Χιλιάδες συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο πλουσιότερο πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει ποτέ η διοργάνωση!

– Το «Navarino Challenge 2016» ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία για 4η συνεχή χρονιά επιβεβαιώνοντας τον τίτλο της κορυφαίας διοργάνωσης αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα, προσφέροντας μοναδικές στιγμές και δημιουργώντας σπουδαίες αναμνήσεις σε κάθε συμμετέχοντα!

Περισσότεροι από 1.850 ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές, μικροί αλλά και μεγάλοι φίλοι του αθλητισμού (82 ετών η γηραιότερη αθλήτρια), αγκάλιασαν την διοργάνωση συμμετέχοντας σε περισσότερες από 15 δραστηριότητες στη Μεσσηνία και την Costa Navarino από τις 9 έως και τις 11 Σεπτεμβρίου 2016.

Το «Navarino Challenge» συγκέντρωσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον καθώς είχε συμμετοχές από χώρες όπως Η.Π.Α., Καναδάς, Αυστραλία, Βρετανία, Σουηδία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ιταλία, Νότια Αφρική, Γκάνα, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Κύπρο. Παράλληλα, σημείωσε ρεκόρ σε επίπεδο κρατήσεων στο The Westin Resort Costa Navarino, κατά την διάρκεια του τριημέρου, συμβάλλοντας στη στήριξη του ξενοδοχειακού τουρισμού και την προώθηση της Μεσσηνίας ως προορισμού παγκοσμίως.

Για τρίτη συνεχή χρονιά, το «Navarino Challenge» είχε την ασφάλεια και δυναμική υποστήριξη της Allianz Ελλάδος, η οποία ως ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν στη φροντίδα της υγείας στήριξε τη διοργάνωση (με την πολυπληθή ομάδα της) ενισχύοντας το μήνυμα της προστασίας της υγείας και της υιοθέτησης ενός υγιεινότερου τρόπου διαβίωσης μέσα από την άσκηση και τη σωστή διατροφή. Αρχές και αξίες που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με αυτές της διοργάνωσης.

Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016, το πρόγραμμα του «Navarino Challenge» περιελάμβανε δραστηριότητες για όσους διέμειναν στο The Westin Resort Costa Navarino, όπως μαθήματα aqua aerobic για όλους και baby swimming (για παιδιά ηλικίας έως 3 ετών) με την στήριξη του Swim Academy, του Ομοσπονδιακού Τεχνικού Κολύμβησης, Νίκου Γέμελου και του Αργυρού Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιου Πρωταθλητή στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Σπύρου Γιαννιώτη, μαθήματα TaeKwonDo από τον δις Αργυρό Ολυμπιονίκη, Αλέξανδρο Νικολαΐδη (με δυναμική συμμετοχή των ομάδων της Κυπαρισσίας και της Καλαμάτας αλλά και ολόκληρης της Μεσσηνίας), μαθήματα pilates από την καθηγήτρια φυσικής αγωγής με εξειδίκευση στο pilates, Μάντη Περσάκη, μαθήματα kick boxing από τον έτερο Αλέξανδρο Νικολαΐδη, πρωταθλητή του kick boxing, μαθήματα αναρρίχησης (από τον πιστοποιημένο εκπαιδευτή αναρρίχησης του Navarino Outdoors, Γιώργο Μάλαμα) και μια πολύ όμορφη ποδηλατάδα στην Βοϊδοκοιλιά -με τη στήριξη και των δύο δραστηριοτήτων να πραγματοποιείται από το Navarino Outdoors-, τουρνουά μπάσκετ 4on4 (με την υποστήριξη του basketblog.gr) με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών, πρωταθλητών, δημοσιογραφικών ομίλων και VIP guests της διοργάνωσης, μαθήματα golf με την υποστήριξη του Navarino Golf Academy καθώς και υποβρύχιες καταδύσεις με την στήριξη των Aqua Divers Club και Scuba Hellas.

Καθ’ όλη την διάρκεια του τριημέρου, αθλητές και αθλήτριες που έλαβαν μέρος είχαν την ευκαιρία να ξεδιψάσουν με το φυσικό μεταλλικό νερό «Βίκος» που συμβάλλει στην καλή λειτουργία του οργανισμού κατά τη διάρκεια της άθλησης.

