Σίγουρα θα θυμάσαι που ξόδευες χρήματα για αδιάβροχα παπούτσια. Σίγουρα όμως όλο και κάποιος τα αγοράζει γιατί είναι εκεί έξω. Στην πραγματικότητα υπάρχει μια σειρά από προϊόντα και εξοπλισμό ακριβής τεχνολογίας που έχουν κατακλύσει τον δρομικό κόσμο, μερικά από τα οποία θα τα δεις παρακάτω. Αν πάλι δε τα έχεις ακούσει ακόμα, αυτό πολύ σύντομα θα αλλάξει:

Garmin Fēnix 5X

Θες να τρέξεις στο βουνό, αλλά ακόμα δεν έχεις έναν χάρτη ακριβείας για τις νέες σου περιπέτειες; Τότε ίσως το χρειάζεσαι. Διαθέτει ενσωματωμένους αισθητήρες πλοήγησης που είναι ιδανικοί για trail διαδρομές. Επιπλέον, έχει όλες τις δυνατότητες ενός έξυπνου ρολογιού.  Αν θες να εντυπωσιάσεις, σίγουρα αξίζει να το πάρεις. Το επόμενο μοντέλο αναμένεται αργότερα αυτή τη χρονιά και φημολογείται ότι θα έχει ακόμα περισσότερα χαρακτηριστικά, όπως μουσική, ηλεκτρονική πληρωμή και βελτιωμένο εντοπισμό GPS.

The Marc Pro Plus

Αν νόμιζες ότι πρέπει να είσαι επαγγελματίας αθλητής για να χρειάζεσαι θεραπεία ηλεκτρικής διέγερσης κάνεις λάθος. Μπορεί το συγκεκριμένο μηχάνημα να χρησιμοποιείται από επαγγελματίες δρομείς, αλλά μπορείς να το αποκτήσεις και για τον εαυτό σου. Τι κάνει λοιπόν; Το μηχάνημα σε μέγεθος πορτοφολιού στέλνει υψηλής – συχνότητας παλμούς στους μύες σου, χαλαρώνοντας τα νεύρα και καταπραΰνοντας τον πόνο.

The Masimo MightySat Fingertip Pulse Oximeter

Οι fitness ανιχνευτές μπήκαν στη ζωή μας το 2016. Γιατί να ανιχνεύεις τον καρδιακό σου παλμό, όταν μπορείς να μετρήσεις τον κορεσμό οξυγόνου και τον ρυθμό της αναπνοής σου; Κυριολεκτικά αυτή η συσκευή σου ανοίγει έναν νέο κόσμο πληροφοριών. Από τη στιγμή που θα την αποκτήσεις, μετράει τους κύκλους αναπνοής σου, την ποσότητα οξυγόνου στο αίμα σου και ένα σωρό άλλα πράγματα που πιθανόν να έχεις ακούσει. Ακόμα, μπορεί να συνδεθεί με μια εφαρμογή που σε βοηθάει να ανιχνεύεις trends στην προπόνηση σου, ώστε να μπορέσεις να προσαρμόσεις το τρέξιμο σου όπως χρειάζεσαι.

NormaTec Pulse Leg Recovery System

Η αίσθηση να φοράς τις μπότες που φτάνουν ψηλά στον μηρό και να χαλαρώνεις για 20 λεπτά, ενώ τα πόδια σου πάλλονται και κάνει μασάζ στους μύες σου είναι μοναδική. Αν το budget σου δεν σου το επιτρέπει, όπως στη μεγαλύτερη πλειοψηφία, υπάρχουν κέντρα που μπορείς να κάνεις sessions χρησιμοποιώντας το. Μπορεί να αξίζει αν τρέχεις πολλά χιλιόμετρα και δυσκολεύεσαι στην αποκατάσταση μεταξύ των runs. Πριν αγοράσεις κάποιο τέτοιου είδος προϊόν πάρε και άλλες γνώμες, για να αξιολογήσεις αν αξίζει το κόστος του. Να θυμάσαι: Καμία τεχνολογία δεν πρόκειται να αντικαταστήσει την αγάπη σου για τον αθλητισμό.


Πηγή: womensrunning.com

Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου