Yava Fitness Centers, αποτελούν σήμερα το μεγαλύτερο δίκτυο γυμναστηρίων στην Ελλάδα με παρουσία σε 52 σημεία εντός και εκτός Αθηνών. Ο όμιλος ξεκίνησε τη δυναμική του πορεία το 2011 και μόλις 8 χρόνια έχει καταφέρει να κάνει το fitness τρόπο ζωής.

Όπως αναφέρει η διοίκηση του ομίλου, « η προτίμηση και η εμπιστοσύνη που μας δείχνουν τα μέλη μας, σε συνδυασμό με την πλήρη γκάμα υπηρεσιών που παρέχουμε σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές, εξασφαλίζουν τη συνεχή ανάπτυξη του δικτύου μας και μας δίνουν τη δυνατότητα να υπηρετήσουμε το όραμά μας: Να συνεχίσουμε να κάνουμε το fitness τρόπο ζωής για όλους και τα  Yava συνώνυμο του ποιοτικού, πρωτοποριακού και προσιτού fitness».

Καινοτομίες στον χώρο του Fitness με εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό

Πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να καταλάβουν σήμερα τα «μυστικά» που οδήγησαν τον όμιλο στην κορυφή του fitness στην Ελλάδα. Όσοι γνωρίζουν ή τουλάχιστον μπορούν να καταλάβουν τον τρόπο λειτουργίας αλλά και τη σκέψη των επιτελικών στελεχών, θα συνειδητοποιήσουν πως η διαφορά των Yava είναι η προσήλωση σε οποιαδήποτε καινοτομία στον χώρο του fitness και η ανταπόκριση στις απαιτήσεις των ανθρώπων που τους επιλέγουν.  Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως o όμιλος επενδύει  διαρκώς σε νέες πρωτοποριακές μεθόδους εκγύμνασης και εμπλουτίζει τις δραστηριότητές του εντάσσοντας σε αυτές κάθε καινοτομία.

Εξίσου σημαντικό είναι και το ανθρώπινο δυναμικό των Yava το οποίο επιλέγεται με αυστηρές διαδικασίες. Απαρτίζεται από αναγνωρισμένους γυμναστές και αθλητές, με υψηλή κατάρτιση και πάθος για το fitness, που παρακολουθούν αδιάλειπτα τις παγκόσμιες εξελίξεις στον χώρο.

«Προτεραιότητα αποτελεί για εμάς και η προσωπική επαφή με τον πελάτη. Αν και το δίκτυο αναπτύσσεται διαρκώς, προτεραιότητά μας είναι να νιώθει και να είναι ο κάθε πελάτης μοναδικός», διαμηνύει συνεχώς η διοίκηση του ομίλου.

Οι επιτυχημένες εκστρατείες με χαμηλό κόστος ετήσιας συνδρομής

Η μεγάλη οικογένεια των Yava Fitness Centers  ήρθε αντιμέτωπη με μια ασυνήθιστη πρόκληση: στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης, της λιτότητας και της ύφεσης, πέτυχε να αυξήσει τον τζίρο της, να πολλαπλασιάσει το δίκτυο των γυμναστηρίων της και να προσφέρει επαγγελματικές ευκαιρίες σε περίπου 1.200 άτομα που αποτελούν το εργασιακό δυναμικό της.

Μέσα σε λίγα χρόνια λειτουργίας, ο όμιλος  κατάφερε το αδύνατο. Οι επιτυχημένες εκστρατείες με χαμηλό κόστος ετήσιας συνδρομής, οι οποίες άρχισαν το 2015  συνετέλεσαν στην καταγραφή του απίστευτου αριθμού των συνολικά 400.000  εγγραφών στα γυμναστήρια του δικτύου, με πολίτες όλων των ηλικιών να συνωστίζονται σε ουρές κάθε χρόνο, που σε κάποια σημεία έφταναν έως και τρία χιλιομέτρα.

Αυτές οι επιτυχημένες ενέργειες οι οποίες σχεδιάστηκαν από έμπειρο προσωπικό της διοίκησης, έγιναν viral άμεσα σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο, καθώς αυξάνονταν τα μέλη του ομίλου τόσο γινόταν πιο επιτακτική η ανάγκη να δημιουργηθούν περισσότεροι  χώροι  fitness&wellness, και να προσληφθεί εξειδικευμένο προσωπικό για να επανδρώσει τον τομέα του franchising. Τον τελευταίο μήνα, στην οικογένεια των Yava προστέθηκαν ακόμα δύο νέα πρωτοποριακά γυμναστήρια, στην Πάτρα αλλά και στη Βέροια.