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, έχοντας ως σύμμαχο τον καιρό (σε μια ηλιόλουστη ημέρα), η δράση μεταφέρθηκε αρχικά το πρωί στον Δήμο Πύλου-Νέστορος, έχοντας ως πρωταγωνιστή της το υδάτινο στοιχείο.

Στον πανέμορφο όρμο του Ναυαρίνου, στο γραφικό λιμάνι της Πύλου, εκατοντάδες φίλοι της θάλασσας, είχαν την ευκαιρία να κολυμπήσουν χωρίς ανταγωνισμό, στα ήρεμα νερά καλύπτοντας την ονειρική κολυμβητική διαδρομή του 1 μιλίου (1,6 χλμ.), που είχε σχεδιάσει ο Νίκος Γέμελος.

DCIM100MEDIADJI_0267.JPG

Πανοραμική άποψη των κολυμβητών του Navarino Challenge στον πανέμορφο όρμο του Ναυαρίνου, στο γραφικό λιμάνι της Πύλου (photo credit: Loukas Hapsis)

Παράλληλα, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Πλατεία της Πύλου η δραστηριότητα του Kids’ Athletics με πρεσβευτή τον Ολυμπιονίκη & Παγκόσμιο Πρωταθλητή στα 400μ. με εμπόδια Περικλή Ιακωβάκη. Η δράση παιδαγωγικού περιεχομένου αφορούσε στη γνωριμία των παιδιών με τα αθλήματα του στίβου, ενέργεια που έχει εκπονηθεί και κατοχυρωθεί από ειδική ομάδα επιστημόνων της IAAF (Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου) και εφαρμόζεται και υλοποιείται επίσημα στην Ελλάδα από τον ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Η δράση του Kids’ Athletics περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, τη δραστηριότητα του μήκους άνευ φοράς, το αγώνισμα του παγκοσμίου φήμης θρύλου και Ολυμπιονίκη, γεννημένου στην Πύλο Μεσσηνίας, Κωστή Τσικλητήρα.

Για τρίτη συνεχή χρονιά, αθλητές και διοργανωτές κινήθηκαν με την ασφάλεια και τους αποδοτικούς κινητήρες των αυτοκίνητων της Ford Motor Ελλάς AEBE, επίσημου υποστηρικτή του «Navarino Challenge».

Αμέσως μετά, την ίδια μέρα, πραγματοποιήθηκε για επίσης, πρώτη φορά ο αγώνας Stand Up Paddling by BIC® Sport!

Με την υποστήριξη, ενός από τα πλέον αναγνωρισμένα εμπορικά σήματα στον κόσμο, της εταιρείας BIC® η οποία έχει παρουσία στο χώρο των θαλασσίων σπορ με την BIC® Sport από το 1979, οι συμμετέχοντες αθλητές χωρίστηκαν σε ομάδες αρχαρίων και επαγγελματιών καλύπτοντας οι πρώτοι μια διαδρομή μισού μιλίου και οι δεύτεροι τη διαδρομή του ενός μιλίου στο λιμάνι της Πύλου. Όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την αξιοπιστία των σανίδων SUP BIC®.

H Μεσογειακή διατροφή αναδείχτηκε από την food blogger Γωγώ Παπαδιονυσίου ή κατά κόσμον Mamatsita που σε συνεργασία με γυναίκες της Πύλου και με την υποστήριξη της ομάδας του Εστιατορίου Ποσειδωνία ανέλαβαν να φτιάξουν παραδοσιακά λαλάγγια & δίπλες στην Πύλο. Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης βράβευσε τους Σπύρο Γιαννιώτη, Κέλλυ Αραούζου και Νίκο Γέμελο, ξεναγώντας τους αμέσως μετά στο σπίτι του Τσικλητήρα στην Πύλο.

