Με επίκεντρο το Ελληνικό Αρκαδίας και για δεύτερη φορά φέτος διεξάγεται ένας πρωτότυπος αγώνας που συνδυάζει την αθλητική άμιλλα με τον πολιτισμό και το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της περιοχής  καθώς οι αγωνιζόμενοι θα περάσουν από τον δρόμο της Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά και από τα θαυμάσια οικιστικά σύνολα του Ελληνικού, του Παλαιοχωρίου, της Δημητσάνας, του Ζυγοβισίου και της Στεμνίτσας, αλλά και από το  φαράγγι του ποταμού Λούσιου,  την Μονή Προδρόμου, την Μονή Φιλοσόφου κ.α.

Με αφετηρία τα δεδομένα του πρώτου αγώνα INTERSPORT ELLINIKON Cross Country  Race συνεχίζονται οι εγγραφές για τον δεύτερο αγώνα που θα διεξαχθεί στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2017 με το εξής πρόγραμμα:

Α) INTERSPORT ELLINIKON αγώνας δρόμου SpecialOlympics μήκους 1 χλμ.

Β) INTERSPORT ELLINIKON Fun Run μήκους 6 χλμ.

Γ) INTERSPORT ELLINIKON Cross Country Race μήκους 52 χλμ.

    https://connect.garmin.com/modern/course/15436335

Δ) INTERSPORT ELLINIKON Cross Country half Marathon μήκους 25 χλμ.

    https://connect.garmin.com/modern/course/15444856

Οι αγωνιζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι συμμετέχουν σε ένα αγώνα υψηλών προδιαγραφών που βαθμολογείται από τον International Trail Running Association  (iTRA) ως εξής: 3 πόντους για τον τερματισμό στα 52 χιλ. και 1 πόντο για τον τερματισμό στα 25 χλμ. Η βαθμολογία λαμβάνεται υπόψη για την συμμετοχή στο διεθνή αγώνα του Mont-Blanc (UTMB) στην Γαλλία.

Η φόρμα συμμετοχής για τον αγώνα έχει ανοίξει και μπορείτε να την συμπληρώσετε στην παρακάτω διεύθυνση www.eccr.gr.

Ο αγώνας αυτός έχει αγκαλιαστεί θεσμικά από την Γεν Γραμ. Αθλητισμού και την Περιφέρεια Πελοποννήσου και υλοποιείται από τον σύλλογο των απανταχού εξ Ελληνικού Γορτυνίας  «ο Προφήτης Ηλίας».

Στη φετινή διαδρομή έχει γίνει ο αναγκαίος καθαρισμός και ουσιαστικές παρεμβάσεις καθώς και η απαραίτητη σήμανση προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη προσβασιμότητα και ασφάλεια των αθλητών.

Την επιμέλεια της διαδρομής τόσο στο τεχνικό όσο και σε θέματα ασφάλειας έκανε ο γνωστός αθλητής  ορεινού τρεξίματος Γιάννης Θεοχαρόπουλος.

Η φετινή διαδρομή διέρχεται από την αρχαία χάραξη του δρόμου που ενώνει την αρχαία Ολυμπία με την αρχαία Μεγαλόπολη και διασχίζει το φαράγγι του ποταμού Λούσιου και συνεχίζει δίπλα στο ποτάμι όπου συναντά την Μονή Προδρόμου και την Μονή Φιλοσόφου. Στην διαδρομή συμπεριλαμβάνονται τα θαυμάσια οικιστικά σύνολα του Ελληνικού, του Παλαιοχωρίου, της Δημητσάνας, του Ζυγοβισίου και της Στεμνίτσας. Τέλος ο αθλητής συναντά το πλούσιο φυσικό ορεινό περιβάλλον της περιοχής με σπάνια χλωρίδα και πανίδα.

Για πρώτη φορά φέτος θα συμμετάσχουν τα Special Olympics με 100 αθλητές  σε μια ξεχωριστή διαδρομή σχεδιασμένη ειδικά για αυτούς.

Ο αγώνας προβάλλεται ήδη μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και θα εμπλουτιστεί για την προβολή του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης των περιφερειακών σταθμών αλλά και του εθνικού δικτύου.

Χορηγοί του αγώνα είναι: SUZUKI, SALOMON, Φυσικό Μεταλλικό Νερό AΥΡΑ, Taf,  Χ.ΤΟΜΠΡΟΣ-Δ.ΚΟΝΙΑΡΗΣ Ο.Ε.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι: RunningNews.gr, Runster.gr

Μέγας χορηγός είναι: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.

Ο αγώνας δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την μεγάλη χορηγία του Ομίλου Φουρλής, INTERSPORT, IKEA