– Η συνέχιση της συνεργασίας περιλαμβάνει την ανάπτυξης της νέας σειράς adidas + KANYE WEST,καθώς και τη δημιουργία retail stores –

– Πρόκειται για τη σημαντικότερη σύμπραξη που έχει γίνει ποτέ μεταξύ ενός αθλητικού brand και ενός μη-αθλητή –

– Η adidas + KANYE WEST θα προσφέρει, εκτός από τις καθιερωμένες πλέον lifestyle επιλογές, και σχέδια με στοιχεία performance –

Η adidas επεκτείνει την επιτυχημένη συνεργασία της με τον δημιουργικό και πρωτοπόροKanye West, με το λανσάρισμα της σειράς adidas + KANYE WEST. Η σειρά θα περιλαμβάνει συλλογές παπουτσιών, ρούχων και αξεσουάρ με το brand του YEEZY, για γυναίκες και άνδρες ενώ εκτός από streetwear και lifestyle σχέδια θα προσφέρει και sport και performance επιλογές.

Συνεχίζοντας μετά την τεράστια επιρροή, την επιτυχία και την παγκόσμια απήχηση του brand YEEZY, που έκανε την εμφάνιση του πριν από σχεδόν δύο χρόνια για τα adidas Originals, η νέα συμφωνία είναι η πιο σημαντική που έχει γίνει ποτέ μεταξύ μη-αθλητή και αθλητικού brand. Η εξέλιξη της συνεργασίας αυτής ανατρέπει τα δεδομένα και επαναπροσδιορίζει το μέλλον, ενώνοντας τις κορυφαίες καινοτομίες και την τεχνογνωσία της adidas με το όραμα, τη διορατικότητα και τη δημιουργικότητα του West.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Kanye West θα συνεργαστεί με μία ομάδα της adidas η οποία θα ασχολείται αποκλειστικά με την ανάπτυξη και τη δημιουργία όλων των προϊόντων YEEZY. Η ομάδα, που θα έχει ως βάση τα κεντρικά γραφεία της adidas στο Portland των ΗΠΑ, θα αναλάβει τη διαχείριση και τη συνολική επίβλεψη της συνεργασίας με στόχο την επιτυχημένη πορεία της σε όλο τον κόσμο. Στα σχέδια ανάπτυξης της σειράς περιλαμβάνεται και η δημιουργία καταστημάτων που θα έχουν το ρόλο ενός ξεχωριστού hub για τα προϊόνταYEEZY, που θα δημιουργούν από κοινού η adidas με τον West. Επιπλέον, η adidas + KANYE WEST δεν θα παραμείνει μόνο στη lifestyle κατεύθυνση που είχε μέχρι τώρα αλλά θα επεκταθεί και σε σχέδια με στοιχεία performance, προσφέροντας έτσι επιλογές τόσο στο street όσο και στο sport στυλ.

Ο Kanye West δήλωσε σχετικά: «Τα τελευταία δύο χρόνια η adidas και τα YEEZY έδωσαν μία γεύση από το μέλλον μας. Η συνεργασία αυτή είναι η απόδειξη πως ο καθένας που έχει ένα όνειρο, μπορεί να ονειρεύεται χωρίς περιορισμούς».

«Ο Kanye είναι ένας πραγματικός δημιουργός που έχει την ικανότητα να βλέπει πράγματα που οι άλλοι δεν μπορούν. Είμαστε ενθουσιασμένοι και μας τιμά, που μπορούμε να χτίσουμε πάνω σε αυτή τη συνεργασία και ανυπομονούμε να καθορίσουμε μαζί το μέλλον» σχολίασε ο Eric Liedtke, adidas Group Executive Board Member, υπεύθυνος για τα Global Brands. «Με τη σειρά adidas + KANYE WEST εξερευνούμε νέα εδάφη ανοίγοντας τoν κόσμο των sports στη δημιουργικότητα του Kanye. Αυτή είναι και η φιλοσοφία της adidas: Να ενδυναμώνει τους δημιουργικούς ανθρώπους ώστε να δημιουργούν κάτι νέο».

Το συγκεκριμένο γεγονός είναι το πιο πρόσφατο από μία σειρά σημαντικών σταθμών της συνεργασίας μεταξύ της adidas και του διεθνούς φήμης καλλιτέχνη. Τον Φεβρουάριο του 2015, η παρουσίαση του YEEZY SEASON 1 έθεσε νέα πρότυπα στις παρουσιάσεις των σύγχρονων fashion shows, συνδέοντας το στυλ, τη μουσική, την αναγνωρισιμότητα, τα social media και τη μοντέρνα τέχνη σε ένα εντυπωσιακό ζωντανό θέαμα δημιουργικής έκφρασης. Η παρουσίαση του YEEZY SEASON 1 καθιέρωσε τη συνεργασία του West και της adidas.

Ταυτόχρονα, το YEEZY BOOST 750 έκανε αίσθηση παγκοσμίως ως το πρώτο προϊόν που γεννήθηκε από τη συνεργασία της adidas με τον West. Ενσωματώνοντας την τεχνολογία BOOST™ της adidas, το παπούτσι συνδυάζει τις κορυφαίες καινοτομίες με το ασύγκριτο στιλ.

Συνεχίζοντας την επιτυχία τους, ο West και η adidas παρουσίασαν το YEEZY BOOST 350 που έγινε ένα από τα πιο περιζήτητα παπούτσια στην ιστορία και εξαντλήθηκε σε χρόνο ρεκόρ. Το low-top YEEZY BOOST 350 συνδυάζει το καινοτόμο υλικό Primeknit με την πρωτοποριακή αισθητική του West. Το αποτέλεσμα προκάλεσε φρενίτιδα στους fans και οδήγησε σε πρωτοφανείς πωλήσεις. Επίσης, βραβεύτηκε ως το «2015, Shoe of the Year» από το Footwear News.

Πλέον, ως επίσημοι μακροχρόνιοι συνεργάτες, ο West και η adidas είναι το ίδιο ενθουσιασμένοι για το μέλλον και ανυπομονούν να αποκαλύψουν το επόμενο κεφάλαιο της συνεργασίας τους στο κοινό.