Η ημέρα θάλασσας του Σαββάτου, ολοκληρώθηκε με ένα αγώνα επίδειξης με 25 σκάφη τύπου Optimist και 3 big open, από τον Ναυτικό Αθλητικό Σύλλογο Πύλου «Νέστωρ», το Ν.Ο. Καλαμάτας «Ποσειδών» και το Ναυτικό Αθλητικό Σύλλογο Καλαμάτας «Αίολος» με την αμέριστη βοήθεια του Δήμου Πύλου-Νέστορος, του Λιμεναρχείου Πύλου, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου (ΣΕΤΑΠ) και του Explore Messinia.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου, η δράση είχε πλέον επιστρέψει στο The Westin Resort Costa Navarino! Εκεί, για δεύτερη συνεχή χρονιά παρουσιάστηκε η δραστηριότητα του boccia, με την δυναμική παρουσία και υποστήριξη της ομάδας της Allianz Ελλάδος (περισσότερα από 90 άτομα παρακολούθησαν την επίδειξη του αθλήματος). Με το δικό του προσωπικό μήνυμα, ο πρεσβευτής της διοργάνωσης και Χρυσός Παραολυμπιονίκης του boccia, Γρηγόρης Πολυχρονίδης χαιρέτησε την εκδήλωση (καθώς βρισκόταν στο Ρίο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες), δίνοντας τη σκυτάλη της επίδειξης του αθλήματος στους αθλητές της εθνικής ομάδας boccia Χρήστο Γαλαίο (6η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα) και Χρήστο Κυπριώτη (Πρωταθλητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα), καθώς και στην προπονήτρια Τζένη Ροδίου και την Ευαγγελία Γαλαίου.

boccia_by-elias-lefas

 Εντυπωσιακό στιγμιότυπο από την επίδειξη boccia (photo credit: Elias Lefas)

Το βράδυ του Σαββάτου, έκλεισε με τον πιο αστραφτερό και φαντασμαγορικό τρόπο, με τα χρώματα του επίσημου αερομεταφορέα της διοργάνωσης, της Qatar Airways!

Την παρουσίαση του cocktail A Night to Remember by Qatar Airways, ανέλαβαν  οι δημοσιογράφοι Δήμος Μπουλούκος και Δώρα Τσαμπάζη. Η βραδιά κινήθηκε σε ρυθμούς Swing, Jazz, Funk, Soul, Latin και Blues από τους Brandy Σουαρέ και περιελάμβανε χαιρετισμούς, βραβεύσεις και αρκετές εκπλήξεις για τα τιμώμενα πρόσωπα και τους υψηλούς προσκεκλημένους της διοργάνωσης.

cocktail-night-by-qatar-airways_by-vangelis-patsialos

Τα τιμώμενα πρόσωπα κατά την διάρκεια του cocktail “A Night to Remember by Qatar Airways” στο Navarino Challenge (photo credit: Vangelis Patsialos)

Η πρώτη βράβευση της βραδιάς έγινε στον Αργυρό Ολυμπιονίκη & Παγκόσμιο Πρωταθλητή στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης Σπύρο Γιαννιώτη από την Marketing & Business Development Director TEMES S.A. , κα. Μαρίνα Παπατσώνη. Ακολούθησε η πρώτη έκπληξη, με την απονομή ενός set αεροπορικών εισιτηρίων κατηγορίας business στον Αργυρό Ολυμπιονίκη από τον Εμπορικό Διευθυντή Ελλάδος της Qatar Airways, κ. Αλέξανδρο Μιχαλόπουλο. Αμέσως μετά, βραβεύτηκε η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Κέλλυ Αραούζου από τον Διευθυντή Πωλήσεων & Marketing της Βίκος Α.Ε., κ. Κωνσταντίνο Σεπετά. Ακολούθησε η βράβευση του Ομοσπονδιακού Τεχνικού Κολύμβησης, Νίκου Γέμελου από την Διευθύνουσα Σύμβουλο της Allianz Greece, κα. Φιλίππα Μιχάλη και η βράβευση της ομάδας Allianz World Run (παρουσία των Γεροσίδερη Χάρις και Καφαντάρη Δώρα που συμμετείχαν στην παγκόσμια αυτή πρωτοβουλία) από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Active Media, κ. Άκη Τσόλη. Στην συνέχεια η εκδήλωση έκρυβε δύο ακόμα εκπλήξεις που είχαν να κάνουν με τα 4 χρόνια της διοργάνωσης. Η ομάδα του National Geographic Channel βραβεύτηκε από τον Co-Founder του Navarino Challenge & Director of Development της The Hellenic Initiative, κ. Peter Poulos για τα τέσσερα χρόνια στήριξης της διοργάνωσης ως TV Communication Partner, με την Εμπορική Διευθύντρια της FOX Networks Group, κα. Νάντια Δεμίρη να παραλαμβάνει το σχετικό βραβείο, ενώ και η οικογένεια Βαργιαμίδη βραβεύτηκε από τον Υπερμαραθωνοδρόμο Κωνσταντίνο Καρνάζη για τα τέσσερα χρόνια συνεχούς συμμετοχής τους στην διοργάνωση.

