Με την πρωτοβουλία Cotton & Corn, η Reebok καινοτομεί
δημιουργώντας παπούτσια φυτικής προέλευσης

Η Reebok έρχεται να αλλάξει τα μέχρι τώρα δεδομένα, ανακοινώνοντας τη δημιουργία βιώσιμων sneakers φυτικής προέλευσης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Cotton & Corn.

Το πρώτο επαναστατικό παπούτσι της πρωτοβουλίας Cotton & Corn, που ανέπτυξε η ομάδα Reebok Future, υπεύθυνη για τη δημιουργία νέων τεχνολογιών και πρωτοπόρων ιδεών, θα κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά. Πρόκειται για ένα sneaker με το πάνω μέρος του να αποτελείται από οργανικό βαμβάκι, ενώ η σόλα του προέρχεται από καλαμπόκι βιομηχανικής καλλιέργειας.

«Αυτή είναι μόνο η αρχή», δηλώνει ο Bill McInnis, Head of Reebok Future, προσθέτοντας ότι «Επικεντρωνόμαστε και στα τρία στάδια του κύκλου ζωής των προϊόντων. Πρώτον, χρησιμοποιούμε ανανεώσιμα υλικά. Δεύτερον, γνωρίζουμε ότι οι καταναλωτές προτιμούν ένα sneaker με ωραίο design και καλές επιδόσεις. Τέλος, μας ενδιαφέρει τι γίνεται το παπούτσι όταν ο καταναλωτής πάψει να το χρησιμοποιεί. Έτσι, αναζητάμε οργανικά υλικά φυτικής προέλευσης, όπως το βαμβάκι και το καλαμπόκι, τα οποία μπορούν να κομποστοποιηθούν στο τέλος του κύκλου ζωής των προϊόντων. Στην ουσία, ‘καλλιεργούμε’ παπούτσια!».

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια σειρά παπουτσιών βιολογικής προέλευσης, τα οποία, μέσω της κομποστοποίησης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως λίπασμα για την καλλιέργεια των απαραίτητων υλικών για τα επόμενα παπούτσια. Έτσι, ο κύκλος ζωής τους ανανεώνεται συνεχώς, συμβάλλοντας παράλληλα στη μείωση απορριμμάτων».

Για την πρωτοβουλία Cotton & Corn, η Reebok συνεργάστηκε με την DuPont Tate & Lyle Bio Products, πρωτοπόρο εταιρεία στη κατασκευή βιολογικών λύσεων υψηλών επιδόσεων. Η DuPont Tate & Lyle έχει παρασκευάσει, το Susterra® propandiol, ένα καθαρό, μη τοξικό και χωρίς πετρέλαιο υλικό, το οποίο έχει ως βάση το καλαμπόκι και είναι 100% πιστοποιημένο ως βιολογικό προϊόν από τον οργανισμό USDA. Το Susterra® propanediol είναι και το υλικό αυτό που χρησιμοποιείται στις σόλες των Cotton & Corn παπουτσιών.

O Πρόεδρος της Reebok Matt O’Toole ανέφερε σχετικά: «Η βιωσιμότητα αποτελεί μέρος της Be More Human φιλοσοφίας της Reebok. Έχουμε την ευθύνη να προστατέψουμε τον πλανήτη και να τον παραδώσουμε καθαρό στις επόμενες γενιές. Ως εταιρεία, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για βιώσιμη ανάπτυξη, τόσο μέσω της πρωτοβουλίας Cotton & Corn, όσο και με άλλες δράσεις που ήδη προγραμματίζουμε. Άλλωστε, η Reebok υπήρξε ανέκαθεν πρωτοπόρος σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Για το λόγο αυτό, δημιουργήσαμε την ομάδα Reebok Future, η οποία είναι υπεύθυνη όχι μόνο για την εξέλιξη των προϊόντων μας, αλλά και για την εξέλιξη του τρόπου με τον οποίο κατασκευάζονται. Η πρωτοβουλία Cotton & Corn αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα της δουλειάς τους, η οποία θα έχει θετικό αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο».