Αν δυσκολεύεσαι να βρεις το μονοπάτι, θα το λατρέψεις!

Βγαίνεις για τρέξιμο χωρίς την εφαρμογή Strava; Ένα από τα πιο δημοφιλή δρομικά app στην Αγγλία, με τα πρόσφατα δεδομένα από το Μαραθώνιο του Λονδίνου το 2019 να δείχνουν ότι το 42% ανέβασε το run στην εφαρμογή. Τώρα, η Strava ανακοίνωσε μια σημαντική αναβάθμιση με συνεργάτη τη Mapbox για να βγάλει νέους χάρτες.

Οι νέοι χάρτες έχουν δημιουργηθεί από μηχανικούς και σχεδιαστές της Strava και της Mapbox με λεπτομέρειες που θα βοηθήσουν πολύ τους δρομείς και τους ποδηλάτες. Οι περισσότεροι δρομείς έχουν παρατηρήσει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των χαρτών αφορά αμάξια και όχι εκείνους. Οι νέοι χάρτες της Strava δίνουν έμφαση στην καλύτερη απεικόνιση των δρόμων.

Πότε βγήκε προς τα έξω;

Αυτή η αναβάθμιση παρότι είναι πολύ πρόσφατη ήδη έχει γίνει αντιληπτή από αρκετούς δρομείς. Αν εσύ δε το έχεις καταλάβει ακόμα, απλά περίμενε λίγο.

Γιατί η Strava το κάνει αυτό;

Ο James Quarles, Strava’s CEO είπε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να μοιραστούμε αυτή τη σημαντική αναβάθμιση με τα μέλη μας, μιας και τώρα θα έχει πολύ βελτιωμένες χαρτογραφικές πληροφορίες και πιο εξελιγμένη ακρίβεια και αισθητική στον τρόπο με τον οποίο οι πληροφορίες θα παρουσιάζονται». Συνεχίζει, προσθέτοντας: «Η Mapbox είναι ηγέτης στο χώρο των χαρτών και είμαστε ενθουσιασμένοι που οι χάρτες της για τα μέλη της Strava κοινότητας αφορούν τους αθλητές”.

Ο CEO της Mapbox, Eric Gundersen, ανέφερε: «Τρέχω με τη Strava όπου και αν βρίσκομαι και πλέον αυτό έχει ανέβει σε άλλο επίπεδο. Οι χάρτες είναι εκπληκτικοί και αυτό με εξιτάρει να θέλω να μοιραστώ όλες μου τις διαδρομές μιας και που τώρα φαίνονται πιο ωραίες. Πλέον, θέλω να τρέχω και σε διαδρομές που ανεβάζουν και τα υπόλοιπα μέλη της Strava και δε τις γνωρίζω για να με… πιέζω λίγο παραπάνω.»


Πηγή: runnersworld.com

Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου