Ανέκαθεν, άντρες και γυναίκες προσπαθούσαν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους με διάφορους τρόπους. Γυναίκες πιο κοντές που επιλέγουν τα ψηλά τακούνια για να ‘ψηλώσουν’, για παράδειγμα. Οι fashion stylists, ωστόσο, λένε ότι η απάντηση σε αυτό το πρόβλημα είναι το τι φοράς. Οι παρακάτω τεχνικές είναι διαφορετικές για άντρες και γυναίκες. Σε κάποιες θα αναφέρουμε τι ισχύει και για τους άντρες. Τσέκαρε!

1. Ψηλόμεσα παντελόνια

Η επιλογή του ψηλόμεσου τζιν/παντελονιού κάνει τα πόδια να μοιάζουν μακρύτερα, με το κατάλληλο μπλουζάκι. Οι άντρες θα πρέπει να αποφεύγουν τα πολύ φαρδιά και χαμηλοκάβαλα παντελόνια.

2. Λαιμόκοψη V

Οι άντρες και οι γυναίκες που επιλέγουν να φορούν μπλουζάκια με λαιμόκοψη V κάνουν τον λαιμό να δείχνει μακρύτερος.

3. Μονόχρωμα ρούχα

Ένα μονόχρωμο συνολάκι (να ντυθείς από την κορυφή μέχρι τα νύχια με το ίδιο χρώμα ρούχα) δημιουργεί την εντύπωση μιας κάθετης γραμμής (που δεν ‘σπάει’ στο μάτι). Σε κάνει να φαίνεσαι λίγο πιο…μακρύς, όπως και να ‘χει.

4. Μακριές φούστες και φορέματα (maxi)

Τα maxi φορέματα που φτάνουν μέχρι τα δάχτυλά σου κάτω ή γενικότερα τα ρούχα που έχουν τόσο μήκος, σε κάνουν να μοιάζεις πιο ψηλός. Τα ψηλά τακούνια ταιριάζουν περισσότερο με τέτοια ρούχα.

5. Κάθετες ρίγες

Ο χειρότερος εχθρός για τους πιο κοντούς ανθρώπους είναι οι οριζόντιες ρίγες. Σε κάθε περίπτωση που θες να φαίνεσαι ψηλότερος/η, επίλεγε ρούχα με ρίγες κάθετες.

6. Τσάντες

Οι τσάντες μικρού και μεσαίου μεγέθους σε δείχνουν πιο ψηλό.

7. Πουκάμισα

Οι πιο κοντοί άντρες καλύτερο είναι να φορούν κοντά πουκάμισα, καθώς τα μακριά ‘κόβουν’ ύψος από τα πόδια.

8. Μαλλιά

Τα κοντά και μεσαίου μήκους μαλλιά βοηθούν στο να φαίνεσαι ψηλότερη. Αν έχεις μακριά μαλλιά, θα βοηθούσε μια αλογοουρά ή ένας κότσος, αφού δίνουν ψευδαίσθηση ύψους. Επίσης, οι άντρες με κοντό ύψος χρειάζεται να έχουν και κοντά μαλλιά.Κάποια ακόμα tips: ρούχα που σου κάνουν καλά και δεν φαρδαίνουν, μικρά prints και όχι ‘τεράστια’ σχέδια. Φούστες με σχισμές που δεν έχουν πολλές στρώσεις, αλλά είναι φτιαγμένες με ελαφρύ υλικό. Οι συγκεκριμένες σε κάνουν να δείχνεις ψηλότερη και διαγράφουν ωραία, όταν κι εσύ κρατάς μια καλή στάση σώματος.


Πηγή: womens24x7.com

Eπιμέλεια: Ραφαηντίνα Πατρικέλλη