Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση των δρομέων στο κάλεσμα της «Εταιρείας run_logo2Προστασίας Σπαστικών ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ» την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου. Πάνω από 1.000 συμμετέχοντες έτρεξαν στον 1ο φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου για την υποστήριξη της «Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ», που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, υπό την αιγίδα του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλητισμού Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης “ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ”.

Σε αυτόν τον αγώνα πρωταγωνιστές ήταν τα παιδιά της «Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ» που πήραν μέρος μαζί με όλους τους υπόλοιπους συμμετέχοντες και είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα όμορφο δρομικό πρωινό, με πλήθος κόσμου και θεατών να τους χειροκροτεί. Στον αγώνα έλαβαν μέρος πολλοί συνάνθρωποί μας με αναπηρία, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα συμμετοχής.

0219

Η κα Ευρυδίκη Αντωνοπούλου, Πρόεδρος της «Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ», απεύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό. Ο αγώνας δρόμου «ΤΡΕΞΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ», βοήθησε την ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ και είχε σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με το έργο της Εταιρείας. Μεταξύ των διαφόρων ευχαριστιών, ευχαρίστησε τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Επιτροπή Νέων Εθελοντριών της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ, που είχαν την ιδέα και υλοποίησαν την δράση, τους μαθητές εθελοντές, καθώς και τα μέλη του προσωπικού που από νωρίς το πρωί προσέφεραν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.1204

Ο κος Γιάννης Κωνσταντάτος, Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, δήλωσε σχετικά: «Η πόλη μας, εδώ και πολλά χρόνια είναι ευαισθητοποιημένη στα παιδιά με ειδικές ανάγκες και είναι δέσμευσή μου ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για τα παιδιά αυτά! Ο αγώνας αυτός είναι αφιερωμένος στους ανθρώπους αυτούς και θέλω να δώσω συγχαρητήρια τόσο στους ανθρώπους της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών – ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ όσο και στους υπαλλήλους του Αθλητικού Οργανισμού για την εκπληκτική διοργάνωση.»

Ο κος Γιώργος Καλιντέρης, Πρόεδρος του ΟΝΑΔΕΑ του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, δήλωσε σχετικά: «Από αυτόν τον αγώνα ζωής, για τα παιδιά της ¨ΠΟΡΤΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ¨ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο Δήμος και ο Αθλητικός Οργανισμός. Από την πρώτη προσέγγιση της προέδρου κας Αντωνοπούλου, αγκαλιάσαμε με θέρμη αυτήν την προσπάθεια, που ευελπιστούμε να γίνει θεσμός. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους συμμετείχαν, αλλά και όλους όσους βοήθησαν στην άρτια οργάνωση του αγώνα».

0484

Νικητής στον αγώνα των 5χλμ αναδείχθηκε ο Γιώργος Ρουκλιώτης, ενώ ο Στέφανος Πατουλιώτης ήρθε 2ος και ο Νίκος Αθανασόπουλος 3ος. Στις γυναίκες την 1η θέση κατέλαβε
η Αννίκα Αλεξοπούλου, 2η κατατάχθηκε η Ελένη Κοτσώνη, ενώ την 3η θέση έλαβε η Βεσέλα Ρογκάσα. Στον αγώνα ΑΜΕΑ 1χλμ, την 1η θέση κατέλαβε ο Μπάμπης Δαραδήμος, 2ος τερμάτισε ο Θοδωρής Μαρκάκης ενώ 3ος κατά σειρά ήρθε ο Στέλιος Γιαννούκας. Στις γυναίκες, την 1η θέση κατέλαβε η Αλεξάνδρα Μέγα, στην 2η θέση ήρθε η Μαριλίζα Ουαλάν ενώ την 3η θέση έλαβε η Ειρήνη Στιβακτά.

Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το τρέξιμο μαζί με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, σ’ ένα running event με καθαρά φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Σ’ αυτόν τον αγώνα ΕΤΡΕΞΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ και ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ. Στόχος δεν ήταν η επίδοση, αλλά η συμμετοχή και η υποστήριξη σε συνανθρώπους  που το έχουν ανάγκη.

