Το Varia UT800, είναι το νέο υψηλής έντασης, εμπρόσθιο φως ποδηλάτου από την Garmin για χρήση εντός και εκτός πόλης. Συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος ποδηλασίας, το Varia UT800 δεν προβάλλει μόνο ένα σταθερό 800 lumens φως για μέχρι 1.5 ώρα, αλλά προσαρμόζει αυτόματα την ένταση της δέσμης του φωτός του στις μεταβαλλόμενες συνθήκες φωτισμού, την ταχύτητα του ποδηλάτη και το ποδηλατικό προφίλ[i] για να παρατείνει την αυτονομία της μπαταρίας.

Το Varia UT800 διαθέτει πέντε λειτουργίες φωτισμού – υψηλή, μεσαία, χαμηλή, ημερήσια με αναλαμπές και νυχτερινή με αναλαμπές. Σε πλήρη ισχύ, είναι ορατό στο φως της ημέρας για περισσότερο από 1.5 χλμ μακριά. Η αυτονομία του ανάλογα με τη λειτουργία μπορεί να φτάσει από 1,5 ώρα σε υψηλή λειτουργία μέχρι 20 ώρες σε ημερήσια λειτουργία με αναλαμπές. Ο διακριτικός, ελαφρύς σχεδιασμός, μόλις 130γρ.,  προσαρμόζεται εύκολα στο τιμόνι με βάση outfront ή στο κράνος με βάση friction[ii].

Όταν συνδυαστεί με συμβατούς υπολογιστές ποδηλασίας Edgeâ, το Varia UT800 θα προσαρμόσει αυτόματα την ένταση της δέσμης φωτός με βάση την ταχύτητα και τις μεταβαλλόμενες συνθήκες φωτισμού, περιορίζοντας την υψηλότερη ένταση για όποτε είναι απαραίτητη. Με ένα απλό πάτημα στο Edge ή το αποκλειστικό τηλεχειριστήριο, οι ποδηλάτες μπορούν, επίσης, να ανάψουν ή να σβήσουν τα φώτα τους, να ελέγξουν τη φωτεινότητα και ακόμα περισσότερα.

Η συσκευή Varia UT800 Urban Edition περιλαμβάνει μια βάση out front2. Η έκδοση Varia UT800 Trail Edition περιλαμβάνει μια βάση κράνους. Και οι δύο εκδόσεις διατίθενται στην τιμή των €169.99.

Ο συνεχώς επεκτεινόμενος τομέας αθλητικών προϊόντων Garmin αναπτύσσει τεχνολογίες που βελτιώνουν και προάγουν έναν υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής. Οι χρήστες, είτε είναι δρομείς, ποδηλάτες, τριαθλητές είτε απλά θέλουν να παραμένουν δραστήριοι όλη τη διάρκεια της ημέρας, θα βρουν ένα προϊόν Garmin που θα τους βοηθήσει να επιτύχουν τους στόχους υγείας και φυσικής κατάστασης που έχουν θέσει.

[i] Όταν συνδυαστεί με συμβατές συσκευές Edge της Garmin (Edge 520, Edge Explore 820, Edge 820. Edge Explore 1000, Edge 1000) με αισθητήρα φωτισμού περιβάλλοντος.

[ii] Ο αναβάτης θα πρέπει να συμμορφώνεται με τους τοπικούς νόμους σχετικά με την τοποθέτηση φωτισμού, ενώ οδηγεί στο δρόμο. Το Varia UT800 δεν προσαρμόζεται στους κανονισμούς StVZO.