Αμέσως μετά παρουσιάστηκε η ενέργεια «Like για καλό σκοπό» που έτρεξε το τελευταίο διάστημα για τις πέντε καλύτερες φωτογραφίες της διοργάνωσης, που είχε επιλέξει ο κόσμος μέσα από τα social media και αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας της. Οι φωτογραφίες που επιλέχθηκαν, μετατράπηκαν σε καμβάδες και πλέον τα έργα αυτά θα δημοπρατηθούν, μέσω του Charity Idols, ώστε τα έσοδα που θα προκύψουν να δοθούν στο Ανθρωπιστικό Μη Κερδοσκοπικό Ίδρυμα του καθηγητή Αυξέντιου Καλαγκού, Coeurs pour Tous Hellas – Καρδιές για Όλους, που βρίσκεται δίπλα στα παιδιά με συγγενή καρδιοπάθεια. Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Πρόεδρος του ιδρύματος Coeurs pour Tous Hellas, κα. Άννα Γριμάνη και το Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής στον Τομέα Επικοινωνίας, κα. Ιωάννα Μουνδρέα.

Αμέσως μετά, η Qatar Airways κλήρωσε ένα ακόμα set αεροπορικών εισιτηρίων κατηγορίας economy σε ένα τυχερό ζευγάρι, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του «Navarino Challenge» ένας ακόμα διαγωνισμός-έκπληξη έτρεχε για τους συμμετέχοντες στην διοργάνωση από την κορυφαία αεροπορική εταιρεία.

Η βραδιά έκλεισε με την βράβευση του Υπερμαραθωνοδρόμου Κωνσταντίνου Καρνάζη από την Διευθύντρια Marketing της Ford Motor Ελλάς, κα. Πέτρη Λογαρά.

Τα εξαιρετικά αναμνηστικά δώρα και βραβεία της βραδιάς του Cocktail δημιούργησε το κατάστημα Apia του Γιώργου Δρούγγου και της Νατάσας Δουράλα.

Το «Navarino Challenge» προωθεί την αξία του «νους υγιής εν σώματι υγιεί» και το πνεύμα του ευ αγωνίζεσθαι ακολουθώντας τον σκοπό συνολικά του Ολυμπιακού Κινήματος με τη βοήθεια Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών που εκπαιδεύουν τους νέους μέσω του αθλητισμού, χωρίς καμιά διάκριση. Παράλληλα, τους ενημερώνουν για τα οφέλη της άσκησης και της Μεσογειακής διατροφής και ευαισθητοποιούν τον κόσμο για τη στήριξη της καταπολέμησης της παιδικής παχυσαρκίας. Συνολικά στο «Navarino Challenge» συμμετείχαν ενεργά περισσότερα από 800 παιδιά σε όλες τις δραστηριότητες του τριημέρου!

Το «Navarino Challenge» υποστήριξαν ακόμα τα προϊόντα Navarino Icons, οι Michael & Trianthe Dakolias, τα Village Cinemas, το Inbi, το New Hotel και το Surf Salad.

