“Προσέξατε ο ένας τον άλλον σε ένα όμορφο πάρκο και τελικά κάνατε τις πρώτες συστάσεις στον διάδρομο του γυμναστηρίου. Ένα κοπλιμέντο για τα παπούτσια έγινε η αφορμή για κουβεντούλα την ώρα των διατάσεων και πριν καλά-καλά το καταλάβετε, κλείσατε ραντεβού για το Σάββατο. Μόλις επέστρεψες σπίτι, πήρες τηλέφωνο τον κολλητό/ή σου και είπες “Επιτέλους! Γνωριστήκαμε!”.

Κάπως έτσι δεν θα ακουγόταν η περιγραφή μιας πρώτης γνωριμίας; Κάπως έτσι όμως θα μπορούσε να είναι και η πρώτη γνωριμία με έναν running buddie, κάποιον με τον οποίο θα τρέχετε στην πραγματικότητα μαζί.

Το σημείο του ραντεβού

Το bar της γωνίας είναι πλέον το πάρκο της γειτονιάς. Εκεί δίνεις το πρώτο ραντεβού. Βρίσκεις κι άλλους σαν εσένα, κάνετε ζέσταμα και ξεκινάτε το τρέξιμο. Τρέχοντας, παρατηρείς τους υπόλοιπους, το στυλ τους, τον ρυθμό τους. Πιάνεις και τις πρώτες κουβέντες: “Ωραία παπούτσια. Θα τα πρότεινες σε κάποιον αρχάριο σαν κι εμένα;” ή “Ωραίο ρολόι. Έχει ενσωματωμένο GPS;”.

Τα πρώτα ποτά

Αφού έγινε η πρώτη γνωριμία, ώρα να προχωρήσεις και στα ποτά. Προτείνεις καφέ μετά την προπόνηση, ή χυμό στην καντίνα του πάρκου. Ο καφές φέρνει το πρωινό, η κουβέντα, αρχικά για το running, αρχίζει να ανοίγει και νιώθεις τέλεια. Μόλις γνώρισες κάποιον/α με τον οποίο μπορείτε να πηγαίνετε για τρέξιμο παρέα;

Ο πανικός του πρώτου ραντεβού

Κλείσατε το run-τεβού και όσο πλησιάζει, σε πιάνουν οι πρώτες ανησυχίες. Να φορέσεις σορτσάκι ή κολάν; Να πιάσεις τα μαλλιά σου κοτσίδα ψηλά ή να κάνεις γαλλική πλεξούδα; Κι αν ο ρυθμός που τρέχει είναι πιο γρήγορος από τον δικό σου ή πιο αργός;

Η μακροχρόνια δέσμευση

Μερικά χαλαρά τρεξιματάκια οδηγούν σε long runs και πριν το καταλάβεις, έχεις βρει τον running buddie σου. Κάποιον στον οποίο νιώθεις ότι μπορείς να βασιστείς. Κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει τι θα φορέσεις ή πώς θα είναι τα μαλλιά. Αρκεί να είστε εκεί έξω για τρέξιμο και ο ένας να ενθαρρύνει τον άλλο.

Κάπως έτσι γίνονται οι πρώτες γνωριμίες και κάπως έτσι το running μοιάζει με το dating. Τώρα, το πώς τελικά θα εξελιχθεί μια πρώτη γνωριμία, είναι άλλο θέμα!


Πηγή: womensrunning.competitor.com