Το Edge 520 Plus, είναι ένας υπολογιστής ποδηλάτου με GPS, που υποστηρίζει εξελιγμένη πλοήγηση, δυνατότητες καταγραφής απόδοσης και λειτουργίες διασύνδεσης ενώ είναι σχεδιασμένο τόσο για τη χρήση στο δρόμο όσο και εκτός. Είτε προτιμάτε την άσφαλτο είτε τις χωμάτινες διαδρομές, θα επωφεληθείτε από το χάρτη Garmin Cycle Map με αναλυτικές οδηγίες σε όλα τα εδάφη και ενημερώσεις για απότομες στροφές.

Το Edge 520 Plus έχει προφορτωμένο το χάρτη Garmin Cycle Map με αναλυτική πλοήγηση και νέες ειδοποιήσεις που ενημερώνουν για απότομες στροφές. Ακόμα καθοδηγεί τους ποδηλάτες να επιστρέψουν στην πορεία τους αν έχουν παρεκκλίνει ή στην αφετηρία τους. Πριν βγουν στο δρόμο οι ποδηλάτες μπορούν να προγραμματίσουν και να κατεβάσουν τις πορείες τους από τη λειτουργία Course Creator στο Garmin Connect™, το οποίο χρησιμοποιεί τις δημοφιλείς πορείες Trendline™ για να προτείνει τις πορείες που προτιμούν οι ποδηλάτες.

Κατά την ποδηλασία, το Edge 520 Plus δίνει την ελευθερία στους ποδηλάτες να φυλάξουν το τηλέφωνό τους με ασφάλεια, παραμένοντας όμως σε σύνδεση. Η ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ των αναβατών επιτρέπει την αποστολή προκαθορισμένων μηνυμάτων απευθείας από το Edge 520 Plus σε άλλες συμβατές συσκευές1. Η προεγκατεστημένη λειτουργία εντοπισμού συμβάντος, θα στείλει αυτόματα την τοποθεσία του ποδηλάτη στις επαφές εκτάκτου ανάγκης αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα, ενώ τα GroupTrack2 και LiveTrack3 ενημερώνουν φίλους, συγγενείς και άλλους ποδηλάτες για την τοποθεσία σας σε πραγματικό χρόνο.

Είναι συμβατό με τη σειρά συσκευών Varia™ που δημιουργούν ένα πιο ασφαλές ποδηλατικό περιβάλλον και περιλαμβάνουν τα έξυπνα φώτα και το νέο οπίσθιο ραντάρ Varia RTL 510 που προειδοποιεί τον αναβάτη για οχήματα που τον προσεγγίζουν από απόσταση 140 μέτρων. Για τους ποδηλάτες που αναζητούν λειτουργίες εξελιγμένης καταγραφής επιδόσεων, το Edge 520 Plus είναι συμβατό με αισθητήρια ANT+®  – ταχύτητας και ρυθμού πεταλιάς, καρδιακών παλμών – καθώς και με μετρητές ισχύος ANT+ όπως το Vector 3 για να καταγράφει το λειτουργικό κατώφλι ισχύος (FTP) και τη δυναμική ποδηλασίας. Όταν χρησιμοποιείται με αισθητήριο καρδιακών παλμών, οι ποδηλάτες μπορούν να δουν ακόμα περισσότερες μετρήσεις φυσικής κατάστασης όπως εκτίμηση μέγιστης πρόσληψης οξυγόνου (VO2 max) και χρόνος αποκατάστασης. Για τους φίλους του Mountain bike, το Edge 520 Plus μπορεί να συνδεθεί με τηλεχειριστήριο για εύκολη έναρξη και παύση χρονομέτρου, αλλαγή σελίδας και επισήμανση γύρων χωρίς να παίρνουν τα χέρια τους από το τιμόνι.

