Η μεγάλη σύγκρουση από την ταινία Aliens ήταν η έμπνευση για τη δημιουργία ενός, εξαιρετικά συλλεκτικού, διπλού pack Alien Stompers παπουτσιών

Το 1986 ήταν μια ιστορική χρονιά για τον κινηματογράφο. H Ellen Ripley επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη, με την ταινία “Aliens” του James Cameron, φορώντας για πρώτη φορά τις περίφημες “Alien Stomper” μπότες που φτιάχτηκαν ειδικά γι’ αυτήν από τη Reebok.

Για το λόγο αυτό, η Reebok, εκπληρώνοντας τα όνειρα των φανατικών της ταινίας και των fans των sneakers, θα κυκλοφορήσει φέτος δυο ζευγάρια της συλλογής Alien Stompers. Με πλούσιες σχεδιαστικές λεπτομέρειες που παραπέμπουν στη μονομαχία της Ripley με την Xenomorph Queen, το “Final Battle” pack είναι ένα νοσταλγικό αφιέρωμα σε ένα από τα πιο δραματικά φινάλε στην ιστορία των blockbuster ταινιών.

Το πρώτο ζευγάρι, τα “Queen” Alien Stomper, είναι εμπνευσμένο από το γυαλιστερό exoskeleton της Xenomorph. Αφιερωμένα στη φονική αντιηρωίδα, τα παπούτσια αυτά είναι φτιαγμένα από στιλπνό, μαύρο δέρμα ενώ μια πράσινη λάμψη στη σόλα παραπέμπει στο τοξικό αίμα της Βασίλισσας. Το σύνολο ολοκληρώνεται με το μπροστινό μέρος του Stomper “Queen”, όπου βρίσκεται κεντημένος ο κωδικός ΧΧ121 – ο κωδικοποιημένος προσδιορισμός που δίνεται στα εξωγήινα είδη- .

Τα εντυπωσιακά “Powerloader” Alien Stomper,εμπνευσμένα από τη στολή μάχης της Ellen Ripley, είναι ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης. Το “Παγωμένο” Πορτοκαλί στις σόλες συνδυάζεται άψογα με το έντονο κίτρινο δέρμα στο πάνω μέρος του παπουτσιού, ενώ τα μικρά κόκκινα βέλη μας θυμίζουν την υδραυλική κίνηση της στολής. Σχεδιαστικές λεπτομέρειες όπως τα γραφικά στο “τακούνi” και ο σειριακός αριθμός Ρ-5000 τονίζουν την ταυτότητα του παπουτσιού. Τέλος, το λογότυπο της Reebok καλύπτεται από προστατευτικό πλέγμα αντίστοιχο με αυτό που προστάτευσε τη Ripley στην τελική αναμέτρηση ενώ η φόδρα στη γλώσσα και εσωτερικά παραπέμπει σε βιομηχανική ταπετσαρία

Τα unisex αυτά παπούτσια θα τοποθετούνται μέσα σε κουτιά που θα είναι επίσης γεμάτα με συμβολισμούς. Οι σχεδιαστές της Reebok βυθίστηκαν στη λαογραφία της ταινίας, χτενίζοντας το internet για σκοτεινές οπτικές αναφορές, ενώ είδαν αμέτρητες φορές τη σκηνή της τελικής μάχης για να ανακαλύψουν και την παραμικρή σχεδιαστική λεπτομέρεια της αποβάθρας, στην οποία αυτή διαδραματίζεται.

 Η πλευρά με τα “Queen” είναι διακοσμημένη ως εξωγήινη κυψέλη, ενώ η πλευρά των “Powerloader” θυμίζει το θάλαμο που φυλάσσεται η στολή της Ripley. Tο pack, εξωτερικά, «διαβρώνεται» από μια πράσινη κηλίδα, σαν εξωγήινο αίμα, ενώ υπάρχουν πολλές κρυμμένες σχεδιαστικές λεπτομέρειες που παραπέμπουν σε ολόκληρη την ταινία, αλλά και στην ιστορία της Reebok. Το εσωτερικό του pack,εμπνευσμένο από την εξωγήινη κυψέλη, έχει ένα διακριτικό μοτίβο που μέσα κρύβονται Xenomorphs και αυγά, με αναφορές στο πλοίο και τα Powerloaders.

Ο πολυτελής κύβος είναι χειροποίητος, φτιαγμένος από υψηλής ποιότητας χαρτόνι, ενώ για την εκτύπωσή του έχουν χρησιμοποιηθεί ειδικές τεχνικές που δίνουν αίσθηση βάθους και υφής. Κάθε ζευγάρι φυλάσσεται σε ξεχωριστή θήκη.

Το Reebok Alien Stomper “Final Battle” pack θα είναι διαθέσιμο σε unisex μεγέθη, στην τιμή των $325 δολαρίων. Θα κυκλοφορήσει στις 18 Ιουλίου 2017, τιμώντας την ημερομηνία που βγήκε για πρώτη φορά στις αίθουσες η ταινία “Aliens”.