Ο ευρωπαϊκός δείκτης Sustainable Brand Index™ ξεχώρισε την Fjällräven στην κατηγορία “Ένδυση & Μόδα”

Η Fjällräven αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά ως η πιο βιώσιμη μάρκα στην κατηγορία “Ένδυση & Μόδα” από τον ευρωπαϊκό δείκτη βιωσιμότητας Sustainable Brand Index™. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μελέτη της Ευρώπης για την αειφορία που διενεργείται κάθε χρόνο από το 2011 με στόχο να αναδείξει τις αντιλήψεις για τις βιώσιμες μάρκες, σε δείγμα 58.000 καταναλωτών σε οκτώ χώρες, αξιολογώντας πάνω από 1.400 μάρκες σε 35 βιομηχανίες.

Η Fjällräven ξεχώρισε, καθώς δίνει προτεραιότητα στην χρήση ανακυκλωμένων, οργανικών και ανανεώσιμων υλικών, σύμφωνα με τα κριτήρια Higg Index. Ακόμη, από το 2015, και για όλα τα προϊόντα η εταιρεία χρησιμοποιεί μεθόδους εμποτισμού χωρίς φθοράνθρακες και το βασικό ύφασμά της G-1000 είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο πολυεστέρα και οργανικό βαμβάκι. Στο επίκεντρο της Fjällräven είναι και η αξιοποίηση μιας ολοκληρωμένης βιώσιμης σειράς μαλλιού, ενώ η εταιρεία είναι επίσης μέλος του Συνασπισμού Βιώσιμης Ενδυμασίας και της Πρωτοβουλίας του ΟΗΕ για την Παγκόσμια Δράση για το Κλίμα.

Η Christiane Dolva Törnberg, Επικεφαλής Αειφορίας της Fjällräven, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Fjällräven θεωρείται το πιο βιώσιμο εμπορικό brand της Σουηδίας στον κλάδο της. Η διάκριση αυτή έρχεται ως επιβεβαίωση της σκληρής δουλειάς που καταβάλουμε και μας δίνει την ώθηση να συνεχίσουμε για να εξελιχθούμε κι άλλο. Άλλωστε, η βιωσιμότητα δεν αποτελεί κάτι μεμονωμένο για εμάς, αλλά είναι μια αρχή μας, πλήρως ενσωματωμένη σε ό,τι κάνουμε.»

Με το όραμα να είναι η πιο βιώσιμη και κορυφαία εταιρεία ρούχων και εξοπλισμού για δραστηριότητες στη φύση, η Fjällräven παράγει ανθεκτικά, λειτουργικά και διαχρονικά προϊόντα που ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να απολαμβάνουν τη φύση. Αυτές οι παράμετροι αποτελούν και την στρατηγική προσέγγιση της εταιρείας ως προς την ανάπτυξη των προϊόντων της, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας, του σχεδιασμού και της κατασκευής τους.

Για να μάθετε περισσότερα για τη βιωσιμότητα, τα υλικά και το σχεδιασμό της Fjällräven, επισκεφθείτε το Sustainability Press και το https://www.fjallraven.com/