Σηκώνεσαι νωρίς το πρωί για να τρέξεις πριν τη δουλειά και νιώθεις ότι δεν έχεις ενέργεια να κάνεις ένα μέτρο; Λογικό μιας και το σώμα σου είναι πιο κρύο λόγου του βραδινού ύπνου ενώ και τα επίπεδα γλυκόζης σου είναι χαμηλά λόγο της «νηστείας» των 8 ωρών ύπνου.

Δες μερικές συμβουλές για το πώς θα παρέχεις την απαραίτητη ενέργεια στο σώμα σου πριν το τρέξιμο.

  • Δώσε ώθηση στα επίπεδα γλυκόζης τρώγοντας μισή μπανάνα, χυμό ή μια φέτα του τοστ με μαρμελάδα 15-20 λεπτά πριν το τρέξιμο. Το σώμα σου θα σου πει πιο είναι το ιδανικό για σένα. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα πρέπει να σηκωθείς μερικά λεπτά νωρίτερα αλλά θα σε ανταμείψει ξυπνώντας το μυαλό σου και προσφέροντάς σου αρκετή ενέργεια για να τρέξεις.
  • Αν είσαι συνηθισμένος να πίνεις καφέ ή τσάι το πρωί, πιες μισή κούπα και πρόσφερε μια πρόσθετη ενέργεια στο τρέξιμό σου. Έρευνες έχουν δείξει ότι μέτρια επίπεδα καφεΐνης μπορεί να είναι αποτελεσματικά πριν το τρέξιμο.
  • Περπάτησε για 5 λεπτά το λιγότερο προτού τρέξεις ώστε να προετοιμάσεις κατάλληλα το σώμα σου. Θα σου πάρει λίγο περισσότερο χρόνο αλλά θα μειώσεις τον κίνδυνο τραυματισμού.
  • Μετά τα 5 λεπτά περπάτημα, τρέξε 5-10 λεπτά ελεύθερα σε πολύ χαλαρό ρυθμό. Το σώμα σου θα σε ανταμείψει με μία καλή απόδοση καθώς αυξάνεις σταδιακά ταχύτητα. Σκέψου ότι είσαι σαν ένα αμάξι το χειμώνα! Θες χρόνο να ξυπνήσεις, να ζεσταθείς και να τρέξεις! Δεν θα πιστεύεις τη διαφορά!
  • Βάλε στα ακουστικά σου τραγούδια χαμηλού ρυθμού στην αρχή και στη συνέχεια τα αγαπημένα σου καθώς ανεβάζεις το ρυθμό. Η μουσική έχει θετική επίδραση ακόμα και τις δυσκολότερες ώρες του τρεξίματος.

Καλή τύχη!


Πηγή: runnersworld.com