Το ενδιαφέρον του κόσμου, που ξεπέρασε σε συμμετοχές κάθε προσδοκία, κορυφώθηκε την τρίτη και τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016. Δρομείς όλων των ηλικιών, με αφετηρία το Navarino Dunes της Costa Navarino έτρεξαν παραλιακά προς την Πύλο, διασχίζοντας για πρώτη φορά την παραλία της Βοϊδοκοιλιάς και ακολουθώντας το μονοπάτι που χάραξε ο Τηλέμαχος αναζητώντας τον Οδυσσέα στα Ομηρικά χρόνια. Η εκκίνηση δόθηκε νωρίς το πρωί για τον κορυφαίο Ημιμαραθώνιο (21,1χλμ.) -με την συμμετοχή του Ελληνοαμερικανού Υπερμαραθωνοδρόμου Κωνσταντίνου Καρνάζη– και τα 10χλμ., και ακολούθησε η διαδρομή των 5χλμ. (τρέξιμο & δυναμικό βάδισμα). Η δραστηριότητα του τρεξίματος ολοκληρώθηκε με αμέτρητα παιδικά χαμόγελα που συμμετείχαν στην παιδική διαδρομή του 1χλμ., με την υποστήριξη του φυσικού μεταλλικού νερού «Βίκος». Τις διαδρομές σχεδίασε και επιμελήθηκε φέτος με απόλυτη επιτυχία ο πρώην μαραθωνοδρόμος, κάτοχος της πανελλήνιας επίδοσης στην κλασική διαδρομή, προπονητής τρεξίματος και διευθυντής της All About Running, Νίκος Πολιάς. Δυναμικό παρών στο τρέξιμο έδωσαν και οι ομάδες του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου και του Α.Ο. Ακρίτα, που αμέσως μετά έλαβαν μέρος και στην δραστηριότητα του KidsAthletics με πρεσβευτή τον Περικλή Ιακωβάκη.

running_by-elias-lefas

 Πέρασμα του Κωνσταντίνου Καρνάζη και των συμμετεχόντων του Navarino Challenge από την παραλία της Βοϊδοκοιλιάς (photo credit: Elias Lefas)

Αντίστοιχα, η food blogger Mamatsita ανέλαβε, με το δεύτερο κατά σειρά, cooking challenge της να αναζωογονήσει και να ενδυναμώσει τους συμμετέχοντες στο τρέξιμο, προσφέροντας τους παραδοσιακά Μεσσηνιακά εδέσματα στην Costa Navarino με την υποστήριξη του Εστιατορίου Ποσειδωνία.

Το «Navarino Challenge» καινοτόμησε με το «Navarino Challenge» chatbot!

Η εταιρεία MPASS συμμετείχε για πρώτη φορά στη διοργάνωση και συνέβαλε στην επιτυχία αυτής, με τη δημιουργία του «Navarino Challenge» chatbot. Πρόκειται για μια παγκόσμια καινοτομία αφού είναι το πρώτο chatbot αθλητικού τουρισμού που έδωσε στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να έχουν αυτόματες προσωπικές ενημερώσεις για προσφορές και εκδηλώσεις, τη στιγμή που ήθελαν να έχουν την πληροφορία, στέλνοντας απλά ένα μήνυμα στην επίσημη σελίδα του «Navarino Challenge» στο Facebook. Το πιο σπουδαίο είναι πως για πρώτη φορά προσφερόταν  η δυνατότητα να λάβει κάποιος αυτόματα τον επίσημο χρόνο τερματισμού του, σε όποια διαδρομή και αν συμμετείχε, με προσωπικό μήνυμα στο Facebook messenger, πληκτρολογώντας απλά το BIB number του.

Το «Navarino Challenge» πραγματοποιήθηκε Yπό την Aιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με την υποστήριξη της Costa Navarino και του The Westin Resort Costa Navarino και τη στήριξη των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας. Η διοργάνωση εντάχθηκε για  μια ακόμη χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού με την ενέργεια #BeActive που έχει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Αρωγοί της διοργάνωσης ήταν επίσης, οι Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας,  Εστιατόριο ΘάΜα, Alpha (Άθλημα ΑΕΒΕ), Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Anazoe Spa Costa Navarino, 1morekm, ΣΕΓΑΣ, IAAF Kids Athletics, Διάνα “εξοπλίζειν” και Nargile, με επίσημο ταξιδιωτικό γραφείο το Vita N Travel.

Την διοργάνωση υποστήριξε τέλος, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.