Λίγο μετά τις επτά το απόγευμα της Τετάρτης δόθηκε η εκκίνηση στον κορυφαίο φιλανθρωπικό αγώνα του κόσμου και της Ελλάδας, το No Finish Line και μικροί και μεγάλοι τρέχουν και περπατούν ως το μεσημέρι της Κυριακής για να προσφέρουν στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Κάθε χιλιόμετρο που καλύπτεται μεταφράζεται σε 50 λεπτά για την Ενωση «Μαζί για το Παιδί» με την Πρόεδρο Αλεξάνδρα Μαρτίνου να είναι παρούσα στην εκκίνηση του 5ου Νο Finish Line.

Το «παρών» έδωσε και ο Ολυμπιονίκης Νικόλας Κακλαμανάκης που είναι πρεσβευτής του Νο Finish Line από την πρώτη χρονιά, ενώ παρέστησαν επίσης ο γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνο Χαλιορής, η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, ιδρυτής του No Finish Line Φιλίπ Βερντιέ, η εκπρόσωπος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κα Φωτεινοπούλου, η Συνεργάτης Αθλητισμού Περιφερειάρχη Αττικής Χριστίνα Γαλανοπούλου  ο πρώην πρωταθλητής των δρόμων αντοχής Σπύρος Ανδριόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Βριλησσίων Κωνσταντίνος Βαφειάδης.

Το No Finish Line γίνεται με την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου για την προστασία από τον COVID-19 και οι δρομείς μπορούν να βλέπουν Live τα χιλιόμετρα που καλύπτουν στο link https://my.raceresult.com/182632/.

Η Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» Αλεξάνδρα Μαρτίνου δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε ξανά όλοι μαζί να τρέξουμε με ασφάλεια για τα παιδιά. Το No Finish Line είναι ένας αγώνας που συνδυάζει αγάπη για τον αθλητισμό με την αγάπη για τα παιδιά. Είμαστε όλοι εδώ να κάνουμε πολλά χιλιόμετρα. Η Ένωση Μαζί για το Παιδί στηρίζει 30.000 παιδιά το χρόνο και φέτος γιορτάζουμε τα 25 χρόνια λειτουργίας. Να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές, τους συμμετέχοντες και τους χορηγούς και ας κάνουμε όσα περισσότερα χιλιόμετρα μπορούμε για να πετύχουμε το σκοπό μας.»

Η επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του No Finish Line Σοφία Κέδε, τόνισε: «Οι Έλληνες είμαστε πρώτοι σε πολλά πράγματα, έτσι και στο No Finish Line. Είναι το πρώτο που γίνεται μετά την πανδημία, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό και θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους. Όλοι μαζί για το παιδί, όλοι μαζί για τα παιδιά.»

Ο πρεσβευτής του Νο Finish Line Athens, o Oλυμπιονίκης Νικόλας Κακλαμανάκης που στηρίζει το NFLA από τον πρώτο αγώνα, είπε: «Είμαι δίπλα στη διοργάνωση γιατί είναι σημαντικό και μεγάλο να βοηθούμε τον συνάνθρωπο. Τρέχουμε σήμερα για καλό σκοπό όπως και τις άλλες φορές και η νίκη πραγματική δεν είναι να κερδίσουμε ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Νίκη είναι η προσπάθεια που κάνεις καθημερινά στη ζωή σου και στο τέλος της ημέρας να επιστρέφει στο συνάνθρωπο. Αυτό ακριβώς που κάνουμε εδώ στο No Finish Line.»

Ο  γενικός διευθυντής του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών Κωνσταντίνος Χαλιορής είπε: «Σας καλοσωρίζουμε σε ένα ΟΑΚΑ που συνέχεια αναβαθμίζεται και αλλάζει. Είναι ο πρώτος μεγάλος αγώνας που γίνεται στο ΟΑΚΑ από τη στιγμή που αποφασίσαμε να το αλλάξουμε όλο. Είναι ο πρώτος μεγάλος αγώνας που γίνεται εδώ. Θέλουμε να σεβαστούμε τον χώρο και να βοηθήσουμε στην αλλαγή που θέλουμε να συμβεί εδώ. Καλή διασκέδαση και ευελπιστούμε το ΟΑΚΑ στην επόμενη φορά που θα το διοργανώσουμε ξανά, να είναι ένα ΟΑΚΑ ζωντανό, ένα ΟΑΚΑ που θα αφήνει ένα κοινωνικό και όχι μόνο αποτύπωμα.»

Εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής, η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη ανέφερε: «Χαίρομαι πολύ που είμαι εδώ, σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού και της προσφοράς.  Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης και όλοι εμείς στη διοίκηση της Περιφέρειας, στηρίζουμε τέτοιες εκδηλώσεις, γιατί θέλουμε να κάνουμε την Περιφέρεια Αττικής πρότυπο υγείας και ευζωϊας. Σας καλοσωρίζω στο No Finish Line γιατί όσο πιο πολύ θα τρέξετε, τόσο πιο πολύ θα προσφέρετε στο Μαζί για το Παιδί. »

Ο ιδρυτής του No Finish Line, o Γάλλος Φιλίπ Βερντιέ ήρθε στην Αθήνα για τον αγώνα και τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που σας βλέπω όλους. Διασκεδάστε και τρέξτε για τα παιδιά που είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην ζωή.»

Παράλληλα με τον 90ωρο αγώνα του No Finish Line, υπάρχει κι ένα καλλιτεχνικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα, από καλλιτέχνες και ανθρώπους που συμμετέχουν εθελοντικά για να βοηθήσουν στην προσφορά προς την Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

To πρόγραμμα των εμφανίσεων:

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου

18:00    DJ Dimitris Metaxas
19:15    Candy Νικολάου
20:30    Γιάννης Λάφης

Παρασκευή 1 Oκτωβρίου

19:15     Φώτης Παπαζήσης
20:30    Χαρά Λιόκος Λαζάρου

Σάββατο   2 Οκτωβρίου

18:00    Εύη Καμπούρη (Zumba)

19:15    Prestige the band
20:30    Ηρώ

Κυριακή 3  Οκτωβρίου

12:20    Otherview

Μεγάλος Χορηγός του 5ου No Finish Line Athens, είναι για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, η κορυφαία ασφαλιστική εταιρεία στην Ελλάδα Εθνική Ασφαλιστική.
Eπίσημοι Χορηγοί είναι η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως Toyota, η πολυεθνική εταιρεία τροφίμων Barilla παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή ζυμαρικών, τα πρώτα σε ποιότητα και πωλήσεις ελληνικά νερά Βίκος και o πρωτοπόρoς και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος ελληνικός όμιλος φαρμακευτικών επιχειρήσεων Τσέτη με τα brand Intermed & Uni Pharma.

To Oλυμπιακό Μουσείο Αθήνας είναι θεσμικός υποστηρικτής του Νο Finish Line.

To video της εκκίνησης