Εδώ σου έχουμε μερικά από τα καλύτερα και πιο οικονομικά ρολόγια που βοηθούν να κρατάς τα βασικά σου δεδομένα στο τρέξιμο. Τσέκαρέ τα.

1. Garmin Forerunner 35

Βγήκε στην αγορά: Φθινόπωρο 2016
(Ρίξε μια ματιά εδώ)

Με ενσωματωμένο GPS, καταγράφει τη δραστηριότητά σου όλη τη μέρα, και τα βήματα και τον ύπνο και μπορεί να αντέξει για 13 ώρες ενώ καταγράφει το τρέξιμό σου.

Γιατί μας αρέσει: Μπορεί να παρακολουθεί τους καρδιακούς σου παλμούς στον παλμό όλη τη μέρα και τη νύχτα. Δεν καταλαβαίνεις για πότε γίνεται συγχρονισμός με το app Garmin Connect και ο λεπτός σχεδιασμός του με το ελαφρύ design του θα σε κάνουν να αισθανθείς άνετα αν το χρησιμοποιείς για να βλέπεις τα καθημερινά σου δεδομένα.

Η ουσία: Τέλειο για καταγραφή όλης της ημέρας μαζί με τα βασικά που χρειάζεσαι για το τρέξιμο.
Συνδεσιμότητα: Bluetooth
Ζωή μπαταρίας: 13 ώρες σε mode με GPS

2. Fitbit Charge 2
Βγήκε στην αγορά:
Φθινόπωρο 2016
(Δες το εδώ)

Το φοράς όλη μέρα άνετα, το μοντέλο Charge 2 κινητοποιεί το GPS του κινητού σου για να καταγράψει τα τρεξίματά σου. Καταγράφει τον ύπνο σου και έχει ξυπνητήρι που δονείται για να μην ενοχλεί το σύντροφό σου.

Γιατί μας αρέσει: Ενώ δεν είναι το κλασικό δρομικό ρολόι, αυτό εδώ μπορεί ακόμα να κάνει τη δουλειά για τα περισσότερα καθημερινά τρεξίματα και τις προπονήσεις. Μαζί με αισθητήρες που ξέρουν πότε βρίσκεσαι στη μέση της προπόνησης, θα σε ειδοποιήσει επίσης για το ότι στέκεσαι πολλή ώρα. Υπάρχουν επίσης καθοδηγούμενες προπονήσης αναπνοής για σένα που νιώθεις ότι θέλεις να ηρεμήσεις μετά από μία στρεσσογόνα φάση.

Στην ουσία: Ένας ιχνηλάτης φυσικής κατάστασης με μια ποικιλία χαρακτηριστικών για δρομείς και αθλητές.

Συνδεσιμότητα: Bluetooth
Ζωή μπαταρίας : 5 ημέρες

 3. Polar M200

Βγήκε στην αγορά: Οκτώβριος 2016
(check it here)

Ένα έξυπνο ρολόι που διαθέτει προηγμένη λειτουργικότητα που δεν βρίσκεις συχνά σε αυτήν την τιμή.

Γιατί μας αρέσει: Το Μ200 είναι ένα ρολόι που καταγράφει τη δραστηριότητα όλη την ημέρα με ενσωματωμένο αισθητήρα καρδιακών παλμών, ακριβές GPS και βασικές ειδοποιήσεις για το κινητό. Επίσης, κατεβάζει προπονήσεις (όπως διαλειμματικές) και παρακολουθεί την προσπάθειά σου κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Συνδεσιμότητα: USB, Bluetooth Smart
Ζωή μπαταρίας: 6 ώρες σε mode GPS

4. Timex Ironman Sleek 50

(Βρες το εδώ)

Ξέρεις ήδη ότι ο γύρος στη γειτονιά σου είναι 2 χιλιόμετρα, οπότε στ’ αλήθεια χρειάζεσαι splits χιλιομέτρων σε κάθε easy ή recovery run σου;

Γιατί μας αρέσει: Μικρό και με μεγάλη διάρκεια, έχει μνήμη 50 γύρων – τα splits γίνονται χειροκίνητα με το πάτημα ενός κουμπιού, έτσι ώστε να μπορείς να τα δεις μετά. Επίσης, διαθέτει ένα χρήσιμο διαλειμματικό χρονοδιακόπτη που κάνει σήμα όταν έρχεται η ώρα να αλλάξεις από τρέξιμο σε περπάτημα. Bonus: αδιάβροχο για 100 μέτρα βάθος.

Στην ουσία: Ιδανικό για ‘παλαιομοδίτες’ και αρχάριους δρομείς που τους αρέσει η απλότητα.
Συνδεσιμότητα: καμία
Ζωή μπαταρίας: 1+ χρόνο


Πηγή: runnersworld.com