Οι επενδύσεις σε Ευρώπη και Ασία

Πετυχαίνοντας διαρκώς τους στόχους του, ο όμιλος συνεχίζει να αναβαθμίζει το δημιουργικό πνεύμα του προσωπικού του, εμπλουτίζοντάς το με νέους ειδικούς συνεργάτες  και επεκτείνεται στις αγορές της Ευρώπης και της Ασίας.

«Έχοντας ως αφετηρία τις ισχυρές βάσεις των καλών οικονομικών αποτελεσμάτων συνεχίζουμε  με ένα δυναμικό επενδυτικό πλάνο, αναπτύσσοντας τη δραστηριότητά μας και δημιουργώντας νέους πρωτοποριακούς χώρους fitness εντός κι εκτός Ελλάδας. Έχουμε ήδη παρουσία σε Ευρωπαϊκές  χώρες ενώ σύντομα θα ολοκληρωθεί κι ένα μεγάλο project στην Κίνα. Παράλληλα αξιοποιούμε διαρκώς επιχειρηματικές ευκαιρίες που μας οδηγούν στο να γινόμαστε ανταγωνιστικοί με επιτυχία και σε διεθνές επίπεδο», καταλήγει η διοίκηση.

Πρωτοποριακές συνεργασίες

Εντός του 2019, ο όμιλος αποδείχθηκε πρωτοποριακός για ακόμα μια φορά  αποδεικνύοντας πως τα μέλη των γυμναστηρίων του μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μοναδικά προνόμια. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το Γαλλικό Κολλέγιο της Ελλάδας παρείχε σε όλα τα μέλη του τη δυνατότητα εγγραφής στο Πανεπιστημιακό πρόγραμμα «Επιστήμες & Τεχνικές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού STAPS» το οποίο πραγματοποιείται στην Ελλάδα από το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο «Paris 13» της Σορβόννης.

Επισημαίνεται πως πρόκειται για μια συνεργασία η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με πρωτοβουλία ομίλου γυμναστηρίων, που ουσιαστικά έδωσε τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούσαν να αποκτήσουν αναγνωρισμένο πτυχίο ΤΕΦΑΑ/προπονητικής , ισοδύναμο με αυτό του Ελληνικού Κρατικού Πανεπιστημίου.

Πρωτοβουλίες που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο

Ιδιαίτερη σημασία για τους ανθρώπους των Yava έχουν και οι πρωτοβουλίες που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο . Η εταιρική υπευθυνότητα αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής του ομίλου και όπως αποδείχθηκε έχει ενσωματωθεί έμπρακτα στην επιχειρησιακή του λειτουργία. Οι κοινωνικές δράσεις του ομίλου γίνονται με οργάνωση, μεθοδικότητα και προγραμματισμό με σκοπό να επιφέρουν πάντα ευνοϊκά αποτελέσματα.

«Δίνουμε έμφαση στην καταπολέμηση των κοινωνικών αποκλεισμών, στην ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων ενώ επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας και σε τομείς όπως στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και της υγείας- ευεξίας», αναφέρουν τα στελέχη του. Μερικές από τις ενέργειες που ξεχώρισαν εντός του 2019 είναι η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης εντός των γυμναστηρίων τα οποία αποδόθηκαν σε Μη Κερδοσκοπικούς Φορείς.

Επίσης η στήριξη των παιδιών που μεγαλώνουν στα σπίτια φιλοξενίας της «Κιβωτού του Κόσμου», η στήριξη στο «Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου», τα εκατοντάδες δωρεάν πελματογραφήματα που προσφέρθηκαν σε παιδιά. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως από τον Ιούνιο του 2019, τα Yava προσφέρουν δωρεάν γυμναστική στα παιδιά που φιλοξενούνται στα σπίτια του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Ο όμιλος παράλληλα συνεχίζει να συμμετέχει ενεργά σε εκδηλώσεις οι οποίες προωθούν την υγεία και την ευεξία παρέχοντας  στους επισκέπτες των εκδηλώσεων αυτών εξαιρετικές υπηρεσίες.