44 ρεκόρ Guinness, μέσα σε μόλις 24 ώρες

Συχνά λέγεται ότι τα ρεκόρ υπάρχουν για να καταρρίπτονται. Σε αυτήν ακριβώς την παραδοχή επένδυσε η Reebok, με αφορμή το πιο πρόσφατο παπούτσι της για functional training, το Nano 7, συγκεντρώνοντας καλεσμένους και αθλητές από ολόκληρο τον κόσμο, με σκοπό να καταρρίψουν 44 από τα πιο κορυφαία Guinness World Records μέσα σε 24 ώρες. Το παγκόσμιο event, ανέδειξε πως το NANO μπορεί να υποστηρίξει πολλαπλά είδη training, σπάζοντας τα περισσότερα ρεκόρ από κάθε άλλο παπούτσι!

Αθλητές  και  συνεργάτες της Reebok, καθώς και ενθουσιασμένοι εθελοντές, βρέθηκαν στο Λονδίνο, το Σίδνεϋ, το Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη την προηγούμενη εβδομάδα, συμμετέχοντας σε μια προσπάθεια κατάρριψης ενός πρωτοφανούς αριθμού αθλητικών ρεκόρ – φορώντας μόνο ένα ζευγάρι παπούτσια. Οι προσπάθειες ήταν πολλές: από τη 10χρονη Milla Star που επιχείρησε τα περισσότερα burpees μέσα σε ένα λεπτό, μέχρι τον Eirik Lundstein με τα περισσότερα barbell backflips σε ένα λεπτό, με 20 kg. Στην προσπάθεια αυτή πήραν μέρος οι:

  • Max Greenfieldηθοποιός
  • Annie Thorisdottir – αθλήτρια CrossFit & δύο φορές Πρωταθλήτρια των CrossFit Games
  • Milla Starfitness φαινόμενο, σε ηλικία μόλις δέκα ετών
  • Logan Aldridgeαθλητής & προπονητής CrossFit
  • Dan Baileyαθλητής CrossFit & πέντε φορές CF Games Competitor
  • Scott Panchikαθλητής CrossFit & πέντε φορές CF Games Competitor
  • Rob Forteαθλητής CrossFit & έξι φορές CF Games Competitor
  • Kara Webbαθλήτρια CrossFit & πέντε φορές CF Games Competitor
  • Camille Leblanc-Bazinetαθλήτρια CrossFit and πρώην Πρωταθλήτρια CF Games

Συνολικά, κατάφεραν να καταρρίψουν 44 επίσημα ρεκόρ, κάτι που αποτελεί, από μόνο του, ένα επιπλέον ρεκόρ! Ένα highlight από τη συγκεκριμένη ημέρα μπορείτε να δείτε εδώ.

«Ήταν απίθανο να συμμετέχεις σε μια ημέρα που η Reebok έσπασε δεκάδες ρεκόρ» αναφέρει ο Max Greenfield, φανατικός οπαδός του CrossFit και ευρέως γνωστός από τη σειρά New Girl, από το κανάλι της FOX και συνεχίζει λέγοντας πως «το να βλέπεις τόσα ρεκόρ να σπάνε ανά τον κόσμο είναι μια απόδειξη για το τι μπορεί να κάνει το Nano 7».

Πολλά διαφορετικά ρεκόρ καταρρίφθηκαν παγκοσμίως, τέσσερα εκ των οποίων κατακτήθηκαν από την Camille LeblancBazinet, η οποία κατάφερε να ξεπεράσει κατά 30 δευτερόλεπτα, το μέχρι σήμερα πιο γρήγορο pegboard climb. Επίσης, η Annie Thorisdottir κατέγραψε νέο ρεκόρ για την άρση των περισσότερων κιλών σε clean and jerk, κατά 60 kg, ενώ η Rachel Martinez κατάφερε 12 handstand push-ups σε 60 δευτερόλεπτα και ο Ricky Garard με τη Sammy Wood ξεπέρασαν το ρεκόρ με τα περισσότερα squats σε ένα λεπτό, 70 και 64 αντίστοιχα, στις κατηγορίες αντρών και γυναικών.

Στη Νέα Υόρκη, ο βετεράνος του CrossFit, Dan Bailey, απέδειξε τη βελτιωμένη δύναμη και σταθερότητα που παρέχει το Nano 7, σπάζοντας το ρεκόρ για άρση των περισσότερων κιλών barbell snatch όταν τα αύξησε κατά 2,145 kgs μέσα σε 3 λεπτά, με αρχικό ρεκόρ τα 145 kg.

«Πιστεύουμε πως το Nano 7 είναι η επιτομή των παπουτσιών για προπόνηση. Θέτοντάς το στο τεστ για την κατάρριψη των Guinness World Records, ήταν ένας διασκεδαστικός και, ταυτόχρονα, συναρπαστικός τρόπος για να το αποδείξουμε. Κάποιοι από τους αθλητές έκαναν τις ασκήσεις να φαίνονται εύκολες, αλλά, στην πραγματικότητα, πρόκειται για παγκόσμιες προσπάθειες κι αληθινά παραδείγματα του τι συμβαίνει όταν η αποφασιστικότητα και το θάρρος συναντούν την κορυφή της απόδοσης. Ρεκόρ ή μη, είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για τους αθλητές και τους εθελοντές μας που συνεχώς δείχνουν τη θέλησή να ξεπεράσουν τα όριά τους», αναφέρει η Inga Stenta, Director of Brand Management της Reebok.

To Nano 7 στήριξε την προσπάθεια κάθε αθλητή με μια άνευ προηγουμένου άνεση στην κίνηση, αφήνοντας παράλληλα το πόδι να αναπνέει και, προσφέροντας την ίδια στιγμή, τη στήριξη που χρειαζόταν για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις δύναμης και ταχύτητας. Με κομψό σχεδιασμό και δυναμική εφαρμογή, το Nano 7 βοηθά τους αθλητές να νιώθουν σίγουροι για τις  κινήσεις τους και αποτελεσματικοί στην άσκησή τους. Στα κύρια χαρακτηριστικά που κάνουν το Nano 7 μοναδικό περιλαμβάνονται το ενισχυμένο κράτημα στη φτέρνα με την αναβαθμισμένη σόλα για σταθερότητα, αντίσταση και άνεση, καθώς και το Nanoweave στο επάνω μέρος, επιτρέποντας επιτρέπει στο πόδι να αναπνέει και παρέχοντας σταθερότητα και στήριξη σε κάθε κίνηση. Τέλος, η ανατομική του υποστήριξη δίνει στο πόδι το χώρο να κινείται, με τη μέγιστη εφαρμογή και σταθερότητα κατά την κίνηση.

Το CrossFit Nano 7 είναι διαθέσιμο στο www.reebok.com/gr και σε επιλεγμένους συνεργάτες ανά την Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Nano 7, τα χαρακτηριστικά του και που μπορείτε να το βρείτε επισκεφτείτε το http://fitness.reebok.gr/experiences/nano7/.