1147

Η «Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ» πραγματοποίησε για πρώτη φορά αγώνα δρόμου με την ονομασία “ΤΡΕΞΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ, ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ”, προκειμένου να αναδείξει τα οφέλη της άθλησης αλλά και να κινητοποιήσει το ευρύτερο κοινό ως προς τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση. Ο αγώνας διεξήχθη την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, με εκκίνηση και τερματισμό μπροστά στην ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ, (Μαρίνου Γερουλάνου 117, Αργυρούπολη) με 2 διαδρομές (5χλμ για όλους και 1χλμ για παιδιά και ΑΜΕΑ). Όλα τα έσοδα δόθηκαν στην «Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ» για την ενίσχυση των δράσεών της.

0206

Χορηγός του αγώνα ήταν τα απορρυπαντικά PLANET,  που πάντα ανταποκρίνεται με υπευθυνότητα σε όλες τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές δράσεις. Τον αγώνα υποστήριξαν τα Holmes Place καθώς και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΚΟΡΠΗ. Χορηγοί Επικοινωνίας της διοργάνωσης ήταν το www.runningnews.gr, το www.runster.gr και το www.fitnesspulse.gr. Την Τεχνική Επιμέλεια του αγώνα ανέλαβε η Energy Races.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους Εθελοντές για τον ενθουσιασμό και την συμβολή τους στην πραγματοποίηση του αγώνα. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Mediterraneo Hospital, την ΟΔΙΚ (Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων), και το Ιατρικό Δίκτυο Αργυρούπολης για υποστήριξή τους στην διοργάνωση.

1259

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, Σωματείο Ειδικώς Αναγνωρισμένο ως Φιλανθρωπικό, ιδρύθηκε το 1972 με σκοπό την ανάπτυξη της πρόνοιας για ανθρώπους που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση στην Ελλάδα. Στο Πρότυπο Κέντρο «Πόρτα Ανοιχτή» προσφέρεται καθημερινά και δωρεάν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και προγραμμάτων για την εκπαίδευση, αποκατάσταση, ψυχαγωγία και κοινωνική ένταξη σε πάνω από 240 παιδιά, εφήβους και ενηλίκες.

Ως πρωτοπόρος στον τομέα της εγκεφαλικής παράλυσης, η  Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών αποβλέπει στην άρση των φραγμών που δημιουργούν η άγνοια και η προκατάληψη, στη στήριξη γονέων και οικογενειών, στην μετεκπαίδευση στελεχών, στην ενημέρωση της κοινής γνώμης και στην ενθάρρυνση της επιστημονικής έρευνας, ιδιαίτερα στον τομέα της πρόληψης.

  • Πιστεύουμε στην μοναδική αξία και τις απέραντες δυνατότητες κάθε ανθρώπου με αναπηρία.
  • Επιμένουμε να ανοίγουμε καινούργιους δρόμους, να καταργούμε εμπόδια και να γεφυρώνουμε διαφορές.
  • Πιστεύουμε ότι η παιδεία, ο πολιτισμός και η τέχνη αποτελούν καθοριστικά στοιχεία στη ζωή κάθε ανθρώπου.
  • Επιμένουμε στην  προσφορά  υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και μάθαμε να μη δειλιάζουμε όσο υπάρχει ένα παιδί που αποζητά την βοήθεια μας.
  • Προσβλέπουμε πάντα  σε  ένα  θαυμαστό, καινούργιο  κόσμο  που  θα  τον μοιραστούμε όλοι.

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή είναι Οργανωτικό Μέλος για την Ελλάδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Εγκεφαλικής Παράλυσης (ICPS).

logo_%cf%80%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%b9%cf%87%cf%84%ce%b7

Διεύθυνση: Μαρ. Γερουλάνου 117, Αργυρούπολη 164 52

Τηλ: 210.96.22.290 Fax: 210.96.44.330

Email: opendoor@eps-ath.gr

Website: www.eps-ath.gr