Η Ελένη Λευκοπούλου και η Χαρά Γιδαράκου είναι running coaches των adidas Runners AthensΜε αφορμή την συμμετοχή τους αλλά και των κοριτσιών της ομάδας τους στο φετινό Ladies Run, τις ρωτήσαμε μερικά πράγματα.

Η Ελένη τρέχει για 1η φορά στο Ladies Run, τον μοναδικό αγώνα αποκλειστικά για γυναίκες στην Ελλάδα. Μας είπε ότι είναι πολύ χαρούμενη γι’ αυτήν την 1η της συμμετοχή στον αγώνα. Θεωρεί ότι πρόκειται για έναν αγώνα άκρως πρωτοποριακό. Ενθουσιάζεται με την ιδέα ότι θα τρέχει ανάμεσα σε τόσο δυναμικές, ανεξάρτητες και ικανές γυναίκες!

“Αυτός ο αγώνας είναι αφιερωμένος σε όλες μας αλλά και στην κάθε μία ξεχωριστά. Θα είμαστε εκεί για να τερματίσουμε χαρούμενες και να δείξουμε με ποιoν τρόπο οι γυναίκες καταφέρνουν οτιδήποτε θέλουν να πετύχουν” – Ελένη Λευκοπούλου.

Όσον αφορά τον τρόπο που καθοδηγoύν τα κορίτσια-μέλη των adidas Runners Athens, η Ελένη μας είπε ότι φροντίζει ώστε το πρόγραμμα της προπόνησης να είναι τόσο ικανοποιητικό, ώστε η κάθε γυναίκα να έρχεται όλο και πιο κοντά στον στόχο που έχει θέσει. Μέσα από την προπόνηση, θεωρεί ότι θα είναι έτοιμες για τον καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο Ladies Run, ενώ πάντα ακούει τις ανάγκες και τα ‘θέλω’ της κάθε μιας ξεχωριστά και θέτει μαζί τους κάθε φορά τον επόμενο στόχο. Η Χαρά συμβουλεύει όλες τις γυναίκες να προσπαθούν για το καλύτερο και να μην τα παρατάνε και φυσικά να προσέχουν πολύ την διατροφή τους πριν και μετά την προπόνηση ή τον αγώνα που θέλουν να τρέξουν. Αναγνωρίζει ότι οι γυναίκες των adidas Runners Athens είναι ξεχωριστές. Η  καθεμία έχει διαφορετικές ανάγκες και χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση. Μας λέει ότι την γεμίζει πάρα πολύ σαν άνθρωπο και σαν running coach να γυρίζει σπίτι της και να νιώθει ότι εμπνέει τα κορίτσια των adidas Runners Athens.

“Έχω αδυναμία σε όλα τα κορίτσια μας αλλά ίσως να μου αρέσει να εστιάζω σε αυτά που ξεκινούν για 1η φορά το τρέξιμο, που έχουν πάρει τη δύσκολη απόφαση να σηκωθούν από τον καναπέ και να κάνουν κάτι καλό για το σώμα τους” – Χαρά Γιδαράκου

Ρωτήσαμε την Ελένη και τη Χαρά τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα με δύσκολη καθημερινότητα για να καταφέρει να ασκείται.

Η Ελένη αναγνωρίζει ότι οι περισσότερες γυναίκες έχουν πολλές υποχρεώσεις στην καθημερινότητά τους: “Στην προπόνησή τους, λοιπόν, είναι το ίδιο αποφασιστικές όσο και σε οποιονδήποτε στόχο θέτουν καθημερινά“. 


Η Χαρά μας λέει ότι η καθημερινότητα σε καταβάλει με σκέψεις και άγχος – πράγμα που επηρεάζει πολλές φορές την απόδοση. Γι’ αυτό, εκείνη, σαν running coach, προσπαθεί να ‘σπρώξει’ τις γυναίκες, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Το αγαπημένο της σημείο είναι όταν τελειώνει η προπόνηση και βλέπει πρόσωπα να έχουν πραγματικά ‘ξεδώσει’.

