Πόση καινοτομία μπορεί να υπάρχει σε ένα ζευγάρι ακουστικά; Smart ακουστικά και fitness tracker μαζί;

ghqwbe

Το RunningNews.gr πήγε λοιπόν να βρει την απάντηση στον Κωτσόβολο, στα γυρίσματα της web σειράς Try Me, και γνώρισε την Μαντώ και τον Δημήτρη καθώς γύριζαν το νέο επεισόδιο όπου παρουσίασαν τα Samsung Gear IconX.

ghqrwtg

To gadget θα κινήσει αν μη τι άλλο σίγουρα το ενδιαφέρον σε όποιον τρέχει.

Τι είδαμε λοιπόν;

Αρχικά, τα 2 ακουστικά είναι ασύρματα… “no more cables”. Καθόλου όμως! Ούτε κάποιο καλώδιο μεταξύ δεξιού-αριστερού, όπως έχουν  . Είναι απλά 2 μικρές, ξεχωριστές «ψείρες» που κουμπώνουν στο αυτί, με τρόπο που δεν πέφτουν αν τρέχετε ή γενικά αθλείστε, κινείστε κτλ. Ο χειρισμός τους γίνεται με μια μικροσκοπική επιφάνεια αφής, και είναι πολύ… sci-fi. Με 2-3 συνδυασμούς (click, double click, swipe κτλ) γίνονται τα πάντα, αλλάζεις κομμάτι, δυναμώνεις την ένταση, πατάς παύση, ανοίγεις τα υπόλοιπα μενού κτλ. Ακούγεται κάπως περίεργο, αλλά δεν είναι καθόλου. Στην πράξη βγαίνει πολύ φυσικά και είναι απλό. Πολύ καλύτερο από άλλες υλοποιήσεις, όπου έχουν μικροσκοπικά κουμπάκια που πρέπει να πατήσεις. Εδώ είναι σαν να χαϊδεύεις λίγο το αυτί σου!

gbrwe

Και αν αυτά φαίνονται λίγο συνηθισμένα στην συνέχεια γίνονται πιο εντυπωσιακά. Τα ακουστικά λειτουργούν όπως όλα τα ακουστικά Bluetooth που συνδέονται σε κινητό (ναι, μπορείς να κάνεις και κλήσεις ή να παίζεις την μουσική μέσω του Bluetooth από το κινητό). Αλλά επίσης λειτουργούν και σαν ακουστικά mp3, οπότε και παίζουν την μουσική που έχουν αποθηκευμένη στην εσωτερική τους μνήμη (περίπου 3,5gb). Έτσι δεν χρειάζεται να έχεις κινητό μαζί σου. Δεν χρειάζεται να έχεις τίποτα μαζί σου βασικά όταν βγεις για το τρέξιμό σου, εκτός από αυτά τα λιλιπούτεια ακουστικά.

grbw

Το είναι και  . Τι σημαίνει αυτό;  Φορώντας το θα έχεις ειδοποίηση ανά 1χλμ (ή όσο το ορίσεις εσύ) για τον χρόνο σου, τις θερμίδες σου ή τους καρδιακούς σου παλμούς.

Όταν τελειώσεις την προπόνησή σου το βάζεις σε μια μικρή θήκη, που μοιάζει θήκη φακών επαφής, αποθηκεύονται και φορτίζουν. Όταν πιάσουν ξανά επαφή με το κινητό σου, αν υποθέσουμε πως δεν το είχες μαζί σου, συγχρονίζουν στο ειδικό app που έχουν, όλα τα δεδομένα της προπόνησής σου για να τα δεις με την ησυχία σου.

yh53e

Δείτε το επεισόδιο της web σειράς Try Me του Κωτσόβολου, για τα Samsung Gear IconX  εδώ

Απόλαυσε κι εσύ το νέο στην προπόνησή σου για μοναδικές εμπειρίες!


Πηγή: RunningNews.gr