Το Edge 520 Plus διατίθεται με την τελευταία έκδοση των τμημάτων διαδρομών Strava Live, παρέχοντας στους ποδηλάτες ακόμα περισσότερες δυνατότητες ανταγωνισμού. Οι ποδηλάτες μπορούν να αξιολογούν τις αγαπημένες τους διαδρομές Strava και όταν κάνουν ποδήλατο, λαμβάνουν μία ειδοποίηση ότι πλησιάζουν σε ένα τμήμα διαδρομής. Στην πορεία ενημερώνονται με διαρκείς συγκρίσεις κάθε δευτερόλεπτο, ανταγωνιζόμενοι την πραγματική τους ταχύτητα και όχι το μέσο όρο. Η εφαρμογή του Connect IQ, Strava Routes, επιτρέπει τον ασύρματο συγχρονισμό με το Edge 520 Plus ώστε οι ποδηλάτες να κάνουν πλοήγηση και να ανταγωνίζονται στα αγαπημένα τους τμήματα διαδρομής ταυτόχρονα4.

Για τους ποδηλάτες που προτιμούν τα μονοπάτια, η εφαρμογή Trailforks, που είναι διαθέσιμη από το κατάστημα Connect IQ™, επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν επιλεγμένες διαδρομές στη συσκευή τους και να ξεκινάνε την πλοήγηση. Με διαδρομές σε περισσότερες από 80 χώρες, το Trailforks χρησιμοποιεί τις προτιμήσεις του χρήστη για να προτείνει κοντινές διαδρομές.

Με την εφαρμογή Best Bike Split Race Sync στο Edge 520 Plus οι ποδηλάτες θα έχουν το πλάνο τους για την ημέρα του αγώνα στις άκρες των δαχτύλων τους. Το Best Bike Split εμφανίζει πώς οι μεταβολές στο βάρος, την ισχύ και το drag επηρεάζουν το χρόνο του αγώνα, ενώ βοηθάει στη δημιουργία του ιδανικού πλάνου ισχύος για την ημέρα του αγώνα.

Εγκαθιστώντας την εφαρμογή TrainingPeaks από το Connect IQ στο Edge 520 Plus, οι καθημερινές ασκήσεις εμφανίζονται απευθείας στη συσκευή. Οι ποδηλάτες μπορούν να ακολουθούν τα βήματα της άσκησής τους σε πραγματικό χρόνο, μαζί με στόχους έντασης και διαστήματα. Μετά την εξάσκηση, συγχρονίζοντας με το TrainingPeaks, οι ποδηλάτες έχουν μία λεπτομερή ανάλυση της προπόνησής τους καθώς και της προόδου τους σε σχέση με την επίτευξη του στόχου τους.

Με αυτονομία μπαταρίας που φτάνει τι 15 ώρες5, το Edge 520 Plus έχει προτεινόμενη τιμή λιανικής €299.99. Η έκδοση bundle περιλαμβάνει επιπλέον αισθητήριο καρδιακών παλμών καθώς και αισθητήρια ταχύτητας και ρυθμού πεταλιάς και διατίθεται στην προτεινόμενη τιμή των €399.99. Επιπρόσθετα, υπάρχει διαθέσιμη και η έκδοση mountain bike bundle, η οποία περιλαμβάνει βάση mountain bike, τηλεχειριστήριο Edge και θήκη σιλικόνης στην προτεινόμενη τιμή των €349.99.

Το Edge 520 Plus είναι η πιο πρόσφατη καινοτομία από τον συνεχώς επεκτεινόμενο κλάδο Garmin Fitness ο οποίος αναπτύσσει τεχνολογίες που προάγουν και προωθούν έναν υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής. Οι χρήστες είτε είναι δρομείς, ποδηλάτες, κολυμβητές, τριαθλητές είτε ψάχνουν απλώς έναν τρόπο για να παραμένουν δραστήριοι όλοι μέρα, υπάρχει ένα προϊόν που μπορεί να τους βοηθήσει να επιτύχουν τους στόχους υγείας και φυσικής κατάστασης που έχουν θέσει.

1 Συμβατό με Edge 520 Plus, 820 και 1030

2 Όταν συνδέεται με συμβατό smartphone, Η λειτουργία GroupTrack μπορεί να παρακολουθεί μέχρι 50 αναβάτες.

3 Όταν συνδέεται με συμβατό smartphone.

4 Απαιτείται συνδρομή Strava Premium
5 Η αυτονομία της μπαταρίας εξαρτάται από τη χρήση.