Η Ελένη είναι από τις γυναίκες που συνδυάζουν πρωταθλητισμό και σπουδές. Τη ρωτήσαμε λοιπόν πώς πιστεύει ότι μπορεί μια σύγχρονη γυναίκα να συνδυάσει τα πάντα κι εκείνη μας είπε ότι με ένα σωστό πρόγραμμα, μπορούν όλα να συνδυαστούν. Αυτό, λέει, της το δίδαξε ο πρωταθλητισμός, αλλά πιστεύει, όπως και να ‘χει, ότι η ύπαρξη προγράμματος είναι “στο αίμα” των γυναικών κι ότι “το έχουν μέσα τους”. Ο προγραμματισμός, για την Ελένη, είναι η “ασπίδα” της κάθε γυναίκας που, όχι μόνο θέλει να τα κάνει όλα, αλλά θέλει να τα κάνει όλα άψογα!

“Δεν είναι κλισέ. Για την σύγχρονη γυναίκα, αυτή είναι η καθημερινότητά της. Καλείται να είναι σύζυγος, εργαζόμενη, μητέρα, φίλη, αδερφή. Καλείται να είναι ό,τι χρειάζεται να είναι. Στο Ladies Run αποδεικνύει ότι είναι και αθλούμενη” – Ελένη Λευκοπούλου

Η Χαρά μας λέει ότι η καθημερινότητα σε καταβάλει με σκέψεις και άγχος – πράγμα που επηρεάζει πολλές φορές την απόδοση. Γι’ αυτό, εκείνη, σαν running coach, προσπαθεί να ‘σπρώξει’ τις γυναίκες, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Το αγαπημένο της σημείο είναι όταν τελειώνει η προπόνηση και βλέπει πρόσωπα να έχουν πραγματικά ‘ξεδώσει’. Δηλώνει ενθουσιασμένη που, με το πέρασμα των προπονήσεων, βλέπει ολοένα και περισσότερα κορίτσια να λαμβάνουν μέρος στα trainings των adidas Runners και θεωρεί ότι το healthy lifestyle σε κάνει να νιώθεις καλύτερα με το σώμα σου και βοηθάει πολύ το ανοσοποιητικό και το καρδιαγγειακό σου σύστημα. Για να παραμείνεις healthy, σε προτρέπει να γυμναστείς σωστά και με μέτρο, 5 φορές την εβδομάδα με αερόβια άσκηση (τρέξιμο,ποδήλατο,κολύμπι), αλλά και ενδυνάμωση με βάρη. Το extra tip της είναι να πίνεις πολύ νερό (κι αν θες, βάλε λίγο λεμόνι μέσα!)

 

Η Ελένη και η Χαρά σε προσκαλούν στην Ladies Week, μια εβδομάδα αφιερωμένη αποκλειστικά στις γυναίκες, για να γυμναστείτε μαζί και να σου δώσουν ακόμα περισσότερες συμβουλές. Η LADIES WEEK (9-13.10.2017) συνδυάζει την άσκηση, την ομορφιά και τη διασκέδαση και είναι γεμάτη ξεχωριστά runs, workouts & special treatments. Μάθε περισσότερα και κλείσε θέση στο αγαπημένο σου session στο www.adidas.gr/adidasrunners. Μάθε ακόμα περισσότερα για το τι θα συμβεί την LADIES WEEK εδώ.

Η Χαρά ξεχωρίζει 3 αγαπημένα running αξεσουάρ: την κορδέλα της για τα μαλλιά, το ρολόι της και, τον τελευταίο καιρό, το περικάρπιο για το χέρι της, στο οποίο ανάβει φως και τη βοηθάει να τρέχει και στο σκοτάδι. Όταν τη ρωτήσαμε τι είναι στιλ, εκείνη μας είπε ότι “στιλ είναι ένας τρόπος να πεις ποιος είσαι χωρίς να χρειαστεί να μιλήσεις. Το στιλ είναι καθαρά προσωπική υπόθεση, πηγάζει από μέσα μας, είναι η αντανάκλαση της προσωπικότητάς μας και φυσικά δεν είναι μόνο στα ρούχα που φοράμε αλλά στην κίνηση μας, στη φωνή και στην αύρα μας, αλλά και στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα πράγματα. Το στιλ εντοπίζεται και στον τρόπο που φερόμαστε στους γύρω μας , στον τρόπο που τρώμε, μέχρι και στον τρόπο που κοιμόμαστε. Για όλα τα κορίτσια που θέλουν πραγματικά να ξεχωρίσουν για το στιλ τους η μόνη συμβουλή που θα τους έδινα θα ήταν να αφήσουν τους εαυτούς τους ελεύθερους να πειραματιστούν“.


Την Ελένη θα τη βρεις στο Facebook και στο Instagram και τη Χαρά επίσης στο Facebook και στο Instagram