούμε τους ανοιχτούς χώρους εκγύμνασης, η «νέα εποχή Υava» φαίνεται πως μας κέντρισε το ενδιαφέρον. Κι όπως αποδείχθηκε στο τέλος της ημέρας, τα στελέχη της μεγαλύτερης αλυσίδας γυμναστηρίων της χώρας έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν εξαιρετική δουλειά.

Ο κλάδος του fitness στην Ελλάδα δέχθηκε μεγάλο πλήγμα, με τους αθλούμενους να απομακρύνονται από τους κλειστούς χώρους άθλησης, αλλά σχεδόν ένα μήνα έπειτα από την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων έχουν βρεθεί οι κατάλληλοι τρόποι και μέθοδοι έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να επιστρέψει με όσο δυνατόν περισσότεροι ασφάλεια.

Όπως μας τόνισε το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του ομίλου, «στα Yava από την πρώτη στιγμή δόθηκε προτεραιότητα στην εφαρμογή των συστάσεων και των οδηγιών τον αρμόδιων φορέων για την προστασία της δημόσιας υγείας». Δεν είναι μόνο οι επισημάνσεις που θα συναντήσει ο αθλούμενος εισερχόμενος σε ένα από τα ανοιχτά γυμναστήρια Yava. Aκόμα και στις τηλεοράσεις που υπάρχουν εντός, προβάλλονται συνεχώς μηνύματα της Πολιτείας που αφορούν στην πανδημία. Με λίγα λόγια… πλύση εγκεφάλου για τα μέτρα και την προστασία. Εξίσου και το προσωπικό, το οποίο σε ενημερώνει για όλες τις διαδικασίες που αφορούν την προπόνησή σου και την ασφάλειά σου.

Βέβαια για να μπορέσεις να επισκεφθείς το Yava της επιλογής σου, η «νέα εποχή» επιβάλλει ηλεκτρονικό ραντεβού. Και γιατί όχι άλλωστε ; Ακόμα καλύτερα. Το τμήμα ΙΤ του ομίλου σε συνεργασία με το marketing, έφτιαξαν μια ψηφιακή πλατφόρμα που την ονόμασαν Yava360 η οποία εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες αθλούμενους, μέλη του δικτύου σε όλη την Ελλάδα. Αυτό κάναμε κι εμείς. Κλείσαμε άνετα το ραντεβού μας τις ώρες που θέλαμε και πήγαμε για προπόνηση. Καμία αναμονή και φυσικά τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Στην ίδια πλατφόρμα μπορείς να κλείσεις ραντεβού και για άλλες υπηρεσίες, αναλόγως τι διατίθεται στο γυμναστήριο που επιλέγεις.

Αν και υπάρχουν ακόμα χώροι άθλησης του ομίλου που είναι κλειστοί, όπως μας ενημέρωσαν από τη διοίκηση του ομίλου, αναμένεται να ανοίγουν σταδιακά.

Μια ακόμα πρωτοτυπία που συναντήσαμε στα Yava είναι και το πρότζεκτ «Be Your Personal Trainer», δηλαδή όπως μεταφράζεται, «γίνε προπονητής του αυτού σου». Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, είναι πραγματικότητα. Όπως εξηγεί στο Runster.gr ο διευθυντής στρατηγικής του ομίλου, Δ. Μπουρογιάννης, «στόχος μας είναι οι αθλούμενοι να μάθουν να γυμνάζονται σωστά μόνοι τους και με ασφάλεια, χωρίς να καλούν όλη την ώρα τον γυμναστή».

Ήδη το πρότζεκτ αυτό έχει αρχίσει να εφαρμόζεται με επιτυχία. Στους χώρους εκγύμνασης του ομίλου, υπάρχουν μεγάλα μόνιτορ που δείχνουν τις ασκήσεις και καθοδηγούν τον αθλούμενο για το πώς θα τις κάνει σωστά. Αλλά και τα νέα μέλη, ακόμα και οι αρχάριοι δεν έχουν να ανησυχούν για τίποτα, αφού λαμβάνουν πια ηλεκτρονικά οπτικοακουστικό υλικό με όλες τις οδηγίες που θα χρειαστούν για να ανακαλύψουν τη νέα εποχή των Yava Fitness Centers.

Και για να μην σου λείψει τίποτα, o όμιλος προχώρησε και στην έκδοση ενός ειδικού εντύπου, το «Yava Fitness Year Book 2020» το οποίο δίνεται στα νέα μέλη αλλά και σε ήδη μέλη που κάνουν ανανέωση της συνδρομής τους. Ένα πραγματικό δώρο! Μέσα στις 120 σελίδες του βρίσκεις τα πάντα. Από συμβουλές διατροφής, συμβουλές γυμναστικής, ασκήσεις μέχρι και ειδικά προγράμματα.