Θερμή υποδοχή από τους μαθητές, μαθήματα ζωής από τους πρωταθλητές!

Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις του στην Αγία Παρασκευή την Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα, σε μία ειδική εκδήλωση προς τιμήν τους!

Μαθητές του Pierce υποδέχθηκαν θερμά τους πρωταθλητές μας σε ένα κατάμεστο θέατρο για να τους τιμήσουν και να συζητήσουν μαζί τους. Η Διευθύντρια του Pierce, κ. Olga E. Julius, χάρισε αναμνηστικό δώρο στον κ. Γεώργιο Φουντουλάκη, πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, ο οποίος ανταπέδωσε με ένα συμβολικό δώρο: ένα γλυπτό που αναπαριστά δύο χέρια ενωμένα, «που σημαίνει από εδώ και πέρα η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα και το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος θα προχωρούν μπροστά μαζί» όπως είπε.

Ο κ. Φουντουλάκης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στους μαθητές, μίλησε για τη δύναμη της εθνικής ομάδας, για τη ιδιαίτερη σχέση που δένει τους αθλητές και για τις μοναδικές διακρίσεις που έφεραν τη χώρα μας στην 24η θέση στους πρόσφατους αγώνες του Ρίο ανάμεσα στις 162 χώρες που αγωνίστηκαν.

Ακολούθησε απονομή τιμητικών δώρων σε όλους τους Παραολυμπιονίκες που μπόρεσαν να παραβρεθούν στην εκδήλωση, ενώ το Κολλέγιο επεφύλαξε μία έκπληξη για το τέλος: ο Δρ. Δημήτρης Ανδρέου, Αντιπρόεδρος Διοίκησης του Κολλεγίου, σε ένδειξη τιμής προς την εθνική ομάδα, ανακοίνωσε την θέσπιση δύο ακαδημαϊκών υποτροφιών για τα μέλη της, οι οποίες θα καλύψουν πλήρως τα δίδακτρα για σπουδές Sports Management στο Deree. Μέσω των υποτροφιών, θα δοθεί η ευκαιρία στους πρωταθλητές να συνδυάσουν την αθλητική τους εξέλιξη με την ανώτατη εκπαίδευση, σε έναν οργανισμό με άριστες εκπαιδευτικές και αθλητικές εγκαταστάσεις.

julius_fountoulakis

Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές του Pierce σε ζωντανό κλίμα, δίνοντας την ευκαιρία στους πρωταθλητές να μοιραστούν πολύτιμα μαθήματα ζωής. «Μου δίνει δύναμη η αγάπη για το άθλημα… Όσα κιλά κι αν μου βάλετε, εγώ θα τα σηκώσω», απάντησε ο «παντοδύναμος» χρυσός Παραολυμπιονίκης της άρσης βαρών, Παύλος Μάμαλος σε ερώτηση μαθήτριας. Η Δήμητρα Κοροκίδα, χάλκινη Παραολυμπιονίκης της σφαιροβολίας, παρότρυνε τους μαθητές να βάλουν στόχους, να πιστέψουν στον εαυτό τους ώστε να πραγματοποιήσουν όλα τους τα όνειρα. Τη συζήτηση έκλεισε με ένα δυνατό μήνυμα ο Παραολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας Βασίλης Χριστοφόρου: «Ο αθλητισμός μάς μαθαίνει να αγωνιζόμαστε. Μη σκύβετε ποτέ το κεφάλι, όποια δυσκολία κι αν αντιμετωπίσετε». 

paralympic_team_acg

Οι μαθητές καταχειροκρότησαν την Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα, ενώ ακολούθησαν αθλητικές επιδείξεις και παιχνίδι με τους πρωταθλητές στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου.

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, ένας οργανισμός με μακρά παράδοση στον αθλητισμό, θα συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα με κάθε τρόπο, σε κάθε της βήμα προς την κατάκτηση νέων επιτυχιών!